Översteprästinnan Araniél

Spelas av: Solizen

Översteprästinnan Araniél

Namn= Araniél

Kön= Kvinna

Ålder= 32

Längd= 168

Tyngd= 63

Ögonfärg= Gråblå

Hårfärg= Mörkblond

Hemort= Karm

Ras= Människa

Tillhörighet= Översteprästinna för Athal (tänk påve)

Civilstånd= Gift med sitt ämbete

====Bakgrund====
Araniél föddes en kall vinternatt i en liten by utanför Karm. Hennes mor och far var enkla bönder och det var trångt i bostadshuset på gården. Då flickan endast var 6 år gammal insåg föräldrarna att det var något som inte riktigt stämde med henne och tog henne med till byns kloster där hon prövades. Det var sista gången hon såg sina föräldrar och syskon på många, många år. Hon blev kvar i klostret tills det att hon var tio år gammal, studier upptog hennes vardag och det fanns lite tid för lek. Tio år gammal togs hon till Karm, man hade insett att flickans förmågor var starka men inte tillräckligt för att istället skickas till magiskolan. Det var något visst med flickan och många av prästerna och prästinnorna var övertygade om att hon en dag skulle bli deras översteprästinna. De hade rätt. Men först följde en lång tid av studier och då hon var 19 år gammal trädde hon in som prästinna. Hon reste mycket under det första året för att lära sig mer om landet hon tjänade, länderna omkring – det här var nog den bästa och friaste tiden i hennes liv. Hon återvände till Karm tre år senare och tjänade som prästinna i ”templet” där. För tre år sedan då Araniél var 29 år dog den dåvarande översteprästen och Araniél valdes till ny översteprästinna.

====Utseende====

Av medellängd. Smal och finlemmad med markerad midja. Mörkblont fylligt hår som räcker henne ned till svanken, gråblå intensiva ögon som ibland kan bli mycket skarpa. Alltid klädd i vitt.

====Personlighet====

Som översteprästinna har hon lärt sig att inte lita på andra. Det finns alltid någon som vill hugga en i ryggen. Hon är politiskt intresserad och involverad vilket har fått många att höja på ögonbrynen då de inte anser att det passar Athals högsta tjänare. Araniel är hängiven det hon tar sig för, orädd. Hon ses ibland som kall och beräknande, hård men allt detta måste till för att överleva på den post som givits henne. Hon för sig med en rak och stark hållning, pondus, som inger respekt.

===Egenskaper och förmågor===

Magikunnig

=== Hemligheter att spela på för den som vill ===

Araniel har en son som hålls hemlig. I fel händer kan han bli ett ett vapen Araniel inte alls vill ta del av.

 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.