Me’erfolk

Me’erfolk

Me´erisia är ett rike under havet befolkat av Me´erfolk. I folkmun kallas riket för Korallrevet, vars huvudstad Antrophelia ligger i mitten av de tre öarna som representerar deras två gudinnor – modern Nenna och dottern Vanra – samt fadern och guden Neuron.

Riket ligger under vattnet och sträcker sig från Elidens kust till Silverbergens sydliga spets. Antrophelia, huvudstaden är den enda staden med en magisk sköld kring vars funktion är att hålla vattnet borta, sig så att andra folkslag ska kunna ta sig ner till deras rike.

Me’er folket har den unika förmågan att vara en slags skepnadsskiftare, och har två skepnader: en mer mänsklig landskepnad och en vattenskepnad. Me’erernas vattenskepnad pryder deras hud helt i fjäll från huvud till midja, och från midjan neråt bär de istället för ben oftast någon slags vattenvarelses underkropp – vilket varierar från individ till individ. Det vanligaste är bläckfiskarmar och fiskstjärtar.

Huvudstaden Antrophelias luftbubbla har även delat in befolkningen i de något finare som bor i staden med luft och kan spendera tiden i sin landskepnad, medan de andra som bor utanför nästan ständigt är i sina havsskepnader.

De senaste åren har varit en prövande tid för Me´erisia då drottning Thalia Sarrancenia mördades av sin son, därefter systern Isra Sarrancenia hämnades på sin bror och tog över tronen. Det kontroversiella är att hon är till hälften mörkeralv, medan Thalias äkta arvinge flytt landet. På kort tid har Isra tagit över makten och styr landet med järnhandske.

Läs mer om Me´erisia här!

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.