Jorunn Gunnfaxa

Spelas av wouv

Namn: Jorunn Gunnfaxa
Kön: kvinna
Ålder: 17 år
Längd: 240 cm (180 i mankhöjd)
Tyngd: ~ 900 kg
Ögonfärg: grön
Hårfärg: röd
Födelseort: Dimmedal
Folkslag: Kentaur
Lojalitet: Gunnfaxi, Hrafn, Svartfåglarna
Civilstånd: ogift

Moodboard

Klanen Gunnfaxi i Dimmedal

För några generationer sedan bosatte sig kentaurklanen Gunnfaxi i det som blev Dimmedal, ett större landområde i Kaldrland som de våldsamt försvarar. Där bedriver de jordbruk och jakt, och samtliga klanmedlemmar är skickliga krigare. Kentaurerna är driftiga men resurskrävande arbetare, därför är antalet familjemedlemmar relativt lågt med tanke på Dimmedals storlek. Det kan tyckas att de är mycket glada i mjöd, vilket kan ha mer att göra med att det krävs en större mängd alkohol för att få en så stor person redigt berusad.

Notera att beroende på kön är namnet Gunnfaxi (man) eller Gunnfaxa (kvinna).

Klanen leds just nu av Jorunns moder Bergljót Skáldmær, som flertalet gånger visat sitt värde i strid, det är så hon fått sitt efternamn. Resten av familjen består av fadern Ambjörn, Jorunns äldre bror Sigismund, och äldsta systern Sigrun som med sin make Birger har dottern Astrid.

 

Allmänt

Jorunn är av grövre modell och mycket stark. Hon är slagkraftig och ivrig att visa vad hon kan. Tar sällan folk seriöst och gör lite som hon vill, därför kan det också vara svårt att be henne göra något då hon endast lyssnar på de som har hennes respekt. Även om hon är bångstyrig så är hon närmast alltid munter. Hon kan vara snäll och omtänksam när hon känner för det, men det brukar vara reserverat för de hon känner väl och tycker om.

Risktagande och impulsiv är ord som beskriver henne bra. Att planera är inte hennes starka sida, även om hon gärna hjälper till med att spotta ur sig spontana idéer så är hon ingen taktiker, och uppskattar om någon annan tar hand om detaljerna som inte intresserar henne.

Upptill ser Jorunn ut som de flesta människor, förutom de långa och smala öronen. Nedtill har hon kroppen av en krigshäst, fuxfärgad med stora vita tecken på benen. Svansen är kuperad. Hon har en kärlek för jakttroféer och bär dem gärna med sig, tillsammans med både långsvärd och långbåge. Däremot har hon mycket sällan rustning.

Äventyrslysten anslöt sig Jorunn till Svartfåglarna. Hennes klan har alltid befunnit sig på sidan av konflikten som motsätter sig Ulfhednas styre. Dessutom har Gunnfaxi hemmavid haft ett återkommande problem med vargar som ger sig på deras boskap, vilket de vidskepligt nog tror har med ulv-ätten att göra, som ju har en varg på sitt vapen. Att komma till förhastade slutsatser är ännu en av Jorunns kvaliteter.

 

 

Förmågor

  • Väldigt fysiskt stark.
  • Positiv inställning, samarbetsvillig och ofta hjälpsam.
  • Skicklig med vapen, särskilt svärd och båge. Slåss dessutom gärna med bara nävarna om inga tillhyggen finns.

 

Svagheter

  • Envis och bångstyrig. Inte så klipsk heller.
  • Våld är lösningen till allt.
  • Eftersom att hon är så otroligt stor och därmed också ganska otymplig är finlir inte bland hennes starkaste kvaliteter.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.