• Den gamle trollkarlen log lite skevt, men gav henne en retsam men ändå lite ond blick. Hon kunde ju försöka om hon tordes betydde den, men det märktes att han mer uppskattade hennes retsamheter än blev verkligen arg. Även om han låtsades och såg lite förtretad ut.
  “Hrmf, säkert” grumsade Xharin skämtsamt surt.

  Under tiden de vänskapligt…[Read more]

 • Han började packa ihop sina saker lite sakta nästan tankfullt, skönt att hon inte var tyst så länge för han var inte säker på vad han skulle ha sagt annars för att bryta tystnaden. Xharin log roat åt henne.
  “Ja, verkligen tur för mig det.” Han lät lite retsam över det som om en blåtira inte var så farligt.

  “Hrm, just ja planen är att ta oss till…[Read more]

 • Så det fick tydligen bli en tyst morgon, inte honom emot, men det kändes nästan lite ovant Vesíva brukade vara rätt pratsam. Xharin gissade på att hon skämdes lite, som om att vakna med vapen i hand var något att skämmas för. Det var högst förståeligt om man var på sin vakt efter det som hände i skogen. Det var så han resonerade i alla fall.

  Hon…[Read more]

 • Xharin blinkade lite, överraskat åt henne inte hade han inte väntat sig att hon skulle vakna och dra vapen, om man nu kunde kalla den pinnen ett vapen. Han log lite ursäktande när han väl tagit sig samman.
  “Ursäkta att jag väckte dig. Em, god morgon.”

  Trollkarlen återgick till sin ränsel och drog upp en förpackning med torkad frukt, det fick v…[Read more]

 • Xharin tog en snabb titt över landskapet igen, ja det verkade lugnt nog att kunna sova där för han orkade inte längre nu. Inte häller såg att det var något oväder i antågande.
  “Vi sover här” sade han lugnt och masade sig ner lite även om han fortfarande satt så kändes det lite bekvämare så här. Eller så bekvämt det nu kunde bli utomhus. Gubben g…[Read more]

 • Det var bara att beundra hennes energi, den var rent av lite smittande för även den gamle trollkarlen skrattade lite kort.
  “Det mesta brukar lösa sig förr eller senare.” Höll han med. Xharin kunde ju få hoppas det , det kanske inte skulle bli enkelt. Men sedan när var något det?

  Hur som helst började han känna sig bättre till mods nu, fast lite…[Read more]

 • Xharin log, nej men nog visste han att magi inte var hennes expertis, men han värdesatte ändå hennes åsikt om det.
  “Just nu kan jag ju inte avgöra det i vilket fall. Det kostade mig en del att ta oss ut därifrån.  Men jag kan nog försöka ta reda på det nästa gång vi kommer dit. För en förbannelse kan brytas även om det kanske inte är vad jag är e…[Read more]

 • Han började känna sig bättre till mods med lite torkat kött i magen. Han hade vart lite för chockad för att ens minnas att mat gjorde saker bättre, tur Vesíva var där och påmint honom.

  Trollkarlen rynkade pannan vilken bra fråga.
  “Ärligen vet jag inte men om jag skall gissa så kan det har vart någon slags förbannelse, för att skydda något i…[Read more]

 • Han skrattade trött och synade gräset för gubben hade inte riktigt somnat han hade bara suttit och tänkt på om det fanns något vis att lugna de mordiska träden. Inte för han kom på ett man ändå. Så mycket annat hade han inte för sig.
  “Ja det vore riktigt illa det, min vän.” han fnissade lite till, som sagt han var trött svårt att sluta upp att s…[Read more]

 • Han såg sig lite nervöst om men allt han kunde se var lite sly och en död gammal gran och sten.
  “Jag tror inte det min vän, här verkar det lugnt.”

  Xharin log lite blekt och kunde inte låta bli att se sig om lite extra men som han sagt här verkade det inte finnas samma atmosfär ens.
  “Man ska då vara med om allt; mordiska träd?” Trollkarl…[Read more]

 • Ett trött men roat leende fick hon tillbaka, så han visste bäst?  Knappast i det här fallet, Xharin hade inte mer erfarenhet av levande skogar än hon. Men samtidigt det var något bekant med det. Nej, det var bättre att få vila först, kanske skulle han komma på varför det kändes bekant.

  Han nickade för att sedan sakta börja gå bort från kullen, bo…[Read more]

 • Han reste sig sakta och såg ned mot skogen de lämnat, försökte bedöma om de skulle vara säkra alls på platsen och ruskade sedan sakta på huvudet.
  “Jag vill nog gärna att vi flyttar oss utom synhåll för den där skogen innan vi slår läger.” det var en medelväg på problemet, för hon hade rätt det var långt till ett värdshus.
  Trollkar…[Read more]

 • Han gäspade lite där han låg, och sträckte sig lite som en katt, det var det den gamle mannen påminde mest om i alla fall som han låg och väntade just nu.
  Xharin tyckte hennes svar lät rätt; en säl ja det var nog klokt det kunde vara kallt i vattnet de skulle färdas i och sälar borde klara det.  Han nickade lite eftertänksamt och log.
  “Säl, de…[Read more]

 • Xarnir var glad åt att han hade all tid i världen just nu, för han misstänkte det skulle vara ytterst ohövligt att lämna bordet före en drottning. Även om han nu inte var säker på det så gick han efter magkänslan och satt tålmodigt kvar och smuttade tankspritt på vinet och lät helt enkelt henne ta initiativet. Troligen skulle väl hon be en tjäna…[Read more]

 • Den gamle trollkarlen log vagt han hade kanske väntat sig ett annat svar av någon som bodde i vatten, hon borde väl veta vilket av djuren var bäst på att simma. Det var nog bättre att fråga för han var långt ifrån en expert på vattendjur. För han brydde sig knappast om utseende i detta fall.
  “Förvisso, men vilket tror du är bäst på att ta sig fram…[Read more]

 • Xarnir replied to the topic En fisk på torra land in the forum Kejsardömet Nirai 4 years ago

  Xharin gäspade lite, hon verkade i alla fall ha roligt, han undrade om han fått vila alls och sträckte lite på sig.
  “Ja, jag simmar inget vidare så.” Vad för djur kunde han bli som klarade det? Ingen fisk de var uteslutet och för farligt, då man kunde fasta i former som inte var så intelligenta. Han kliade sig i skägget medan han funderade…[Read more]

 • Han borde kanske sluta underskatta de dödliga, men han gjorde nog inget bättre hemmavid med att ta hem en drottning som inte hörde hemma där och som han inte visste vad hon kunde få för sig. Däremot fick han väl försöka göra något där han var nu, men vad? Det visade sig nog.

  Trollkarlen skrockade lätt, så det var ett stort bibliotek? Ver…[Read more]

 • Vilken tur då att ingen tänkte tvinga honom att yttra några hemligheter. Xarnir  såg fortfarande road ut även om han nog såg att hennes skratt aldrig nåde ögonen. Antingen var hon inte så lättroad eller så var det något annat, troligen något annat.

  Han tog för sig av lite mer mat medan han funderade över hennes förslag. Drottning eller ej hon had…[Read more]

 • Xarnir replied to the topic En fisk på torra land in the forum Kejsardömet Nirai 4 years ago

  Xharin stördes lika snart av sin vän och stirrade nyvaket  på kartan innan han förstod vad det var. Han log blekt åt det, så han hade haft rätt, hade han inte vart så trött hade han nog gottat sig lite mer åt det.
  “Det ser minsann så ut. Då behöver vi bara en.. Nä knappast du lär väl inte behöva en båt” Han kom på att hon inte var riktigt människ…[Read more]

 • Xarnir suckade lite, jaha nu ville hon så klart veta mera. Men han hade förståelse för det. Han var nyfiken själv så han försökte svara utan att ändå säga för mycket.
  “Den är inte så olik er, skulle jag tro. Det jag sett hittills tyder på att de är mycket lika.”  Det fanns säkert skillnader, och han undrade vilka, men det skulle han säkert kunna…[Read more]

 • Load More

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.