Vasilij Vrsovci

Spelas av: morrikai

Namn: Vasilij Vrsovci

Kön: man

Ålder: 23

Längd: 6 märehnska fot

Tyngd: 160 märehnska pound

Ögonfärg: kastanjebrunt

Hårfärg: blå

Födelseort: Wozlas stränder, norr Märehn

Folkslag: Märehner, Vyvolených lidí

Yrke: druzhina och husaria

Lojalitet: Märehn

Civilstånd: trolovad

Bakgrund

Vasilij föddes några få år före Von Breslaus konflikten i de norra delarna av Furstendömet Märehn vid flodens Wozlas stränder. Själv var Vasilij för liten för att minnas något exakt från konflikten tidiga år men han har fått vuxit upp med berättelser från konflikten om hur hela klaner och byar dödades av de olika stridande parterna inom familjen von Breslau. Han själv var dock gammal nog för att minnas de utrensningar som Nicolaus genomförde mot alla de klaner som han ansåg hade hjälpt hans fiender. Utrensningar som Vasilij att endast känna avsky inför Nicolaus von Breslau men vad kunde han eller någon annan i Märehn göra som delade Vasilis åsikter om Nicolaus von Breslau?

 

För det mesta var dock Nicolaus von Breslau inget större problem, slottet Märehns lås som han huserade på låg långt nere i södra Märehn medan Vasilij växte upp långt norrut vid vid floden Wozla stränder. Där växte han ändå upp med en barndom trots omständigheterna som han kunde kalla lycklig. Omgiven av klanen Vrsovci fick han en rätt skyddad uppväxt men han fostrades hårt för att bli en stolt krigare en dag. Redan som barn fick han lära sig att rida, skjuta med båge ridandes och strida från hästryggen. Han uppfostrades till att följa blodets tradition och följa den sanna tron likt alla klanmedlemmar i Märehn

Som ung vuxen fick han följa med på von Breslaus hjälpaktion åt familjen Belsante i Iserion. Han deltog i krigståget som pencerny,  medeltungt kavalleri som strider i en roll mellan mellan de tunga bevingade husarerna ochd e lätta beridna bågskyttarna Märehn för. Från början såg han på krigståget som början på ett äventyr, det var första gången han lämnade Märehn. Ja klanen Vrsovci har alltid haft goda förbindelserna klanerna norr om floden Wozla och han har ofta upplevt de vilda land som finns där men Karm och Iserion de hade han aldrig sett. Äventyret förvred sig dock till en mardröm när Nicolaus von Breslau påbörjade sina utrensningar. Ja Han var van från barnsben med blodsfejder där hela familjer kunde bli offer för den hänsynslösa hederskulturen i Märehn men de han fick se i Iserion fick de att vändas i  magen på honom och avskyn mot von Breslau att växa.

Och nu senast? Ja Klanen har bestämt att han ska gifta sig med något mähä från söder, någon från Karm, vad i helskotta!!!

Personlighet

Vasilij är en godhjärtad person som innerst inne alltid vill göra vad som är bäst för alla. Han är dock uppfostrad att följa blodets tradition och hur mycket han vill allas bästa skulle han aldrig tveka inför att  handla utifrån vad klanens kollektiva heder och anseende kräver av honom. Han försöker ändå sitt bästa för alla men han har börjat inse att ibland kanske en minoritet måste offras för majoritetens bästa.

Familj

Vasilij växte upp som ensambarn till Ivan Vrsovci och Karolína Straková

som medlem i klanen Vrsovci har han sen fler kusiner och sysslingar än han kan räkna och då inkluderas bara de som tillhör klanen inte de han har på sin mors sida.

 

Egenskaper och förmågor

Han är en djärv och dristig krigare som rider likt gjutet i sadeln. Han kan inte bara strida väl från hästryggen utan även skjuta väl med båge i full galopp. Många år av resor bland klaner i norr från de han var ung och de eviga blodsfejderna i Märehn har lämnat honom härdad att möta de flesta problem man kan tänka sig på farliga äventyr i norr eller långa krigståg i söder


Svagheter

I Märehn anses inte läsning vara en del av allmänbildningen, jävla Karmiskt påfund!!!

Han är också otroligt stolt, på gränsen till högmodig och skulle inte tveka att utmana någon på dueller eller rent av döda de för att de har skadat hans klans heder eller anseende, det viktigaste här i livet är att hålla blodet rent

Hans religiösa fanatism gör ofta att han ser ner han anser vara otrogna mot den sanna tron.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.