Nothiël

Spelas av: Shiranai

Namn: Nothiël 
Kön: man
Ålder: 
Längd: 1,65
Tyngd: 60 kg
Ögonfärg: klarblå med småstänk av guld
Hårfärg: Mörkbrunt förutom luggen som är gyllenblont
Födelseort: 
Folkslag: hög alv/skogsalv
Lojalitet: inget
Civilstånd: osäkert 

Biografi

För tillfället på flyende fot, osäker på om någon jagar honom eller inte. Försöker ta sig ifrån Aeiras hamn då det igen är dax att förflytta på sig i sökandet efter sin mäster.

Bakgrund

Nothiël föddes i byn. Där hans far Athónion livnärde sig som instrumentmakare, och modern Saylena hade hand om en vacker blomsterträdgård. Hon var även den som var helare i byn, och hade mycket örter i sin trädgård. Då hon hade förmågan att hantera magiska flöden via sin vackra röst hade hon fått lära sig det i tidig ålder. Hennes magiska kunskaper var kopplade till den uråldriga sättet att forma träd, och viss helning. kopplat med detta hjälpte hon ibland Athónion att forma en del virke för hans instrumenttillverkning. På den lokala värdshuset kunde de ibland ha spelningar då Athónions flinka fingrar även kunde spela på de instrumenten han gjorde och många gånger spela in dem i samband med tillverkning. För det mesta hade även hans syster Nathānièl ett finger med i uppträdandet. Utöver detta var de alltid en jordnära par, som inte gjorde för mkt väsen av sig.
Hans syster som kändes som rena motsatsen gentemot Nothiël. Hon var vacker med sitt gyllenlockade hår. Och hade fått deras mors kroppsformer och ståtliga höjd. Hennes isblåa ögon vara lika isblåa som gammelfaster. Hon hade fått gammelfaster som var mer känd som Mäster i både Nothiëls och Nathānièls ögon under deras uppväxt. Hade lärt henne Nirais gamla läror. Lärt henne att öppna upp Chi’n i hennes kropp för att kanalisera de magiska energierna som fanns i denna värld till fysiska krafter. Detta hade hon fått genom hård träning under många år. I och med detta hade Nathānièl fått smidigheten och den fysiska kroppsbyggnaden att utföra även de mest vansinniga men vackra danskonsstyckena. Hon hade alltid älskat sin bror men var en hetsporre och ganska så impulsiv. Hennes mor hade ändå lyckats att lära henne en del sång. Vilket något som gick i familjen var deras dolda talang för toner och gehör. Nothiël visste inte hur gammal mäster var men hade på känn att hon var gammal. Hon hade lärt dem alla ett eget språk som bestod av toner. Vilket kunde utnyttjas i alla olika lägen då de ville kunna höra varandra på långa avstånd då det gick att vissla fram tonerna med en del träning.
Detta språk var taget ifrån en gammal Folksam som är bosatta i Nirai där de bodde på långa avstånd men ekot i Dalarna gjorde att visslande gick att höras över bergen.
Nothiël hade en väldigt idyllisk uppväxt. Han hade ett par föräldrar som bosatt sig i en liten by bortkopplad ifrån omvärlden. Hade en syster som var något äldre än honom, som hade blivit som en andra mamma.
Mäster som hade funnits där för honom under hela sin uppväxt hade lärt honom allt han kunde om magi och musik.
Nothiël hade aldrig reflekterat över sitt utseende tidigare förrän i sen ålder då han råka höra ifrån några tanter i byn påpeka hans utseende efter ett av hans uppträdande.
Alla i byn gillade familjen och hade aldrig haft några problem med dem. Men en lantby var alltid en lantby och även om det var hjärtliga mot dem gick det alltid skvaller och blev rykten.
Nothiël var kort även i människors mått mätt. Hans mörkbruna nästan svarta hår var mycket annorlunda än hans resterande familjs. Hans mors var gyllenfärgat nästintill vitt, medans hans far hade ljus nltfärgat brunt. Han hade dock en del likt familjen, den blonda luggen som var gyllenblont. Hans ögon var isblåa som sin mors sida, men hade guldstänk. Vilken ingen av hans föräldrar hade. Han hade dock aldrig fått träffa några av hans andra släktingar, men aldrig riktigt brytt sig om att fråga och har inget fått berättat. Han hade alltid varit nöjd med sin familj. Han hade dock de klassiska alvöronen som var spetsiga, men även nu när han hade passerat åldern då de flesta slutade växa, förblev han kortväxt även i en människas ögon. Med den alviska att de inte åldras blev han alltid misstagen för yngre än vad han var.
Nothiël fick lära sig i tidig ålder om Erethismiska religionen. Mäster berättade alltid om skapelsen mellan änglar och demoner. Hur kriget var. Om himmel och helvetet. Hur alla folkslag skapades. Hur väktarna kom till talanrien och Alvernas skapades. Hur änglarna lämnade världen för att låta Alverna ta hand om världen.
Med denna tro och en liten by med hans familj som enda alv förebild. Det hade ändå passerat någon alv under dessa 264 åren under sin uppväxt, men ingen som han träffat på utan bara hört när han var inne på värdshuset att det passerat nån alv. Han var självfallet nyfiken på sin egen ras då han hade fått lära sig många låtar även om Alvernas rike i skogen.
Hans föräldrar hade lärt honom att respektera allt levande runt omkring honom, och han hade aldrig behövt lägga en hand på någon annan då han hade haft en sådan skyddad tillvaro. Hans syster hade fått ta mycket av den delen då hon ansågs fagrare än alla andra i byn och i varje generation fanns det nån uppstickare som trodde de kunde “erövra” henne. Det gick ganska snabbt in i deras förnuft att hon inte var något de kunde erövra på fysisk väg.
Med hela biten om att himmelen och helvetet skapades för att de inte skulle slåss och den vackra världsbild han blivit uppvuxen med, hade ordet pacifist rotat sig väldigt hårt i hans sinne.
gammelfaster märkte redan i tidig ålder hur Nothiël hade begåvning inom musiken. Efter börjat spela vid lyran han, lekte med, en låt som hade spelats tidigare av sin gammelfaster. Det framgick ganska snabbt att Nothiël hade något slags perfektgehör. gammelfaster fick då tillåtelse av föräldrarna att lära honom spela.
Ändå sedan hans barnsben har han trott att han kunnat magi, men i själva verket var det först vid treårsåldern när gammelfaster lärde honom ytterligare en ny låt att spela på lyran, som första krafterna märktes. Många gånger som Fastern lärde honom en låt brukade hon berätta och förklara vad den handlade om. Hon brukade använda magi för att få fram bilder som spelades upp framför Nothiël. Till hennes förvåning hade han lyckats återskapa illusionerna oxå. Hon försökte ta sig in i hans sinne för att känna av de magiska energierna, men fick jobba hårt för att ta sig in. Med ens insåg hon att han hade ett onaturligt starkt sinne för att manifestera de magiska energierna. Lika sinnesrik som hans musikaliska sinne. Hos Fastern lös ögonen av upphetsning. Hon gjorde valet att berätta för resterande av familjen om upptäckten. Båda föräldrarna insåg att med den nya världsordningen där magisk kunniga ska tas bort och användas på annat håll. och att de skulle bli indragna i världspolitiken igen. Det var i varje fall vad Fastern hade fått dem att tro. och Nothiël undanhölls denna informationen förutom att Caras Idrehen kommer vara ute efter honom om han inte höll sina krafter undangömda.
Fastern började lära honom allt om musik och magi. Hans far lärde honom spela olika instrument. Han blev såpass väldrillad att hans far tillverkade en dubbelluta till honom. Fastern som hade börjat fördjupa sig i tanken bakom änglarnas starka magi om det berodde på samband mellan musik och energiflödena. Med hjälp av Nothiëls naturbegåvning inom musiken lyckades de i samklang att stämma in i perfekt resonans för att alstra stora mängder av magisk energi från de olika magiska noderna.
Efter mycket övning lyckades Nothiël att börja få till det själv med sin dubbelluta.
Något de började utforska som Nothiël och Fastern testa var att genom musik få blodet och sinnet att påverkas, och göra det lättare att påverka varelsen med magi. Detta gjorde de tillsammans i hemlighet dock. varför fick han aldrig reda på.
Fastern kunde vara borta under längre tid i vissa perioder. Detta var inget som bekymrade honom då han hade fått en del uppdrag att öva på olika stycken och magi.
Det tog tid att bli bra på något.
Tiden var ju inget för en alv tänkte han alltid.
Han fick öva flitigt på att dölja magin. Magin användes flitigt i hans vardagsliv, men alltid i det dolda hade han fått lära sig. Varför visste han inte.

Utseende

Beskriv hur din karaktär ser ut, här passar det också att lägga in en bild med verktyget “insert image”. Om du vill får du gärna skriva vem som gjort bilden, eftersom många är intresserade av det ifall dom ser en snygg bild!

Personlighet

Nothiël är till synes avhållsam person, som efter de senaste händelserna i livet fått honom att ändra personlighet från att vara ganska så gladlynt och utåtriktad till att vara försiktig i sin framfart för att inte väcka för mycket uppståndelse. Dock på scenen skapar han underbar musik och där han känner sig kunna vara sig själv igen.

Då han fortfarande har en väldigt fast tro på Ethriels goda och naiv, håller han hårt fast i principen att våld aldrig löser något.

Detta i princip gäller alla i hans närhet och går ganska för att bibehålla denna princip även när det gäller ens egna bekanta.

Familj

Thaldenir – morfar

Nearena – mormor

Saylena- mor

Lethárin – gammelmormor

Nathānièl – Syster

Athónion – far

Egenskaper och förmågor

Trubadur (magiker naturbegåvning med absolut gehör och djupa kunskaper utan självkännande)

Klarar av den svåra konsten att spela dubbelluta.

Svagheter

Naiv, pacifist och jagad.

Länkar till rollspelstrådar

Här kan du länka till trådar där din karaktär varit med, om du vill samla dem på ett ställe.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.