Trond

Namn: Trond
Kön: Man
Ålder: 22
Längd: ca 190 cm
Tyngd: ca 70 kg
Ögonfärg: Honungsfärgade
Hårfärg: Mörkbrunt
Födelseort: Vinterskogen, Kaldrland
Folkslag: Skepnadsskiftare
Lojalitet: Torbjörn
Civilstånd: Ogift

 

Utseende
I sin människoskepnad har han mörkbruna lockar som sträcker sig precis till skuldrorna. Välvårdat skägg. Honungsfärgade ögon med ett inslag av gräsgrönt. De flesta skulle säga att han hade ett oskyldigt och nästan pojkaktigt utseende. Smal, tanig och ganska lång.

Bakgrund

Som nyfödd lämnades han i vinterskogen för att dö. Torbjörn, en björn, räddade honom och han uppfostrade honom som sitt egna barn. Ensam i skogen, långt borta ifrån människor. Mestadelen av sitt tidiga liv tillbringade han i skepnaden som en björnunge. Det var egentligen inte förrän han blev tretton år som han träffade andra människor.

Först människorna som bodde i utkanten av skogen. De började lära honom, tillsammans med Torbjörn, hur man arbetade som en kolmilare och Trond skulle äntligen få följa med sin far in till den stora staden. De hann inte vara i Tinderstad allt för länge innan några handelsmän kidnappade Trond. Han såldes till en av de högre uppsatte i det tionde fingret. Sedan dess fick han lära sig hur man smugglade, tjuveri och allmänt ljög.

Allt sedan han blev kidnappad har han haft ett mål att ta sig tillbaka till Kaldrland och sin far. Däremot hade det blivit svårare än vad han trodde. Allt för ofta blev han lurad och det tog många år innan han hade möjlighet att ta sig tillbaka.

 

Personlighet

Charmig. De flesta faller för Tronds leende och hans brummande skratt. Han är snabbtänkt i svåra situationer men inte allt för smart och väldigt lätt lurad.

Vanligtvis bitter på människor och gör gärna lite mer för att kunna förpina en människas liv.

 

Familj
Har alltid trott att Torbjörn är hans mamma. Fram till hans liv i Celeras fick honom att inse att han var hans far.

 

Egenskaper och förmågor

Skepnadsbytare – han kan utan några besvär byta skepnad från människa till olika djurskepnander samt utseende.

Mycket bra luktsinne – Denna förmåga är något dämpad som människa, men ändå bättre

Snabb

 

Svagheter

Lättlurad

Bitter

 

 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.