Vanliga frågor

Post has published by Talanrien

”Vad är den här sidan för något?”


Talanrien är en rollspelscommunity för svenskspråkiga forumrollspelare. Rollspelen utspelar sig i världen Talanrien, en helt ny värld som är skräddarsydd för forumrollspel med medeltida fantasytema! Bakom Talanrien står Kasper Dalkarl och Hanne Bergh som tillsammans med rollspelarnas fantasi och kreativitet skapat och format världen.

Inspirationen bakom världen kommer bl.a. från J.R. R Tolkien, Andrzej Sapowskiks, Patrick Rothfuss, George R.R. Martins böcker, mytologiska epos såsom Eddan och Kalevala. Kort och gott kan man väl säga en blandadkompott, för att inte glömma all oändlig inspiration från varandra!

”Vad är tanken bakom allt detta?”

Tanken bakom Talanrien är att världen ska vara så öppen och flexibel som möjligt, men samtidigt ge en stadig grund för rollspelarna att stå på. Det finns inget som ska hindra rollspelarnas kreativitet, alla som är med har möjligheten att vara med och utveckla världen och dess historia!

”Vad kan man göra på den här hemsidan?”

Läsa om världen, dess historia och dess folk, och så klart rollspela i forumet!


Är du redo att själv delta och skapa dina karaktärer?

Registrera dig genom att klicka på inloggningsikonen i menyn.

Välj “Register” för att skapa din användare!

Om forumrollspel är helt nytt för dig, finns lite mer information här.

 

Om Talanrien

Talanrien är en värld som inte är förskönad förutom i skaldernas sånger. Världen är stor och betyder bokstavligen de dödligas jord. Befolkningen består av många olika folkslag med olika kulturer och traditioner och magiska varelser som inte följer någon annan än sina egna lagar. Det är en värld fylld med konflikt, allianser, hjältemod, själviskhet och politiska spel. Det är en värld med skönhet, ljus och kärlek och samtidigt med groteskhet, mörker och intriger.

Trots de många olika språk och dialekter, används det allmänna språket mestadels inom handel. Från början härstammar det från det fallna konungariket Tarnaq och var i sin tid det ledande språket i världen.

Hur skapar man en rollspelskaraktär?

 

På sidan kan man skapa sina karaktärer här!

Om det är första gången du skapar en karaktär på Talanrien rekommenderas det varmt att läsa lite om någon av världens platser som intresserar dig och är passlig för din karaktärs bakgrund. Ta en titt på kartan också så hittar du säkert ett ställe som intresserar dig då du skapar din karaktär! Det är fritt fram att skriva sin karaktär så den passar in i den befintliga informationen om världen, eller hitta på något eget.

Man kan skriva sin karaktär på många olika vis, och det finns mängdvis med karaktärstips att hitta online. Här har vi samlat några exempel på vad man kan ha med om sin karaktär.

 

På sidan kan man skapa sina karaktärer här!

Om det är första gången du skapar en karaktär på Talanrien rekommenderas det varmt att läsa lite om någon av världens platser som intresserar dig och är passlig för din karaktärs bakgrund. Ta en titt på kartan också så hittar du säkert ett ställe som intresserar dig då du skapar din karaktär! Det är fritt fram att skriva sin karaktär så den passar in i den befintliga informationen om världen, eller hitta på något eget.

Man kan skriva sin karaktär på många olika vis, och det finns mängdvis med karaktärstips att hitta online. Här har vi samlat några exempel på vad man kan ha med om sin karaktär.

 

 

Vad är forumrollspel för något?

Kanske har du hört om termer såsom forumrollspel, play by post, freeform eller textrollspel? Denna artikel förklarar skillnaden på dessa speltyper och hur spel går till på Talanrien!

Forumrollspel utspelas som namnet säger i forum på online. I rollspelsforumen spelar man mot och med varandra. Det är inte alls särskilt hårda regler som i bordsrollspel i de flesta forumrollspel, utan man respekterar varandra och litar på varandra.

Det är som att skriva en improviserad berättelse tillsammans. Många skriver i tredje person och imperfekt, men alla har sin egen stil. Ett rollspel börjar med att någon skapar en tråd. Trådskaparens uppgift är att ge rollspelet ett passande beskrivande namn, och att beskriva platsen där rollspelet utspelar sig, och vad som händer just då. Man skriver om ens karaktärs tankar, vad den gör och reagerar på vad de andra skriver. Då en rollspelare svarar på tråden, så börjar man skapa tillsammans och reagerar på varandras svar.

Man brukar svara i tur och ordning, och är man fler än två, så hoppar den tredje in där det passar och så börjar mansvara  i tur och ordning igen.

Det är förbjudet att döda andras karaktärer utan tillåtelse av karaktärens spelare. Försök att låta bli att ha övermäktiga karaktärer – exempelvis så drar magiker på sin egen kroppsstyrka då de utför magi och kan således inte bränna ned en hel stad med ett meteoritregn.

 

Rollspelare 1:

Solen var låg i horisonten i Iselem och ännu en varm dag nalkades. Tidigt på morgonen var det, men en relativt ung kvinna stod lutad vid ett av räcket på en av sina balkonger framför sin residens. Den intensiva ljusbruna, nästan bärnstensfärgade ögon såg ut över havet som blankt speglade sin omgivning. Håret, som var lika ljust som hennes ögon fast med en nyans av rött i, föll ner till höften i ett vågigt mönster. Hon bar en benvit klänning som hade urringad rygg och ramade in hennes kraftiga kurvor på ett behagligt vis.

Akila Tenir var namnet på kvinnan och trots sin unga ålder på 21 år gammal styrde hon Iselem med en järnhand. Fast den större delen av folket älskade sin drottning, en rättvis, intelligent, tålmodig, mycket positiv och glad person. Född i riket som hon styr, som hennes far styrde innan henne finns det mycket rivalitet mot henne. Inte endast för att hon är en mäktig kvinna, utan även för att Tenir släktet är en av de äldsta magikersläkterna som existerar. En vit lilja finns i hennes hår och vittnar om den sorg att hennes make, Dakari Kansé, en adelsman och trubadur, mer än en politisk profil, som mördades för några år sedan. Tillsammans lyckades de att få en liten flicka, men väldigt tyst, blyg och tillbakadragen som gärna håller sig undan alla stora event.

Så som eventet som nalkades idag, för att fira en av stadens dagar, nämligen stadens grundande. Ett firande som brukade pågå en vecka. Traditionen var att ha en storslagen fest för att öppna det hela. Det var mycket fyverkerier och annat ståt för invånarna, men sedan skulle det bli en mer privat fest för Tenir släktet och resten av stadens adelsfamiljer.

Rollspelare 2:

Adelsfamiljerna tog sig genom staden medan folket hälsade dem och bugade för dem i glädje och vördnad. Det var en glad dag och även om alla adlingar inte var älskade var de respekterade. Och en dag som denna som bestod av musik, dans och glädje fanns det väl ingen orsak att bråka? Snart fylldes palatset av de tio andra adelsfamiljerna, och trots att de inte var allt för många blev det ändå en rätt så stor samling med adlingarna och deras personliga garden och livvakter och provsmakare och allt vad det hette. Så klart var ingen av dem lika intressanta som Akila och det skulle nog bli en ganska formell fest adelsfolk emellan. Männen skulle prata om sitt och kvinnorna om sitt. Frågan var väl främst var Akila skulle ställa sig i detta för att hålla den respekterade roll hon behövde.

Då den festliga måltiden fortlöpt och var avslutad vandrade ädlingarna omkring i residensen och minglade med varandra. Det var då som en av de unga flickorna, kanske i tio års åldern, ryckte Akila i ärmen.

‘Ers höghet,’ sa hon högtidligt och böjde huvudet så där lite barnsligt högtidligt som hon blivit lärd. ‘Jag kan inte hitta min mor…’ sa hon lite skamset.

Längre ned vid porten stod en figur med huva och talade med vakterna.

‘Jag måste in.’ sa en ganska kylig och likgiltig halvmörk röst. Han var uppenbarligen van med bemötandet han fick av vakterna, men det gjorde honom inte mindre irriterad.

‘Er drottning är i fara.’

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.