Izotar

Spelas av: Amdir

Namn: Izotar
Kön: Man
Ålder: 1042
Längd: 1,85 cm
Tyngd: 71 kg
Ögonfärg: Grå
Hårfärg: Vit
Födelseort: Dar Zakhar
Folkslag: Mörkeralv
Lojalitet: Ingen
Civilstånd: –

BIOGRAFI

Föddes 378 TT i Dar Zakhar.

Izotar är en mörkeralv som lever i exil bortom Dar Zakhar. Han är son till den bekyrtade Ziyaté som är Lloths högra hand. Izotar själv är tränad till en skuggdansare, men var alltid obekväm med den sadistiska våldskulturen som han ständigt var omgiven av i Dar Zakhar. Till sist fick han nog och bestämde sig för att fly riket, vilket ledde till att han fick dräpa flera av portvakterna för att ta sig ut ur Dar Zakhar. Många år senare blev han rådgivare till drottning Thalia Sarrancenia, och tillsammans fick de två barn. I sin rädsla att Lloth genom honom skulle hitta hans barn lämnade han Thalia och Antrophelia. Hans dotter Isra styr nu riket på ett vis han inte tycker om, men han har försökt försonats med henne, samtidigt som han reser omkring i världen och försöker finna ett sätt att ställa sina misstag till rätta.

BAKGRUND

Föddes i Dar Zakhar med sin mor, känner inte sin far. Hans mor är skuggdansare i Lloths tjänst och hans far en adelsman i Nela’thaënas. Själv har Izotar lämnat Dar Zakhar bakom sig och är inte välkommen hem, och avskys i resten av världen eftersom han är en mörkeralv.

Izotars mor Ziyaté och hans far Aeldir träffades då de befann sig i fångenskap samtidigt hos en grupp professionella prisjägare. Aeldir, en rik adelsman och högalv från Dal’elath, hade inte någon möjlighet att fly själv men Ziyaté som skuggdansare använde situationen för att komma närmare prisjägarnas ledare som hon hade ett kontrakt på. I ett ögonblick av impuls och medlidande för tortyren Aeldir fått utstå valde hon mot sina instinkter att rädda Aeldir. Det ledde till en kort romans men efter ett tag var hon tvungen att återvända till Dar Zakhar till sin tjänst som skuggdansare. Det var inte förrän senare då hon hade återvänt som hon märkte att hon väntade barn.

Izotar föddes år 378 TT, och hon var mycket mån om att hålla faderns identitet hemlig. Ingen vågade ifrågasätta henne eftersom hon var en av de skickligaste skuggdansarna i Dar Zakhar, men hennes plikter som skuggdansare gjorde att hon aldrig riktigt hade möjligheten att finnas där för sin son. På grund av detta lärde de aldrig riktigt känna varann, och relationen mellan dem är kall. Faktum är att de inte haft kontakt på flera år.

Istället blev han fostrad av sin morbror Erios, Dar Zakhars främsta smed och hans dotter Erin.
Izotar själv, trots att hans far var en högalv, såg ut som vilken mörkeralv som helst – förutom de ovanliga gråa ögonen. Trots den typiskt hårda uppväxten som alla barn i Dar Zakhar genom den våldsamma kulturen och den totala hängivenheten till spindeldemonen Lloth fanns det alltid något han inte trivdes med i sitt hem. Men han höll det inom sig, och gjorde aldrig något ljud om saken, utan levde ut sina dagar som krigare och vakt i Dar Zakhar.

Det var det brutala tillfångatagandet av en alvisk adelskvinna, hennes tortyr och slutligen hennes avrättning som fick honom att välja att lämna Dar Zakhar under våldsamma förhållanden. För att komma ut ur porten som förseglad vägen ned till gångarna var han tvungen att dräpa tre av vakter, vilket har gett honom ett högt pris på huvudet.

Många år senare under Me’erisias inbördeskrig blev han rådgivare åt den öppna drottningen Thalia. Deras år av arbete tillsammans ledde till en intim relation, och tvillingarna Zator och Isra föddes. Paranoid över att Lloth en dag skulle finna barnen som var halvt mörkeralver lämnade han Me’erisia i hopp om att det skulle försätta dem i säkerhet. Hans frånvaro visade sig ha motsatt effekt, och då tvillingparet kom i vuxen ålder hamnade de under Lloths influens, vilket ledde till att Zator mördade deras mor Thalia. Som resultat av detta tog Isra sin brors liv, och blev Me’erisias regent.

Nu lever han sina dagar på resande fot i Talanrien, ibland åtar han sig något arbete som legoknekt av arbetsgivare som inte bryr sig om hans härkomst – men för det mesta lever han för sig själv.

UTSEENDE

Izotar har vitt hår som går ned över skuldrorna, och gråa ögon. Han är lång och smal med smärt tränad kropp. Oftast klär han sig i svart tunika, svarta byxor, svarta stövlar och en svart mantel med huva med silverbroderi här och där.

PERSONLIGHET

Izotar är väldigt stillsam till sinne, trots sin uppväxt och levnadstid i Dar Zakhar. Hans år har gjort honom till en tyst reflekterande person, som ofta är mer försiktig än risktagande. Men det finns en stark impulsivitet inom honom att göra det som är rätt – och mer än en gång har det satt honom i fara som många skulle kalla dumdristig.

FAMILJ

Mor: Ziyaté (mörkeralv)
Far: Aeldir (högalv)
Dotter: Isra Sarranceia

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.