Arand

Spelas av: Amdir

Namn: Arand
Kön: Man
Ålder: 47 år, född 1374 TT
Längd: 187 cm
Tyngd: 80 kg
Ögonfärg: Gul
Hårfärg: Vit
Födelseort: Elfdell
Folkslag: Människa
Lojalitet: Grå gillet
Civilstånd: Ogift

Biografi

Arand av Elfdell föddes i en liten by på Karms landsbygd. Som liten blev han antagen av det mytomspunna och mystiska Grå gillet där han tränades till att bli en professionell monsterjägare. Efter att hans utbildning var färdig har han främst rest omkring i världen och utfört uppdrag på olika orter.

Bakgrund

Arand föddes i den lilla byn Elfdell i Karm. Då han bara var några år gammal förstördes hans by som en av många i en en landstvist mellan två av Karms större Hus. En man vid namn Eremas från Grå gillet som befunnit sig i byn på ett uppdrag fann Arand i byns aska, och tog med honom till Grå gillet för att tränas och bli en monsterjägare själv. I deras huvudkvarter tränades han tills han var gammal nog att ta egna uppdrag.

Under åren har han gjort ett namn om sig och varit involverad i diverse viktiga politiska händelser som en bakgrundsfigur.

1392 TT var Karmanerna oroade över antalet häxor, varulvar och vampyrer som hade åskådats och rapporteras kring Gröndal. Vad som pågick där var ett krig mellan olika släkten som maskerat sig som människor, men som i själva fallet var vampyrer och varulvar, med en olaglig häxring som var i händelsernas centrum. Aetas Saelorian blev bortrövad av häxringen om kände till hemligheten om Saelorian som ett vampyrsläkte, och ville hämnas för de hade alla blivit utsatta av vampyrer genom våldtäkt, misshandel och annat våld. För de dödsoffer som vampyrerna tog i hemlighet i området fick häxorna skulden, som annars främst hjälpt med sjukdomar och örtlära, och brändes bland annat på bål. Monsterjägaren Arand räddade Aetas Saelorian från häxringen, och med den influens han fick genom sitt agerande lyckades han hindra vampyrerna från att dräpa häxringen. Han bildade en nära relation med en av häxorna vid namn Iris, som han reste tillsammans med i flera år.

1406TT var en demondyrkande kult aktiv i Iselems huvudstad Thel Shaen, och flera personer blev besatta av demoner. Arand hjälpte till att driva ut demonerna och finna de skyldiga. Då det framkom att en högt uppsatt adelsflicka som var väninna till den då 6 år gamla prinsessan Sera Tenír kallades han till palatset för att driva ut demonen ur den lilla flickan. Det visade sig vara en mäktig demon som inte lät sig fördrivas, och i sitt maniska tillstånd dödade den besatta flickan flera av de som var närvarande i palatset. Till sist vände sig den besatta flickan mot monsterjägaren, och Arand hade inte något annat val än att dräpa flickan, till hans bestörtning. Då flickans kropp dog tog demonen istället över Sera Tenír, och det var då det visade sig att hon hade starka magiska krafter för hon lyckades förgöra demonen instinktivt.

Under Karms inbördeskrig 1410TT var Arand närvarande på slaget som skedde utanför Hannadon mellan hus Thaldwin och hus Valmont, innan staden i sig själv intogs där han deltog i att fördriva de vandrande döda ur staden. Under denna period vann han Kung Sandor Thaldwins förtroende.

År 1421TT fick Arand i uppdrag att dräpa demonen Ayperos av kung Sandor Thaldwin under Karms offensiv mot staden Loradon som Ayperos och hans styrkor tagit över. Arand och Maeve Ulfhedna arbetade tillsammans och nådde Ayperos innan staden förstördes, och medan de lyckades såra demonen lyckades han fly staden. Just nu letar Arand efter Ayperos för att slutföra sitt uppdrag.

 

Utseende

Arand har vitt hår och kattögon vars pupiller smalnar i solsken och blir större i mörker. Denna egenskap till mörkerseende är ett resultat flera mutationer med hjälp av magi och alkemi som många vid Grå gillet fått genomgå. Om man kan se förbi de många ärr han bär på kroppen och i ansiktet är han en relativt stilig man. Han är rätt lång och slank, men hans hårda träning och fysiska arbete har gjort honom muskulös.

Det är sällan man ser Arand klädd i något annan än förstärkt läder, med sina svärd på ryggen och annan mundering som passar sig för strid.

 

Illustration av Maeve (Denise Roos)

Runt halsen bär han alltid Grå gillets vapen som ett halsband, som visar omgivningen att han är en professionell monsterjägare, och styrker den auktoritet och kunskap som gillet kan erbjuda genom sina tjänster.

Illustration av Johan Sundman

Personlighet

Trots att han utåt verkar kall och hård, finns det ett hjärta någonstans där bakom den kalla fasaden. Han hjälper sällan utan betalning för sitt arbete, men trots det lämnar han inte de som är i verklig nöd utan hjälp.

Familj

Arand minns inte mycket om sin familj från Elfdell, och har inte besökt platsen efter att han togs upp av Grå gillet. Viktiga personer i hans liv är därför de som han vuxit upp med, såsom hans mästare Eremas.

Egenskaper och förmågor

Arand är en välutbildad hexer med skickliga stirdskunskaper då det kommer till svärd. Han besitter även, liksom alla hexers, lite magisk kraft och kan utföra enkla besvärjelser. Hans kattögon ger honom mörkerseende och hans mutationer under sin utbildning gör honom speciellt härdad och uthållig mot skador. Har god kunskap om örter, drycker och läkemedel. Och så klart som professionell monsterjägare vet han väldigt mycket om monster, demoner, det ockulta, förbannelser och hur man häver dem.

Svagheter

Arand är en man som står väldigt hårt för sina principer, och har svårt att hålla tyst då han borde. Mer än en gång har det lagt honom i trubbel.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.