Wim, son av Adal

Namn: Wim, son av Adal
Kön: Man
Ålder: 28 (*1386 TT)
Folkslag: Människa
Födelseort: Barastar
Lojalitet: Kung Gharm av Barastar
Civilstånd: Singel
Spelas av: Corlan_Anab

Fysisk beskrivning

Längd: 1,93 m
Tyngd: 115 kg
Kroppsbyggnad: Wim är lång och kraftig, men han är ändå mycket smidig. Som de flesta från Barastar är han smidigare än hans kroppsstorlek skulle antyda. Han ler ofta bland vänner och fränder, och han är i regel väldigt omtyckt bland dem.
Ögonfärg: Gråa
Hårfärg: Svart

Bakgrund

Den dagen som Wim föddes var vädret otroligt vackert och solen sken. Luften var klar och ett tunt lager nyfallen snö låg som ett vitt täcke över hela Barastar. I samma ögonblick som han föddes började han skrika, som barn brukar. Med den skillnaden att hela himlen mörknade i samma ögonblick. Så fort han fick mat och blev lugn skingrade sig molnen och vädret blev lika fint som det hade varit innan. Ingen tänkte närmare på detta. Under åren har det hänt några gånger till, men inte heller de gångerna har någon lagt någon vikt vid detta.

Wim har ända sedan barndomen varit som besatt av Tharmad och legenderna om deras forna hemland. Hans far har alltid tyckt att han är för intresserad av landet och försökt få honom att inse att det är bara legender, men Wim vägrar att tro på det här. “Varje legend måste innehålla åtminstone en del sanning” är hans uppfattning.

Utseende

Personlighet

I tonåren beskrev hans far en gång Wim som “En entusiastisk liten hundvalp, men bara så länge du är snäll. Den här hundvalpen kan också bli en riktig best, som sliter strupen av dig, om du går emot honom“ . Wim är ivrig, hjälpsam, tålmodig och tillmötesgående så länge du är på hans sida eller neutral. Men går du honom emot så är ditt liv med stor sannolikhet inte mycket värt.

Familj

Far: Adal, Mor: Ilse, Lillasyster: Ceit

Egenskaper och förmågor

Som de flesta som kommer från Barastar är Wim en orädd och duglig krigare när det krävs. Men med vänner och fränder är han en riktig filur, som gärna roar de andra med både roliga historier och sånger. Oftast baserar han de här historierna och sångerna på aktuella händelser, så de som hör dem garanterat känner igen sig.

Svagheter

Wim har ett jämnt temperament, och han blir mycket sällan arg. Hans temperament kan också vara hans största fiende, för när han blir arg så exploderar han nästan bokstavligt. Dessutom mörknar hela himlen och vädret blir dåligt, vilket förstås kan förvärra en situation ganska markant. Eftersom han är så orädd hamnar han också onödigt ofta i situationer som skulle ha varit mycket lättare att ta sig ur om han bara hade varit lite mer tålmodig.

Länkar till rollspelstrådar

Skattjakt i dödens hemvist

Karaktärsbild av Nick Keller

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.