Xharinyon

Xharinyon

Bakgrund
Född i en liten obetydlig by någonstans i Talarien. Han uppväxt var långt ifrån lycklig; hans far var en suput och misshandlade både sonen och moderna då denne fick chansen.
Konstigt nog kunde han kontrollera sina krafter relativt väl från det han upptäckte dem, och var klok nog att inte använde dem även om han nog velat mer än en gång.
Till slut fick han nog av missförhållandena hemma och lämnade byn och dess obildade befolkning bakom sig. Nu först började hans tur vända, han mötte den åldrige trollkarlen Perri på vägarna och denne tog med honom till akademin då han såg att det fanns potential i gossen. Utbildningen var en lyckans tid framför annat, viss var han fortfarande en udda fågel och har desvårt att lita på folk men trotts detta så här skaffade han vänner. Han fick senare även jobb i rådet på akademin. Men har nu mera lämnat akademin för att undersöka världen och framför allt ett mystiskt torn som det sägs själva gudarna har skapat något som han vet kan vara farligt men samtidigt är han nyfiken på om det håller på hemligheter han vill veta.

Utseende
Ser gammal ut tills man ser den ungdomliga blicken då vill säga. Är lång och osedvanligt smal, blek hud, långa fingrar, hög panna, långt hår som räcker ned till höfterna, håret är vit till stor del men det finns ännu slingor av svart i det. Ett kortare skägg helt blyertsgrått. gröngula ögon.
Klär sig oftast i långa böljande klädnader, mesta dels i mörkblått eller lila, men även andra färger. Då han är ute och reser brukar han ha lite mer praktiska klädnader.

Bild: https://www.deviantart.com/curuwenxayide/art/Xharinyon-821940094

Personlighet
Akademiker; älskar böcker och gamla skrifter. Kan uppfattas som arrogant (kanske), . Mycket lugn och besinnad normalt sett men reta honom inte. Spelar ibland svagare än han verkligen är.

Familj
Har ingen familj kvar i livet.

Egenskaper och förmågor
Magiker, behärskar magi. Är även rätt bra på bågskytte, och örter.

Svaga sidor
Socialt konstig, misstänksam.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.