Maeve Ulfhedna

Dotter till Kaldrlands högkonung Audgisil.
Ålder: 25

 

Utseende

Liksom de flesta av sina landsmän har Maeve ljusa drag. Hennes hår är ljust blont och hennes ögon är ljust blåa. Vanligen är hon också blek i hyn, men efter att ha rest runt i de betydligt soligare delarna av Talanrien har hon lagt till sig en vag solbränna.

I övrigt så är hon av medellängd, men någorlunda muskulöst byggd. Hennes hår är långt och ofta flätat eller delvis flätat och hon bär också en tatuering i form av en runorm eller drake, som folket i söder kallar dem för.

Hon har ett litet ärr ovanför läppen på höger sida.

 

Biografi

Maeve föddes år 1396 i Frostheim till högkonungen och hans maka, och är deras enda dotter. Ättenamnet Ulfhedna ärvde hon av sin far, liksom hennes bröder gjort, som en anspelning på ättens historia som bärsärkar. Mer ivilligt sinnade personer brukar dock viskande kalla dem för Blodsörn, då det är välkänt att många av ätten har kort stubin och ofta kan vara grymma. Vid flertalet tillfällen har det sagts att medlemmar av ätten valt att avrätta sina fiender genom att rista blodörn, därav namnet.

Maeve själv är inte särskilt grym, men har ärvt den korta stubin som kännetecknar hennes ätt. Hon tränades i strid tillsammans med sina bröder under sin uppväxt och räknas nu som en av Kaldrlands bästa kvinnliga krigare.

För stunden reser hon kring Talanrien, efter att ha rest med sin yngsta bror till magikernas stad, där han skall bilda sig. Kampen om högkonungens tron fortsätter i hemlandet och osämjan gror. Högkonungen befinner sig i en farlig sits, liksom hans barn och arvingar. På vandring i de södra länderna förblir Maeve omedveten om att hon själv plötsligt blivit ett lockande byte för de som vill överta Kaldrlands tron…

 

Just nu
Maeve har rest genom Karm där hon bland annat träffade monsterjägaren Arand. Efter ett misslyckat mordförsök på en taverna längs den östra landsvägen av en man som hon kände igen som en av de som svurit ed till hennes far så begav hon sig tillsammans med Arand till Caras Idhrenin för att försäkra sig om att hennes yngsta bror, Kettil, var säker. Väl där fann hon honom mördad och svor att hämnas.

I Caras Idhrenin mötte hon också upp Leony Thaldwins rådgivare Yazfein, vilken hon inlett en ytterst hemlig, intim relation med. Han erbjöd henne att komma med honom till Hannadon där hon sedermera fick skydd och en bundsförvant i Sandor Thaldwin.

 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.