Taras Maelstrom (Me’erfolk)

Spelas av: MadHatter

Namn: Taras (Greek/Russian, “Poseidon’s son”) Maelstrom

Kön: Man

Ålder: 36

Längd: 217 cm i mänsklig form 2.76m i havsform

Tyngd: 108 kg

Ögonfärg: grön-brun, melerade

Hårfärg: Gyllenbrun

Födelseort: Antrophelia

Folkslag: Me’erfolk

Lojalitet: Nenna och den sanna drottningen Fëani (men döljer det väl)

Civilstånd: Singel

Utseende

Taras är mycket fysiskt stark och har muskler som en björn och minst lika stor som en mindre jätte om det nu inte varit så att han var ett vattenlevande väsen. I sin mer fisklika form har han en lång stjärtfena som gör honom betydligt längre, men även snabbare i vattnet. Hans fjäll skimrar i blågrönt, precis som de tropiska vattens djupaste delar. Han är ljusare på magsidan och mörkare på ryggsidan. 

 

Hans hår är långt med en lätt färg av blågrön i fiskform, men är mer gyllenbrunt i sin mänskliga form. Han både är och ser stark ut med muskler som rör sig som om han ständigt är i vatten, även när han är på land. Utöver det har han ett antal fiskliknande tatueringar över hela kroppen som följer hans kropps linjer till perfektion. Man skulle kunna tro att Poseidon själv givit avbild till Taras kroppsform.

 

Personlighet

Taras är så gott som född krigare. Han är vild som havet självt och har alltid gått sin egen väg. Han är principfast och lojal till de som bevisat sig för honom. Utöver det är han annars väldigt tveksam på personer som inte tillhör hans släkte, däremot har han inga problem att prata för sig, även om han inte räds att ta till våld eller vapen om så skulle behövas. Taras är en naturlig ledare oavsett om han vill erkänna det eller inte, men inte sig själv som det många gånger.

Historia

Taras är född och uppvuxen i en elitkrigarfamilj där banden till den gamla drottningen är starka. Det finns ingen annan äkta ledare än henne och hennes äkta arvingar. Taras är och har alltid varit trogen henne och kommer alltid att vara. I nuläget bidar han sin tid medan denna “falska drottning” med orent blod sitter på tronen. Däremot är han fast övertygad om att leta efter den sanna arvingen.

Taras visade styrka och mod redan som barn och med båda sina föräldrar i elitstyrkan, var det ett enkelt val på vart han skulle landa i sitt eget yrkesval. Han är expert på att använda treudd och harpun och räds inte att gå in i strid. Han är skoningslös när det väl finns fiender att ta hand om. Han är känd som den skoningslösa och tar sitt arbete på högsta allvar och är känd som en av de starkaste vakterna i staden.

Taras är den person som är skyldig till att Fëani flydde redan innan Isra tog över tronen genom mord och blodspill. Taras och Fëani har någon from av dotter/bror relation med starkt band till varandra.

Familj: Mor och far, fortfarande i gardet, men hans far, liksom Taras själv, är trogen Fëani men döljer det väl. Hans mor är däremot övertalad att vakta över Isra, den falska drottningen.

 

Egenskaper och förmågor

  • Stark både mentalt och fysiskt
  • Bra och snabb simmare
  • Vapenför med spjut och dolk
  • Elitkrigare och vapenför

Svagheter

  • Dålig på att skriva
  • Dyslexi
  • Har ett behov att ta sig upp ovan hav och vandra på strand och mark

Karaktärsbilder:
Jason Momoa / Aquaman

 

Länkar till rollspelstrådar

Vad har jag i påsen min

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.