Nelerýa

Spelas av: Drael
Namn: Nelerýa
Kön: Kvinna
Ålder: 16
Längd: Omkring 180 centimeter i tvåbent skepnad, och närmare två meter i vattuform
Ögonfärg: Turkos
Hårfärg: Vit
Födelseort: Antrophelia
Folkslag: Me’er
Lojalitet: Fanatiskt trogen prinsessan Fëani, och besatt av tanken på ett rent me’erisiskt samhälle fritt från omvärldens influenser
Civilstånd: Trolovad med den adlige Antrophel’ien Lacridion.

Biografi:
Nelerýa har genom hela sitt liv vetat att hon är speciell. Givetvis är hon det – hon är ju me’er! Uppslukad av sin syn på sitt folks status har hon utvecklats till en vacker men nedlåtande ung kvinna, som anser att hennes väg är den enda rätta. I efterdyningarna av de politiska stormarna i Me’erisia, har Nelerýa beslutat sig för att ta saken i egna händer. Hon -ska- se till att Fëani tar tronen, kosta vad det kosta vill…

Utseende:
I vattuform har Nelerýa ljust turkosblå fjäll, och hennes kropp slutar i intensivt blålysande manettentakler i olika tjocklek.
I tvåbent form bär hon sina fjäll synliga i intrikata slingrande mönster fokuserade över kinder, panna, bröstkorg, skuldror, ryggslut, mage och vader. Hennes hår är långt, vitt och med lätta lockar, och ögonen intensivt havsfärgade.
Nelerýa är av god social status och bär flertalet smycken, däribland gyllene armringar och en magnifik pärlring som signalerar trolovningen med sin blivande make Lacridion.

Personlighet:
Nelerýa är mycket vän mot sin omgivning, men kan dock visa upp en drastiskt annorlunda sida. Enligt henne är me’erisierna överlägsna alla andra, och att Fëani (som är den enda hon kallar drottning) inte innehar tronen är för henne ren hädelse. Hon är fanatiskt lojal och söker ständigt efter sätt att ge henne, och vad hon menar är “det sanna Me’erisia”, upprättelse.

Familj:
Nelerýa är av god börd, född in i en av de finare familjerna i Antrophelia. Hon har tre äldre bröder och är familjens yngsta, något som alltid varit henne förmånligt. Hon är trolovad med adelsmannen Lacridion, och mycket lycklig över detta parti.

Egenskaper och förmågor:
Nelerýa är begåvad med silvertunga och kan charma de flesta. Hon är ofta vänligt sinnad och utgår med positivitet till det mesta, vilket kan utgöra en enorm kontrast när hennes mindre smickrande sidor kommer i dagen. Hon är välbärgad vilket underlättar det mesta för henne, och räknas som vacker enligt me’erstandard.

Svagheter:
Fanatisk, bortskämd och envis. Nelerýa kan försätta sig själv i stora problem om hon inte är försiktig. Övertygad om sin egen status som perfekt, och tar inte väl upp om andra inte erkänner henne och andra me’erfolk som överlägsna. Hon kan också vara mycket småaktig.

Senaste händelser:
För närvarande befinner sig Nelerýa i konungariket Karm, efter att ha rymt hemifrån för att finna allierade för en attack på drottning Isras liv. På värdshuset i Aeiras har hon funnit Loths utvalda, skuggdansaren Ziyaté, som kanske trots alla odds kan hjälpa henne i sitt uppsåt?

Nuvarande position: Aeiras, Karm.

 

Pågående rollspel:

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.