Ismat

Ismat

F.d. Orakel i Thel Shaen.

Ålder: 30

Utseende

Ismat har långt, lockigt, svart hår som hon oftast bär utsläppt över sina gyllenbruna axlar. Hennes ögon är mörkt gröna och mer än ofta väldigt intensiva. I övrigt är hon inte särskilt lång, men hon har en kvinnas former, något hon vet och utnyttjar när det behövs.

Biografi

Mycket få människor vet verkligen vem Ismat är och vart hon kommer ifrån, men så mycket hon berättat så är hon född och uppvuxen i Iselem och blev föräldralös relativt tidigt. Efter det levde hon på gatorna och stal och skvallrade för att överleva, något som hon senare började bygga sig en karriär av.

När hon var 10 år kom hon farligt nära döden i händerna på en man från vilken hon stulit, men blev mer eller mindre räddad av Elisanna Belsante som var på besök i staden med sin man.

Vid 13 års ålder blev hon köpt av en madam som drev ett av de många Himmelska Hus som fanns i Iselem. Kalifen av Thel Shaen fann henne där ett år senare och efter att ha fattat tycke för den unga flickan tog han med henne till sitt harem, där hon spenderade sex år i hans tjänst. Efter detta är allting tämligen oklart, men en hel del tyder på att Oraklet i Thel Shaen, en kvinna vid namn Iotapa, skulle ha tagit henne under sina vingar.

Just nu.

Efter att ha dykt upp i Iserion i samband med det ökända blodbadet så har mycket hänt. Hon försökte bistå Belsante med sina kunskaper, tillgångar och förmågor, men Vendrik visade sig tämligen omedgörlig och hon fann istället en plats hos Saskia Belsante.

Efter att Michael Devoon, mannen som hjälpte henne in i Belsantes tjänst, vilken hon också börjat hysa starka känslor för, blev fängslad i Iserions fängelsehålor av Vendrik så förändrades det mesta. Hon lyckades hjälpa Michael Devoon att ta sig därifrån genom att iscensätta hans död, men han var allvarligt skadad av den tortyr han fått genomlida. Medan hon höll honom gömd i Iserion så tvingades hon också hjälpa Saskia Belsante att göra sig av med det oönskade barn som hon väntade med sin egen bror.

Just nu befinner hos sig i Märehn tillsammans med Saskia Belsante, vilken hennes lojalitet nu ligger hos, som där skall giftas bort med Jarek von Breslau. Hon har precis återförenats med Michael Devoon.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.