Sylmir Tindómë

 

“Älskvärda är de som mättar sin lust för att veta mer.”

 

Namn: Sylmir Tindómë (Stjärnklar skymning. Givet efter hennes forskning om Talanriens himlakroppar.)
Kön: Androgyn. Kan vid närmare inspektion kodas som kvinna.
Ålder: Gammal nog för att behöva rynka på pannan för att minnas.
Längd: Blickar ner på de flesta invidiver.
Tyngd: Extremt sparsamt byggd till den grad att hon upplevs som sjuklig.
Ögonfärg: Isblå.
Hårfärg: Gyllneblont för många månar sedan. Har idag en mattare silvrig ton.
Födelseort: Avskilt i bergen Aras Salanyar, ofta blickande mot Dar Zakhar.
Folkslag: Högalv.
Lojalitet: Nela’thaënas samt sina kontakter utanför de alviska skogarna.
Civilstånd: Okänt.

Bakgrund

Inte mycket är dokumenterat om denna alv mer än att den dykt upp i Nela’thaënas under den andra halvan av den andra tidsåldern. Rykten säger att hon skall ha bistått Ish’dalaar i sina framtåg för ett pris. Sylmir har tidigare avvisat dessa rykten som skvaller och uppmuntran till uppvigling.

Hon har själv talat om sin uppväxt bortom huvudstaden, förbi skogarna bland de berg som blickade över Dar Zakhar, en plats hon alltid observerat med en intresse som nästan är lika stort som det för Estharons ruiner. Den sist nämnda platsen finner man alven än idag, sökandes efter något hon aldrig verkar finna.

Hittas ofta på resande fot i de mänskliga rikena med skrivutrustning i högsta hugg, alltid med blicken mot himlen.

Utseende

Stolhet är det första ord många skulle tänka på när de la ögonen på den resliga alv som verkade ta varje kliv med eftertänksamhet. Med huvudet högt projicerar hon ett högmod som nästan snuddar vid arrogans. Den skarpa karaktär som en gång betraktats som en fröjd är idag vassa linjer och ihopsjunkna drag efter år av studier bortom världens vakande ögon. Hon ses ofta insvept i lager av exklusiva tyger som blygsamt glimtar i subtila stjärnkonstellationer när månen faller på, ett sätt att dölja den vittrande form hon degraderat till de senaste åren. Trots den sjukliga form står hennes hårbeklädnad i kontrast. Likt hennes klädnad böljar det kraftiga,silvriga håret längs de magra axlarna ända ned till ryggslutet där det fångas upp med ett läderband så det hålls i styr.

Personlighet

Beräknande, återhållsam men samtidigt finner man ett svagt begär av nyfikenhet bakom de isande ögonen.

 

Egenskaper och förmågor

Främst forskare av Talanriens himlakroppar men även en magiker med flertalet år på nacken. Specialiserad i ’Telekinesis’ samt ’Avsvärjelse’. Har gett ut en bok som tagit sig ut i de mänskliga rikena, främst i Celeras med titeln ”Tecken på himlavalvet.” som benämner och förklarar flertalet av Talanriens stjärnkonstellationer samt även i slutet diskuterar om himlakropparna har ett band med de varelser man kallar änglar som lämnade Tarnaq.

 

Svagheter

Svag kroppsform. Om man är lärd inom magi kan man observera att det delvis kommer från ett vårdlöst magiutövande.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.