Isra Sarrancenia

Isra Sarrancenia

Härskarinna över Me’erisia.

Ålder: 19

 

Utseende.

Isra har ärvt sin fars mörka hy och hans gråa ögon, men i övrigt är hon väldigt lik sin mor. Hon föddes med jordgubbsblont hår som sedan besöket i Dar Zakhar är vitt, med en ensam, röd slinga i nacken. Hon bär dock liknande fjäll som sin bror och mor, gröna, vilka syns som en slags tatuering över hennes ansikte, bröst och axlar.

 

Biografi.

Isra har växt upp i Antrophelia tillsammans med sin tvillingbror Zatos och har inte sett mycket av världen utanför Me’erisia. Som dotter till Thalia Sarrancenia håller hon en hög status i samhället, men trots det är både hon och hennes bror starkt ogillade av Me’erisias adel på grund av deras härkomst.

Deras far är mörkeralven Izotar, vilken ryktades vara spion för demonen Lloth och därför tvingades lämna Antrophelia.

 

Detta har hänt.
Efter att ha givit sig av tillsammans med sin tvillingbror Zator, under pretensen att de skulle leta reda på sin halvsyster (vilken rymt hemifrån…), så hamnade både Isra och Zator i Dar Zakhar, mörkeralvernas rike. Lloth hade kallat dem dit och under de närmaste månaderna så vistades de båda syskonen där och lärde sig mer om sitt mörkeralvs-arv, och mer därtill.

När de slutligen lämnade staden så for de mot Karldland, där halvsystern Fëani ryktades befinna sig. De fann henne där, tillsammans med en Kaldrländare vid namn Ulv. Efter att ha försökt och misslyckats med att övertala sin syster att återvända hem till Korallrevet så återstod bara tvång, något som ledde till att Ulv dödades av Isra och Fëani fördes tillbaka hem mot sin vilja.

Åter hemma i Korallrevet så ställdes syskonen inför rätta, anklagade både för mord och landsförräderi. Isra tog på sig skulden för mordet, vilket hon hävdade var i försvar av Fëani, och slutligen var det bara hon som dömdes för detta, med anklagelserna om förräderi strukna. Isras straff blev en form av husarrest då hon, trots sin status som halvblod, trots allt var kunglig. Väl fast i sitt rum på obestämd tid så fann hon sig övergiven både av sin mor och sin bror, vilken blev allt mer frånvarande. Till henne kom då en liten demon vid namn Tipum, och under hans viskande inflytande så bröt hon sig till slut ur sitt bekväma fängelse för att söka upp sin mor. Väl i dennes gemak så fann hon sin mor döende, förgiftad av Zator, på order av Lloth. I vrede och sorg så mördade Isra även Zator, och krönte sedan sig själv till Korallrevets härskarinna.

 

Just nu.

Det ryktas om att demonen Ayperos, en av de äldsta varelserna i Talanrien, befinner sig i Antrophelia som drottningens gäst. Tillsammans planerar de en ny framtid för Talanrien, liksom också ett bröllop…

 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.