Lethárin

  1. Spelas av: Shiranai

Namn: Lethárin 
Kön: kvinna
Ålder: födelse år 601
Längd: 1,85
Tyngd: 78kg
Ögonfärg: klarblå
Hårfärg: vit
Födelseort: Tarnaq
Folkslag: hög alv
Lojalitet: Nearena och Eledur
Civilstånd: osäkert 

Biografi

Här kan du exempelvis skriva en kort tidslinje över vad som skett i din karaktärs liv. Uppdatera gärna då och då efter att saker skett under rollspelens gång, som ett nyhetsflöde.

Bakgrund

Syster till Thaldenir växte de upp tillsammans, men hade en del meningsskiljaktigheter. De hade alltid gillat att diskuterat om allt och inget när de var yngre. När livet i Tranaq fortfarande var ungt även i alvers ögon sett, kommer hon ihåg hur människor och änglar levde i fred och hur människorna lärde sig mycket ifrån änglarna. Hur hon och Thaldenir diskuterade om hur en sak de ändå hade lika i synpunkt då. Att änglarna fanns där för att övervaka världen och lära människorna att frodas och leva i harmoni. Änglarna pratade alltid om himmelen och helvetet. Hur Elethril skapade världen efter dessa två.

Hon var med om hur människorna började känna avund för änglarna. Droppen för änglarna var när de första dödsoffrena började ramla in. En av de första var Thaldenirs och Lethàrins mor. Deras far som var ängeln som samlade rådet efter hennes död, fick bara att såren efter moderns död att kännas som gno salt i det med sandpapper.

Detta krossade Thaldenirs hjärta. De kommande åren efter att änglarna lämnade denna värld började han att organisera segregation mot människosläktet genom först prata Alvernas eget språk. Det var hårda år där syskonen tog hand om varandra.

Han var den som började samla Alverna till ett gemensamt beslut att påbörja flytt. Här gick Lethàrins tycke emot hans, men fick följa den stora folkmassan. Hon tyckte egentligen att för att förstå sin fiende var de tvungna att ha dem närma sig. tyvärr höll inte hennes argument och blev nerröstad. Hon valde att bo kvar, i hopp om att människorna skulle ändra på sig eller på änglarnas återkomst.

I väntan och sökandet upptäckte hon ett nytt folkslag och kultur som kommit västerifrån. Detta var innan Nirai blev Nirai. Hon spenderade mycket tid med dessa och lyckades här med meditation och långa filosofiska diskussioner komma tillrätta med sin sorg. Hon fick även lära sig att handskas med ett nytt sätt att kanalisera de magiska energierna. Genom att spendera ett par hundra år här lärde hon ut och lärde sig av de gamla munkarna  stridskonst och att energierna är en harmonisk balans i allt omkring oss. Många av deras lära kom ifrån meditation och harmoniska ljudvågor. Hon fick även lära sig att det gick att öva upp kroppen att utnyttja energierna för eget kroppsligt bruk. Även att efter många år av träning kunna överföra Chi som de kallade det mellan olika kroppar. Efter att ha spenderat nästan ett halvt millennium insåg hon att för att ändra på världen som hon och sin bror en gång diskuterade om var det tvunget att ändras ifrån insidan.

Med detta i åtanke flytta hon in Dal’elath för att återförenas med sin fortfarande älskade bror, stärka upp hans position samt börja forska i magi på ett djupare plan.

Efter att hon sett kejsardömmet byggas upp och att samlade under en fana gav en sammanhållning och till viss del fred, försöker Lethàrin dra i trådar för att få ihop något i större skala. Hon börjar bearbeta sin bror att förhandla mer utåt. Ett steg i det hela var då kanske dvärgarna. De hade ju längre livslängd än vanliga människor, så därav kanske de inte kände sig så hotade gentemot Alvernas. De hade inga magiska kunskaper , men besatt andra mer världsliga kunskaper som kanske fick människorna att känna mer för Alvernas släkte. Hon fick tillslut alvrådet på sin sida och bröt den alviska segregationen. De gick med i Cirkeln till hennes glädje.

Lethárin tyckte aldrig riktigt om maktutövande och var nöjd med att hon hade en bror som var en bra ledare. Hon hjälpte honom att hela sina sår efter allt elände som varit och hon var den första som fick glädjas över den dagen Thaldenir berättade för henne om den förtjusande Nearena och han tänkte fråga om hennes hand.

Hon hade lärt känna Eledur och Esteanya under sitt magiutövande.  De hade blivit goda vänner.

Det stora inbördeskriget blommade upp från ingenstans kändes det som, men det hade nog grott länge även i alvers ögon sett.

Efter vad som kändes som en evighet, avslutades stridigheterna mellan skogsalverna och högalverna när Eledur och Esteanya beslutade sig att börja, med en grupp, på ny kula i älvskogen. De hade fattat tycke för Lethàrin och frågade även om de visste att det var osämja mellan dem och hennes bror.

Lethàrin gjorde det svåra valet mellan bror och att kunna utöva magi fritt i skogen med kunniga. Hon upprepar historien och skiljer sig ifrån sin bror igen.

Hon blir gudmor till Alienna. Tar henne under sina vingar och blir till viss del hennes mentor och berättar om Allehanda historier om världaltet och dess mysterier.

Lethárin saknade sin bror, och hade hört rykten om en grupp framstående magiker som kallade sig för Ish’daaler. Hon blev nyfiken på dem och frågade om den unga Alienna ville följa med då hon såg hennes talanger eller rentutsagt hon var en naturbegåvning. tyvärr tacka hon nej då hon visste hur tumultet var i storstaden.

Lethárin fann sin egen kärlek där hon trivdes som bäst: i magins virvlande vågor.

De hade börjat kallat sig Ish’dalaar. Han var så kunnig och hon kände sig som en novis i dennes ögon. Vissa av dem hade fått utöva under mer än ett millennium. Det var en viss fördel att vara odödlig insåg hon nu när hon titta tillbaka på sitt halva millennium bland Nirais folk.

Hon visste inte om experimentets risker, men de hade talat om experimentet för Lethàrin.  När detta nämndes för Thaldenir, blev han fly förbannad. Motsatte sig hela saken för han visste vad som skulle kunna hända och att riskerna var för stora. Thaldenir  samla ihop en delegation för att personligen uttrycka sig om saken.

Hon blev utfryst av Ish’dalaarna, men det som tog största smällen var hur hon blev utfryst av sin älskade. Deras romans var som bortblåsta.

Hon fick nys om att de hade startat experimentet i det dolda och gick för att stoppa åtminstone honom att göra det. Hon lyckades nästla sig in hos honom, men kunde inte få honom att ändra sig. Hon låste i ren desperation in honom med henne i rummet så de inte kunde komma ut. Experimentet var redan påbörjad och han var den sista stenen som egentligen behövdes för att lyckas, men på grund av hennes handling gick experimentet fel. Och följderna blev fatala.

Hennes hjärta krossades för andra gången efter sin mors död, den dagen Thaldenir utvisade Ish’daalerna. Hon försökte in i detta. sista att rannsaka om att det var hon som hade gjort orätt, likaså att det inte hjälper att utvisa dem för att få tillbaka de döda. Det enda rätta är att tillrättavisa dem, mer än att straffa.

Hon följde Ish’daalerna i deras vandring för att få deras förlåtelse. När de tar sig ner i grottorna i askbergen bestämmer hon sig att inte följa längre. Hon hade blivit accepterad av sin älskade, men inte de andra i gruppen. Med tungt hjärta satte hon kurs mot älvskogen igen. Till Eledurs familj där blev varmt välkomnad.

Hon fick reda på att Alienna hade tagit sig ut att utforska världsalltet. Det sista de hörde om henne var att hon var på väg mot kalderland för att utforska en av världspelarna. Kort efter hennes försvinnande födde Eladur och Esteanya en son. Hon blev även här gudmor till denne lilla krabat. Strax efter kom kriget och innan Eledur och Esteanya drog sina sista andetag. Ville de att Lethárin skulle ta deras son bort ifrån detta inbördeskrig och hålla honom säker ifrån politikens kalla fingrar, och försöka få fått på vad som hänt Alienna. Hon behövs för att detta inbördeskrig ska sluta mellan den egna rasen.

Athónion besatt inga magiförmågor alls. Däremot hade han ett ofattbart god hantverkarkunskaper och hade lätt att lära sig musikinstrument. Dessa gav även upphov till hans senare intresse i livet. Lethárin försökte lära honom Narais gamla dolda kunskaper om att kanalisera sin chi, genom meditation och stridskonster utan att behöva ha direkt magiska förmågor. Bristande intresse av kamp gjorde honom ganska dålig på detta. Han gillade att skapa istället för att förstöra. Till slut gav Lethárin upp med det och han blev en utomordentlig skicklig instrumentmakare.

 

Utseende

Beskriv hur din karaktär ser ut, här passar det också att lägga in en bild med verktyget “insert image”. Om du vill får du gärna skriva vem som gjort bilden, eftersom många är intresserade av det ifall dom ser en snygg bild!

Personlighet

Beskriv din karaktärs personlighet och karaktärsdrag.

Familj

Nearena – Brors fru

Saylena- Brorsdotter

Nothiël – Brorsdotterson

Egenskaper och förmågor

gammal magiker som tillhör Caras Aelirs underorganisation Nelya Hendi (Tredje ögat)

Svagheter

Något negativt du vill nämna om din karaktär? Det kan vara bra att hitta på några negativa och positiva karaktärsdrag för att balansera din karaktär. Är karaktären väldigt känslig, eller temperamentsfull, eller något annat?

Länkar till rollspelstrådar

Här kan du länka till trådar där din karaktär varit med, om du vill samla dem på ett ställe.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.