Luka Krumklo

Spelas av wouv

Namn: Luka Krumklo
Kön: man
Ålder: ~30
Längd: 180 cm
Tyngd: 70 kg
Ögonfärg: ljusgrå
Hårfärg: svart
Hudfärg: svart fjällig
Födelseort: Celeras
Folkslag: Drake
Lojalitet: ingen / högstbjudande
Civilstånd: ogift

Moodboard

 

Allmänt

Luka är i 30-årsåldern och runt 180 cm lång. Hans hud är mörkt gråblå nästan svart och fjälliknande, håret är svart och hans ögon är ljusgrå.

Som drake är han drygt 110 cm i mankhöjd, cirka 9 meter vingspann och 5,5 meter från nos till svanstipp. Ovantill är han prydd av en svart vattenavvisande fjäderskrud som skimrar i både blå, gröna och lila toner beroende på hur ljuset träffar. Vingarna är mycket lika de av en fladdermus, men är ovantill täckta av fjädrar.

Vänster ben är amputerat strax under knät på grund av fuktig kallbrand som drabbade honom efter en illa omskött sårskada då han blev beskjuten med armborst.

Han är en skepnadsskiftare men inte tack vare egna förmågor. Magi är inget han bemästrar eller har kunskap av. Med hjälp av en amulett han alltid bär med sig kan han när han vill förklä sig i en lite mer mänsklig skepnad, är han utan den så kan han inte längre välja utan är fast som drake. Att skifta form är ofta smärtsamt och därför gör han det helst inte i onödan. Den praktiska fördelen av att slippa byta protes varje gång han skiftar form är den främsta anledningen till att hans båda ben nu permanent är i hans omänskliga skepnad.

Luka kan inte spruta eld, och han är inte heller immun mot eld på något vis. Fjällen är likt de hos ödlor hårda men inte tillräckligt för att skydda mot vapen. På grund av hans vingars storlek är det mycket svårt, om inte omöjligt, för honom att lyfta från plan mark, och tar därför alltid hjälp av klippor, stenar, hustak, och ibland även träd om de är tillräckligt stora.

 

Bakgrund

För runt 30 år sedan befann sig ett turkos- och brunmelerat ägg, stort som ett barnhuvud, i en handelsmans ägo. Ur den kläcktes en märklig kyckling; kolsvart, fyrbent och med en lång svans. Handelsmannen behöll honom som något slags husdjur, tills den dag då han fortfarande mycket liten förirrade sig och inte kunde hitta tillbaka hem. Efter det fick han klara sig på egen hand, vilket han lyckades med. Tyst och osedd i stadens mörka vrår levde han på det han hittade och kom över en magisk amulett som tillät honom att skifta skepnad till en mer människolik.

Från någon som växt upp i slummen hade man antagligen förväntat sig en viss förmåga i självförsvar, vilket inte är fallet med Luka. Som barn var han ingen vidare skicklig tjuv. Efter att ha blivit tagen på bar gärning och piskad flydde han till bergen och spenderade ett par år helt djurisk, en livsstil som inte passade honom, så till slut återvände han och gled genast in i gamla vanor. Han blev ganska snart lejd budbärare tack vare sin snabbhet och började resa runt.

Det var då han fick nys om ”drakfolket” och försökte ta reda på mer om dem och om han själv var en av dem, men fann inga svar och avfärdade det som legender. Istället lärde han sig många, om inte alla, språk som talades i de länder och riken han reste till, även några av de han inte rest till ännu, och blev behjälpligt läs- och skrivkunnig.

Luka gör sitt bästa för att upprätthålla ett gott rykte som snabb och pålitlig emissarie. Just vad han sysslar med beror dock främst på vem som frågar, då han inte har några problem med att uträtta allt från leveranser av handelsvaror och meddelanden till smuggling av stöldgods, känslig information samt mer eller mindre frivilliga passagerare. Allt detta är ytterst väderberoende och han kräver bra mycket mer betalt för att vara till tjänst när det regnar eller stormar.

Vistas mycket i Handelsstaden trots dess klimat för att där finns de flesta uppdragsgivare. Hans lojalitet är hos högstbjudande. Han värderar ändå uppriktighet och ärlighet högt och är på det stora hela väldigt okomplicerad och rättfram med hur saker ligger till, och så länge man betalar kan man lita på att uppdraget blir slutfört.

Han bär sällan varken vapen eller rustning för att kunna färdas med så lite extra vikt som möjligt, och förlitar sig på sin förmåga att ta sig därifrån om något skulle gå snett, vilket försvårats en aning sedan han blev ett ben fattigare. Att han dessutom inte är något vidare begåvad i stridskonst är också en bidragande faktor.

 

Förmågor

  • Skiftar mellan drake och “mänsklig” skepnad.
  • Rör sig osedd; snabb och tyst. Ofta i rörelse nattetid då han så gott som smälter in i mörkret. Flyger snabbt och långa sträckor, även med bagage eller passagerare.
  • Ärlig. Att säga att han är lojal vore en lögn, men man kan räkna med hans uppriktighet. Man får det man betalar för.

 

Svagheter

  • Ynkrygg, undviker i möjligaste mån alla sorters slagsmål.
  • Väldigt dålig på att slåss, både med och utan vapen.
  • Luka är lite av en hal fisk, han väljer aldrig sida i konflikter utan stödjer den som betalar mest.
  • Att hindra honom från att skifta form är enkelt och ofta räcker det att han är påverkad av smärta eller droger. Blir han i mänsklig skepnad fastbunden så kan han inte skifta, och om man lyckas hitta och ta hans amulett ifrån honom så blir han totalt oförmögen att alls byta skepnad.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.