*Monster* Trugg av Storfötterna

 

Spelas av: [Thud]

Namn:Trugg av Storfötterna
Kön: Man
Ålder: 153
Längd: 4m 79 cm
Tyngd: Flera ton
Ögonfärg: Brun
Hårfärg: Gråspräcklig svart
Födelseort: Okänt
Folkslag: Jätte
Lojalitet: Nej
Civilstånd: Nej

Bakgrund:

Trugg är en skogsjätte från klanen Storfötterna. Det är en primitiv och nomadisk stam av jättar som vandrar omkring runt gränsen till jättarnas land med omnejd. På grund av sitt låga antal håller de sig främst för sig själva. Trugg, en relativt ung individ, har dock alldeles nyligen fått smak på människa och har börjat att röra sig allt längre in mot Vinterskogen.

Det var inte länge sedan han i skogen stötte på ett gäng skogshuggare från byn Baldershus inuti vinterskogen. Inledningsvis försökte han dra sig undan från människorna, sin vana trogen. Skogshuggarna lämnade honom dock inte i fred utan samlades i skock under högljudda rop. Trugg blev rädd och likt en fångad råtta gick han till anfall. Ryggrader krossades, skallar sprack och kroppar slets i bitar. Det var endast ett fåtal av skogshuggarna som överlevde den första attacken, och dessa tog till flykten mot sitt läger. Trugg följde efter dem som en slav till sitt nyfunna raseri.

Trugg förfäljde skogshuggarna till deras provisoriska tältläger. Det var en sorglig syn, flera bruna lappade tältdukar av linne prydde det röriga lägret som bara hade tre permanenta stugor i trä. Emedan människorna sprang emellan tälten gick Trugg rakt igenom dem. Han slog och sparkade omkring sig så att både tält och stugor gick i bitar. En otursam skogshuggare vid namn Hubert hade missat uppståndelsen kring jätten tidigare, och när han paniktaget rusade ut ur sin stuga fångade Trugg upp honom i sin massiva hand. Trugg lyfte Hubert i armen och skakade tills armen lossnade från han överkropp. Blodstänk sprutade upp i Truggs ansikte och mun. Jätten fann smaken tilltalande och stoppade den avslitna armen i munnen. Han tuggade och upptäckte att det smakade gott. Trugg böjde sig ned mot det skrikande Hubert och slet av honom på mitten för att kunna börja äta av underkroppen. De andra äverlevande skogshuggarna hade vid detta laget hunnit långt bort men de få som vågade stanna för att se sig om, såg Jätten Trugg förtära deras egen innan de hastigt vände sig om för att skynda därifrån.  

Trugg spenderade de kommande dagarna omkring lägret och använde det som sitt skafferi. Det var inte förrän kropparna började ruttna och smaken på köttet försämrades, som han började se sig omkring. Trugg hade fått blodad tand och ville gärna ha fler människor att äta. Han färdades omkring i skogen och upptäckte inom några dagar en plats kanske tjugo fjärdingsväg från lägret där han hittat skogshuggarna.

På natten smet han in i den lilla byn Baldershus som bara bestod av ett tjugotal hus. Trugg slet bort taket på ett utav dem och fiskade upp två fullvuxna människor som han tog med sig tillbaka in i skogen. Natten därpå gjorde han om det hela. Byborna som inte var krigare, hade ingen chans att försvara sig mot jättens angrepp.

Den tredje natten hade byborna flytt, rakt in i skogen. Trugg kunde lätt spåra upp dem med hjälp av sitt väderkorn och började äta dem i omgångar under deras flykt. Han följde de flyende människorna tills det varken fanns vuxna eller barn kvar. Och började därefter se sig om efter en ny källa för mat. Det fann han snart vid Torslanda. En större stad på femtio hushåll med riktig milis. Den åt Trugg upp först, och han har nu påbörjat att tömma sitt nya skafferi nattligen.

Under dagen håller han till i en större håla vid närliggande Hedahällen. På grund av sin nu skiftade dygnsrytm så ger han sig ogärna ut på dagen. Trugg ligger hellre kvar i sin håla och sover. Han vaknar ibland till om djuren i skogen för väsen av sig. Då tenderar han att ta skräp intill honom och kasta det i oljudets allmänna riktning.

Utseende:

Trugg är stor och muskulös, hans skinn är täckt av ett hölje svart hår och han tycker om att vara naken bortsett från ett provisoriskt höftskynke. Hans hår är lik en stor svart man, som hänger ned längs med hans rygg.

Hans stora öron pryds av metallringar och hans haka av en ovårdat skägg med månadsgamla flätor.

Hans näsa är det mest framträdande draget i hans vilda ansikte, och denna kantas av tillsynes insjunkna ögon. Munnen är glest utrustad med stora trubbiga tänder.

Trugg har blivit fetare sedan han påbörjade sin diet av människor och hans stora buk hänger utanför skynklinningen.

 

Personlighet:

Trugg har vandrat omkring under större delen av sitt liv som en överlevare, jagat en del men oftast ätit sådant han kommit över. Han är på intet vis den största eller starkaste jätten i storfotsklanen utan har fått klara sig med sämre kost än många av sina klanmedlemmar. Detta har gjort honom känslig, och han vaktar sin föda väl.

För första gången i sitt liv upplever han sig mäktig, och det har utvecklat en tidigare relativt okänd sadistisk sida hos honom. Han tycker om att höra hur människorna kvider eller skriker när han skadar dem. Samtidigt håller det inte hans uppmärksamhet länge, utan han hittar snabbt någonting mer intressant att ägna sig åt. Till exempel ett nytt offer att plåga, som har mer energi till att skrika. Han plågas av ett mindervärdeskomplex som utvecklats under åren som hackkyckling i klanen, och det är kanske därför som hans sadistiska sida blivit mer påtaglig.

Överlag är han annars en känslig individ som grubblar mycket utan att för den sakens skull producera några resultat. Det kan handla om hur mycket mat han kan få in i sin mun, eller hur mycket han kan äta innan det verkligen säger stopp. Ibland tävlar han med sig själv om hur långt han kan kasta saker, eller staplar träd på varandra för att se hur högt han kan bygga. Det är också roligt att lägga sig i floden mot strömmen, öppna munnen och se vad han kan fånga.

Egenskaper och styrkor:

Stor

Trugg är stor, med sin närmare 5 meter långa kroppsbyggnad så tornar han upp ovanför de flesta andra varelser ha stöter på. Naturligtvis är hans härdade kropp mycket stark.

Skarpa sinnen

Jättar äter i regel kött när de kan, och deras alla sinnen är anpassade efter det, luktsinne och hörsel är skarpa, emedan synen i regel är något sämre än hos en människa.

Tjock hud

Hans hud är tjockare och hårdare än läder, och fungerar därför som en naturlig sköld för honom. Det krävs kraft att tillfoga honom skada genom huden, även med vapen.

Bärsärk

Trugg har en tendens att slå vilt omkring sig och attackera ursinnigt när han känner sig hotad. Han blottlägger sig, men blir både snabbare och starkare än han vanligtvis skulle ha varit.

 

Svagheter:

Dum

Trugg är inte en särskilt intelligent jätte, och därför är hans problemlösingsförmåga begränsad.

Skiftad dygnsrytm

Han sover numera på dagen och är vaken på natten. Han har inte riktigt vant sig än och tenderar därför att ofta sova ganska djupt.

Otränad i strid

Jättar är i regel så stora att de aldrig behöver öva på att försvara sig. Deras teknik går ut på att hejdlöst slå vilt omkring sig, tills orsaken till deras förtret har blivit till mos. Han saknar således all typ av finess eller erfarenhet som är viktig i strid. Trugg förlitar sig uteslutande på sin storlek och råstyrka.

Övermodig

På grund av sin senaste framgång ed att nedgöra och förtära människor så tar han dem inte på alltför stort allvar. Han ogillar visserligen deras pilar, men har inte lidit oerhört utav de som han träffats av. På så vis är han benägen att ta risker.

 

Tråd: https://www.talanrien.com/forums/topic/monster-bekymmer-i-vinterskogen/

*OBS LÄS* Regler: https://www.talanrien.com/forums/topic/monsterjakt-i-talanrien/

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.