Turin Hrafn

 • Namn: Turin Torgersson Hrafn
 • Kön: Man
 • Ålder: 42 år (*1372 TT)
 • Folkslag: Människa
 • Födelseort: Gjuvdal i Kaldrland
 • Yrke: Jarl
 • Lojalitet: Klanen Hrafn / Svartfåglarna
 • Civiltillstånd: Ogift
 • Spelas av: Corlan_Anab

Fysisk beskrivning

 • Längd: 1,88 m
 • Vikt: 85 kg
 • Kroppsbyggnad: Turin är vältränad, men inget muskelberg. Det han saknar i styrka väger han upp med smidig kontroll och stark uppfattning om hur hans kropp fungerar. Han tycker inte om att ha tunga rustningar eller vapen, utan föredrar lättare utrustning med större rörlighet och flexibilitet. Allt för att kunna röra sig så smidigt han kan.
 • Ögonfärg: Bruna
 • Hårfärg: Mörkbrun

Bakgrund

Turin Torgersson Hrafn är son till den forne jarlen Torger Hrafn. Torger var en omtyckt jarl som var mycket lojal mot kung Iki. Torger fann en fru i ganska hög position i landet Iserion, trots att kung Iki inte hade mycket till övers för sydländare. Men Iki såg fördelarna i att ha en lojal jarl med kopplingar till sydländerna utan att själv behöva ha de kopplingarna, så han lät honom hållas. En pappa som är jarl och en mamma med en ganska nära koppling till hovet i Iserion, det låter som given framgång. Och till en början var Turins liv just det, men säg den framgång som varar för evigt.

När kung Iki störtades av klan Ulfhedna blev fadern dödad, och Turin blev jarl efter honom. För att undvika omedelbar fortsatt konflikt tog Turin emot jarltiteln, men han svor att hämnas Torger och kung Iki. Turin startade motståndsrörelsen Svartfåglarna. Hans mycket yngre kusin Uxa, som är mycket stor och stark, var länge hans närmaste följeslagare, men sedan Uxa rest till sin hemby har Turins släkting Hillevi Hansdottir Drake visat sig vara ett stort stöd i frihetskampen. Eftersom Turins pappa var omtyckt som jarl under kung Iki, finns det många familjer som var trogna kung Iki som nu stöder honom i konflikten med klan Ulfhedna, däribland just familjen Drake.

Symbolen för Svartfåglarna

Utseende

Personlighet

Turin kan vara väldigt övertygande i sin argumentation. Han kan övertala anhängare att vara med på sådant som de troligen aldrig i sin vildaste fantasi skulle ge sig på. Han har ett ganska mjukt och belevat sätt, men kan bli väldigt hetsig om det går honom emot. Sedan faderns död har han blivit hetsigare än förr, men det finns ännu situationer där hans mjukare sida kommer fram. Särskilt när det handlar om vackra kvinnor.

Familj

Klanen Hrafns vapen

Far: Torger Turinsson Hrafn, från Ranheim i Kaldrland, jarl under kung Iki. Ranheim är klanen Hrafns hem. Turin är dock född i Gjuvdal, eftersom hans mor, som är från Iserion, inte ville bo i det kalla Ranheim. Mor: Melusina Foret, från Iserion, Melusina är Elisanna Belsantes moster. På moderns sida är Turin alltså Elisanna Belsantes kusin.

Egenskaper och förmågor

Turin är mycket smidig och kvick i sina rörelser, han har ett sätt att övertala andra som är svårt att lära sig, antingen har man det eller så har man inte det. Han drivs av ett djupt hat mot klan Ulfhedna, som enligt honom är orsaken till hans fars död. Han har svurit att hämnas sin far, och i sin strävan efter hämnd har han bett både Loke och Hel att bistå honom.

Svagheter

En person som drivs av hat ser sällan klart på hela bilden. Turin kan dessutom vara impulsiv i sina beslut, vilket visade sig när attentaten mot Maeve och Kettil. Hans begär att få nacka ungtuppen Kettil vann över förnuftet, och som en följd av detta slank Maeve undan attacken mot henne. Hade turin i stället tagit sitt ansvar som ledare för Svartfåglarna och lett attacken mot Maeve kunde situationen nu vara en helt annan, de kunde ha röjt undan både Maeve och Kettil. Nu kunde Maeve i stället ta sig till Ulfhedna och informera dem om läget. Men än är inget förlorat, det är bara ett smärre hinder på vägen.

Länkar till rollspelstrådar

Heiturvatn & Blóð

Gnistan flammar upp

Färden till Draumrheim

Krigsgalder från Draumrheim

Karaktärsbilder skapade av aenaluck på Deviant Art

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.