Post has published by Hanlinn
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 43 total)
 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Solen träffade de stapplade kullerstenarna på vägen i gränden. I den annars tysta gränden, kunde man plötsligt höra låga klackar som slog hårt mot stenarna.  De höga läderstövlarna tillhörde en ung kvinna, som inte verkade berörd över att tystnade plötsligt bröts av henne. Vad spelade det för roll att någon hörde hennes steg? Inte smög hon direkt. Nej anledningen till att hon valt de mindre gatorna var för att undvika folkmängden. Allt för många som kunde gå in i henne, allt för många fingrar som lätt kunde slinka ner i hennes penningpung som hängde i bältet tillsammans med några kartor.

  Karms städer brukade väl vara fyllda till bredden med tjuvar och pack, även små städer som denna. De var ett smutsigt folk, med lite modernitet. Inte som hennes hemland, Kaelred. Det är inte ditt hem längre… Sluta tänk på Kaelred! väste en röst inuti hennes huvud.

  De mörkbruna byxorna var pösiga upptill för att sedan smalna av vid de höga stövlarna som räckte rätt långt upp på smalbenet. Över sin vita, även den pösig, skjorta bar hon en beige dubbelknäppt väst och armlederna pryddes med ett läderskydd, som dolde två knivar. På ryggen bar hon en större yxa och en läder säck. Håret var brunt med inslag av en bronsröd färg och föll i vågor ner till hennes bröstkorg och en liten fläta på sidan höll hennes hår borta från de bärnstensfärgade ögonen.

  Ingenting verkade avslöja vart kvinnan kom ifrån, förutom att hon förmodligen hade rest långt när både stövlar och kläderna var rätt smutsiga. Lite avvaktande och fortfarande i ett försök att tränga bort sin hemlängtan försökte hon fixera sin blick på en skylt som hängde på sniskan lite längre fram. Innerst inne hoppades hon på att det var ett värdshus, även om hammaren som hon urskiljde på skylten… vittnade om att det förmodligen var ännu en smed. Hur jävla många behöver man i en stad?

  Elden hade redan slocknat i gatlyktorna och snart skulle staden återigen fyllas med människor. Bybor i en evig rutin, arbete, om tur lite mat, sova… om och om igen. Fast ännu fyllde tystnaden staden och den ensamma vandraren suckade tungt, om det var av lättnad, ensamhet eller trötthet var svårt att urskilja.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  En stad. Äntligen. Det hade gått dagar sedan han senast sovit i en ordentlig säng, något som hans gamla rygg mycket ivrigt påpekade. Hans långa vita skägg var fett och ömmade i sina rötter uppe på hakan. Och huvudet. Den har resan hade varit för lång. På tok för lång.

  Eldel var väl medveten om att han började bli till åren. Hans trötta, matta blåa ögon berättade om de många sorger han genomlidit och det långa gråa håret vittnade om att han troligen inte hade besökt en frisör sedan andra åldern. Hade det inte varit för den mörkblå kappan han var insvept i hade man sett hur benig och ranglig han egentligen var. Men nu var det ingen tid för åldersdomlig spekulation. Han behövde ett värdshus illa kvickt. Innan krämporna satte igång igen.

  Gatugångar började insvepa honom vilket var en behaglig kontrast till de trångväxta snår och envisa träd han precis hade fått kämpa med. Gatlyktornas eldar hade slocknat och solen sakta börjat stiga, vilket kastade en kaskad av färger över den annars trötta himmelen. Men hans tankar bröts när en slank figur skyndade sig över den annars tomma gatan. Hennes kläder verkade vara minst lika smutsiga som hans ena. En till resande dumbom, skrockade han för sig själv medan han följde den intressanta filuren med blicken. Hon försvann in på vad som verkade vara en något nedgången taverna. Men det fick duga.

  Eldel stapplade in på tavernan som den unga kvinnan själv tagit in på. Utmattat slog han ned sig vid ett av borden och vinkade tafatt till sig bartendern som kom efter en stunds tvekan. Han beställde in frukost och husets starkaste starksprit innan han somnade med ansiktet rätt ner i bordet.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Äntligen, tack och lov… tänkte kvinnan då hon steg in på värdshuset Slöa hammaren. Trots den tidiga morgontimman var värdshuset redan fullt av människor och nästan alla bord var fyllda av hungriga och törstig individer. Hon lät sina bärnstensfärgade ögon fastna på den ensamma personen.

  Det långa vita skägget fick henne att tänka på de trollkarlar hon hört berättas i sina barndoms dagar. Även fast hon var medveten om att magi verkligen inte hade något med utseende att göra. Det var inte som om drottning Alienna av Älvskogen hade ett sådant skägg. Fast kanske det skulle passa henne? Tanken fick kvinnan att skrocka lite för sig själv medan hon rakryggad gick fram till den äldre mannen.

  Hon ögnade kort stopet med någon slags sprit, att det var starkt skulle hon gissa. Lukten kändes ända till henne och stack i näsan.

  “Är det upptaget här?” frågade den unga kvinnan, med ett tonläge som var både artigt men lite barskt och rak på sak. Som om hon inte hade tid med artigheter. Även om hon var trött, kom hon på sig själv att försöka dra lite i mungiporna i ett svagt leende.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Han vaknade med ett ryck. Hur länge hade han sovit? Timmar, dagar? Det hade då inte hjälpt det minsta. Den unga kvinnan hade frågat om bordet var ledigt. Naturligtvis var det ju inte det  – han satt ju här! Men innan han ens hade hunnit börja stamma fram något till svar hade hon redan slagit sig ned. Det var något speciellt med henne, något som fick henne att sticka ut från mängden. Men vad kunde han inte sätta fingret på. Eller ens drakklo om han nu hade en sån med sig. Kanske var det något med hennes aura? Eller helt enkelt väldigt muntra, rent av energiska, humör?

  “För all del”, svarade han halvt nyvaken. Morgonens brölande fyllde tavernan. Livligt för att vara en så liten by.

  Den unga kvinnan verkade ögna honom nyfiket upp och ned. Eldul kastade en frågande blick till svars.

  “Du är inte härifrån, intesant?”. Det var något som han sa bara för att bryta tystnaden. Han klarade inte riktigt av de där pinsamma tystnader som kan uppstå ibland. Det var stunder som var fulla av ovetande. Och Eldel planerade på att veta allt.

  Kvinnan skulle precis till att svara innan ett öronbedövande ljud, nästan som en explosion, omtöcknade det lilla värdshuset.

  • This reply was modified 5 år, 8 månader sedan by Grayscald.
 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Den unga kvinnan satte sig ner, precis innan den äldre mannen hade hunnit svara på hennes fråga. Om han ville ha henne därifrån var det väl bara att schasa iväg henne. Eller… åtminstone försöka med det. Utan minsta besvär lade hon ena benet på bordskanten och lutade sig tillbaka på stolens två bakersta ben. Gungade lite fram och tillbaka, medan hon höjde handen för att beställa ett stop av något. Utan att ta blicken ifrån mannen framför sig.

  Att den äldre mannen inte tyckte om tystnaden märkte hon snart när han började ställa en fråga. Vinga, som kvinnans namn var, hade själv aldrig haft något emot tystnaden. Talade gjorde man om det fanns något vettigt att säga… Eller något intressant att få fram. Men under sin barndom hade hon tvingats lära sig att småprata.

  Försiktigt trängde hon fram ännu ett leende, nästan som om det gjorde ont i mungiporna.Inte för att Vinga inte var en munter person, det var bara onödigt att le som en fåne för sig själv. Och hon hade varit ensam ett bra tag.

  “N…” enbart en liten bokstav hann slinka ur hennes mungipa innan hon svarade den märkliga främlingen framför henne. Ljudet var ännu högre för henne och hon ryckte till, likt en katt. För att lägga sina händer på sin yxa, beredd på att slå till om något kom närmare henne.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Eldel kastade sig upp från bordet i samma stund som två män från stadsvakten kom inrusande in i det lilla värdshuset. Båda var likbleka i ansiktet. En nästan frätande lukt av brand började leta sig i hans näsborrar och hans gamla alvöron tyckte sig höra skrik från åtsidan. Det här verkade inte bra. Inte bra alls.

  “Den har återvänt!”, skrek den mindre av två vakterna. Det var högst tvetydigt om det faktiskt var en varning och vag uppmaning till att evakuera eller att skräckens kalla påtalande av fakta. Eldel gissade att det var lite av båda. Hade han tagit en vild gissning skulle han chansa på att de båda vakterna hade gottat sig på några tvivelaktiga svampar när de skolkade från sitt vaktpass.

  “Skydd, vi måste ta skydd”, utbrast den andra nästan gråtande innan de båda sprang ned i tavernans mörka vinkällare.

  En tjock tystnad fyllde värdshuset efter den mystiska händelsen. Folk verkade inte vänta om de skulle skratta eller gråta, dallra av skräck eller dansa. Vadfalls var på gång? Men påtagliga skrik vittnade om att det här var verklighet. Något hemskt hände faktiskt.

  Eldel – som aldrig riktigt haft sinnet i fullt behåll – började tveklöst vandra ut genom den massiva ekdörren för att inspektera vad för spektakel det hela faktiskt handlade om. Det var just det som bröt tystnaden. Knackandet från hans stav som slogs mot golvet när han gick ut. Hela värdshuset fattade liv igen.  Eller snarare kaos. Kaoset spred sig som en löpeld genom huset, allt medan Eldel lugnt vandrade ut ut huset.

  • This reply was modified 5 år, 8 månader sedan by Grayscald.
 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Händelsen var förvirrande. Men Vinga visste en sak, om det var kaos, tänkte hon inte vara fast i ett sånt här skrangligt värdshus. Hastigt reste hon sig upp och följde efter mannen som hon nyss skulle börjat en konversation med.

   

  Ett steg utanför värdshuset och hon kunde känna den stickiga lukten av brandrök. Eldlågorna hade fattat tag i en av stugorna och taket hade rasat in. De små explosionerna tycktes vara de många produkter i huset. Ty skylten utanför vittnade på att det var någon som handlade om skönhet eller något slags apotek.

   

  “Se upp!” ropade hon högt, när något gjorde så att de flög något ur fönstret rätt mot den skäggiga mannen. Utan att tänka efter kastade sig Vinga mot den äldre mannen så att han hamnade pladask på marken.

   

  Rätt hårt slogs de båda ner i kullerstenarna, även om hon själv dämpades lite av mannens kropp. Hon kröp lite ifrån den äldre herren. Även om hon inte sa förlåt, varför skulle hon det? Trots allt hade ju hon sparat honom att få en rejäl smäll. Gamla män hade väl sällan någon bra reaktionsförmåga, eller?

   

  “Vid Erethil…!” utbrast hon, mitt i en utandning.

   

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  En man med kritvitt hår hade också varit en av de som suttit i värdshuset. Inte en ålderstigen man som mannen som sett ut som något hämtad ur en sagobeskrivning av en trollkarl. Nej han hade ett ungt ansikte, och klargula ögon som stod i kontrast mot hans ljusa hy och det ljusa håret. Något av en enstöring, klädd i en lädersärk, läderbyxor, höga stövlar och mantel – typiskt för en kringresande vandrare. Men det som fick många att hålla sig undan var de två svärden han hade snett över ryggen, fästa i en rem över bröstkorgen.

  Då explosionen plötsligt bröt tystnaden hade han varit en av de första på fötter, inte utan förskräckelse eller förvirring. Nej snarare hade han kallt och fokuserat fokus i ögonen, som om han sökte efter varifrån hotet kom. Han svor för sig själv då han såg den äldre mannen och kvinnan rusa ut, och hade även skyndat sig ut samtidigt som dem. Den vithårige krigaren stannade upp i sitt språng ut  från värdshuset intill de två som kravlade på gatan.

  ‘Är ni oskadda?’ frågade han, mest i förbifarten, medan han blickade mot hållet varifrån elden och oljuden kom. Vad var det denna gång? Fick man aldrig en kväll i ro?

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Jaa äntligen.. Thelgarn hade just fått sin mål mat, som bestod av ett krus av ett utomordentligt dåligt vin, men dvärg som han var drack han det ändå, och till vinet kom en fullspäckad måltid, potatis, kött och ännu mer kött. Thelgarn var kanske inte en så vanlig syn i den annars idylliska staden, och han hade kommit långt från sina hemtrakter, han hade en skarp blick, långt järnblått skägg, inflätat som nästan räckte ner till knäna, med sig hade han sin heliga skrift, ett par verktyg, vapen och en sköld, och så klart ett krus med det fina dvärg vin han tagit med sig och sparat. Han hade en lätt rustning i gråvit brynja och läder handskar. Thelgarn var rätt smal för att vara dvärg, även om han åt som en häst.

  Thelgarn hade sett sig omkring en stund när det brakade till, han hejdade sig och tänkte sig att det där var nog inte hans mage som pratade. Nej.

  När de två stadsvakterna hade rusat in och skrämt livet ur alla skakade Thelgarn på huvudet och bröt av ett ben i sin måltid och tog en tugga. Han tog en klunk av det utomoderdentligt dåliga vinet och tittade ut mot kaoset. Han såg sig omkring och såg sig förundrad på varför en ung kvinna hoppat på en äldre herre just utanför värdshuset. Vad är dethär för människor, människor? ja det förklarar väl allt..

  Sen lade Thelgarn märke till den kritvit-hårige unge mannen som vandrade ut mot de två andra figurerna utanför värdshuset.. Det var då som förbaskat, ståtliga svärd har han också.. nää tänkte Thelgarn, drog i sig lite av vinet, reste sig upp, tog sitt pick och pack och slängde det på ryggen och kravlade sig ut.

  Han sade ingenting när han dök upp bakom de tre andra utanför värdshuset, med blicken mot rökpelarna och stanken av eld.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Ett vrål hördes en bit bort. Troligen öster ifrån, längsmed huvudgatan. Det var ett mörkt vrål. Ursinnigt. Men också plågat. Det liknande ingenting han någonsin hade hört förr.

  ”Är ni oskadda?”, frågade en man med kritvit år. Eldel bara nickade till svar. Han var konfunderad. I vanliga fall hade mannen med kritvita håret väckt hans intresse (och han hade kanske kunnat fråga vad för hårprodukter denne använde) men nu hade hans tankar börjat rusa iväg. Han var fortfarande besatt av det där intressanta vrålet.

  Det verkade brinna i flera olika byggnader och ett fåtal människor sprang emot dem som om de flydde från någonting. I nästa stund kom ett flygande tefat genom ett av värdshusets små fönster och hade träffat honom rakt i huvudet – om det inte hade varit för att den unga kvinnan kastade sig över honom hade han säkert legat förlamad just nu. Efter att hon krupit av honom hörde han henne flämta förskräckt och han tittade slött upp.

  Det var då såg han det. Besten. En varelse som var påfallande lik de drakar han hört om i historierna. Bara det att denna drake inte hade några vingar. Och den var inte mycket större än en stridshäst. Det såg rent av ut att ha något som liknade en hästs man på huvudet. Bara dess hår verkade nästan sväva i luftten. Dess ögon lyste av en kall röd färg och det såg nästan ut att komma en mörk, grå rök ur dem. Den såg ut att vara tagen ur någon av skräckhistorierna han hade hört som liten alv.  Men Eldel kunde inteerinra sig  ha läst om något liknande i någon facklig litteratur. Tänk om de just hade upptäckt en ny ras? Eldel stod där alldeles exalterad över alla egenskaper besten kunde betänkas besitta så att han märkte inte att den började rusa rakt mot dem.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Frågan från den nyanlände mannen gick helt förbi kvinnan, när blicken var helt fokuserat på bestens gap. Det tog henne inte lång tid att greppa tag i sin yxa. Det robusta träslaget kändes tryggt i hennes händer då hon höjde den högt i ett försvarsläge. Värmen tycktes inte riktigt ha någon effekt för henne och det var som om det nästan var en road glimt i hennes ögon när hon ställde sig lite mer brett.

  En kort blick kring sig, den äldre alven verkade lite fascinerad av besten framför dem. Den nyanlända mannen tycktes vara en häxkarl, ja vad annat kunde han vara med de vita håret och de gula ögonen? Men vad nu… Det tycktes som om det var ännu en till person. En dvärg. Vilken samling.

  Juste ja… besten. Hennes ögon var lite tårad av brandröken, men det tycktes inte finnas någon rädsla där. Trots allt var det hennes essä, ja eld det vill säga. Värmen kändes knappast, hon andades ut och det såg nästan ut som en liten rökpust lämnade hennes läppar. Men det skulle de flesta tro att de sett i syne.

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Mannen med det vita håret studerade besten med en analytisk blick, och hans ögon smalnade något över vad han såg. Men det var inte rädsla som tog över honom, rädsla som fått de flesta andra att fly eller ta några steg bakåt inför ett sådant hot. Snarare verkade han försöka fundera ut vad det var han stod emot. För om någon hade erfarenhet av monster var det ju trots allt han, en profesionell monsterjägare som han var.

  Hans skarpa sinnen fångade upp rörelsen bakom dem, och han blickade hastigt över axeln. En dvärg. Hans medaljong som kände av magi och energiströmmar i närheten vibrerade lätt, och det verkade ha orsakats från kvinnan som stod en bit ifrån dem. Det var nästan skrattretande. En dag utan galningar och monster, var det för mycket begärt?

  ‘Mäster dvärg, om du kan strida föreslår jag att du gör dig redo. Det gäller dig med, trollkarl.’ sa han, utan att se på dem. Med en kvick och inövad rörelse drog han en av sina klingor. Någon form av lindorm, men en eldsprutande en? Det är något som inte stämmer… Men det fanns inte tid att fundera på det. Med stadiga steg började han gå mot monstret, med svärdsspetsen riktad nedåt bakom sig för att inte snubbla på bladet samtidigt som han höjde sin fria vänster hand. En magisk barriär formade sig om honom. Ingen avancerad besvärjelse, men den skulle skydda honom mot elden en stund.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  “Vid mitt skägg” – utbrast Thelgarn och tittade förstenat på besten som tittade på den lilla samlingen utanför värdshuset. Han hade läst om linormar vid Arateas bibliotek hemma i Celeras, men aldrig tänkt sig att se en i Karm, av alla ställen. Och inte verkade den snäll nog att kunna tämjas, kunde ju vart ett bra vapen mot de vättar som förstört hans hemboning för så många år sen.

  Han tittade upp på den vithårige krigaren, smålog och grymtade, borstade bort lite aska från skägget och nickade. Thelgarn fortsatte med att dra fram sin sköld och yxa. Han följde sedan tätt efter den vithårige mannen med yxan i högsta hugg.

  Var Dungerdvegrr, Aratea’s väktare, beskydda mig och de jag beskyddar, ty inget skall gå igenom hans sköld” – Ropade Thelgarn på dvärgmål och satte blicken i den framrusande linormens steg. Han slog skölden med sin yxa och yxan gnistrade till, likt Tors hammare gav Arateas denna gåva åt sina väktare. Han vred yxan över skölden och gick sakta brevid den vithårige krigaren. “Arateas vare med oss”…

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Eldel var fortfarande förbluffad. Det här var inte vad han hade väntat sig av dagen. Nu skulle det säkert dröja ännu längre innan han fick sova. Mm sova. Han slöt ögonen bara för en sekund och nickade till.

  ”Mäster dvärg, om du kan strida föreslår jag att du gör dig redo. Det gäller dig med, trollkarl”, beodrade mannen med det vita håret. Elde vaknade till. Strida? Men han kunde inte slåss. Och hur visste de att besten var illasinnad? Visst faktumet att den rusade mot dem öppna käkar var en viss indikation, men långt ifrån någon garanti.

  Det var först nu Eldel märkte att det gick en dvärg med yxa och sköld bredvid dem. Även han verkade inställd på att slåss. Det måste väl finnas något sätt som Eldel kunde hjälpa dem på? Få se nu, vad för vettiga besvärjelser kunde han? Framkalla sniglar? Nja. Griljera dess fotsulor? Knappast. Aha! Nu hade han det!

  Han började viska för sig själv samtidigt som hans händer påbörjade en väl inövad dans. Hans fingrar verkade väva komplexa tyger i den tomma luften. Med en lätt duns, ungefär som när ett tappat syltlock slår mot matbordet, sköt en liten ljusblixt ut från hans vänstra pekfingertopp. Ljusblixten blev till åtta små lila fjärilar som började surra runt bestens huvud. Ha där blev den allt distraherad! Men det hindrade inte varelsen. Inte det minsta. Det verkade inte ens bry sig om det. Möjligen blev det någor mer förbannad.

  Ops tänkte Eldel och började åter rannsaka sitt mentala bibleotek av trollformler och häxkonsteri.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Ett, två, tre på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det… på det sjätte… smäller det! Efter att ha intalat sig själv det gav sig kvinnan ifrån sig ett vrål medan hon höjde sin yxa och sprang emot den där ödlan som verkade ännu mer ilsk efter trollkarlens försök till att göra något. Hon frustade till lätt. Vilken sida var han egentligen på?

  Men det fanns inte tid att tänka på det. Kvinnan svingade sin yxa mot varelsens ena fot och fick en träff precis vid hälen. Hon skulle precis dra ut för att göra ännu ett slag. Men det tycktes som om yxan hade fastnat i odjurets slemmiga och tröga skinn.

  “Men vid Erethil…!” utbrast Vinga irriterat och var tvungen att hoppa åt sidan när varelsen röt mot henne och svingade sin stora tass mot henne.

   

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Arand hade himlat lätt med ögonen över dvärgens religiösa prat. Alla dessa religiösa fanatiker, och se så lite nytta det gjorde dem. Tvärtom gjorde det väl bara allting värre. Men om det hjälpte denna dvärg att ta ned monstret som höll på att förstöra denna lilla stad spelade det inte så stor roll, antog han. Självfallet hade han föredragit att ta an denna best själv, i en situation där han själv valt ut platsen och inte behövde tänka på andras säkerhet. Nu var det allt för många faktorer som påverkade utfallet.

  Än så länge hade han inte lyckats fånga bestens uppmärksamhet, vilket inte var ett problem i vanliga fall men nu hade den för många objekt att avleda sin uppmärksamhet mot. Med ett snabbt utfall högg han mot varelsens tass som kvinnan lyckats undvika. Svärdet högg djupt, och varmt blod forsade fram i en båge och med lite tur skulle tassen vara obrukbar för besten. Med en kontrollerad piruett nästan dansade han undan ett hugg från bestens käftar, och i samma rörelse lyckades han få en repa över dess hals. Men inte nära nog… 

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Den gamla herren må vara vis, men kanske lite magirostig – tänkte Thelgarn i stundens hetta, precis då den unga kvinnan rusade förbi honom i högsta hugg mot lindormens fötter, följd av den vithårige krigarens sving och hugg, och hmm dans? vem här denna, vandrande cirkus? en trollkarl som gillar fjärilar och en vithårig fullvuxen krigare som dansar.. i en kamp.. ja nej Thelgarn hade då aldrig sett dess like.
  Men han fick nästan lindormen om halsen, nästan räknas bara i Nirai.

  “Kom an nu då” ropade Thelgarn mot lindormen som nu var framför honom, han svingade sin yxa till vänster, till höger, till vänster. Lindormen, även om den var huggen i både häl och tass, och fått sig om halsen, var slank som en räv, och argt som ett, ja.. lindorm?

  Inte nog med det, lindormen lyckades kanske inte slingra sig från Thelgarns alla slag, ett hugg i, i vad Thelgarn tänkte kunde varit en del av den långa ryggen, fick lindormen att se rött, för ett tu tre så slog den till Thelgarn vilken tappade balansen föll bakåt mot renstenen. Nu var den riktigt förbannade, och såg sig öppna sitt gap.. Oj nej.

  Thelgarn lyfte upp sin sköld.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Eldel såg förtvivlat på medan de andra utdelade hugg efter hugg mot lindormen. Så här hjälplös hade han inte känt sig på åratal. Inte sedan den gången hans fästmö dog. Men något sådant tänkte han inte låta ske igen. Inte ens för några främlingar han träffat på ett nedgånget litet värdshus.

  Dvärgen föll till marken och besten verkade göra sig redo att bita. Nu var det dags. Eldel måste göra någonting. Med förnyad kraft började Eldel återigen mässa ord. Men denna gång var ljuden vassa och nästan bittra. Två syrenfärgade blixtar  skjöt ut från hans fingrar och slog ned i marken precis under besten. En gick passerade utan att någonting hände. Sedan skjöt två rötter upp ur marken och grabbade tag i djurets fötter.

  “Hah, där fick jag dig”, tänkte Eldel stolt för sig själv.

  Nu var det bara en fråga om tid hur länge det skulle hålla besten i schack. Om något alls.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Det var mycket som hände på en och samma gång. Fast Vinga var van, även om det var ett par år sedan sist som hon hade stridit mer än några tjuvar och banditer på vägen. Alla distraktioner för besten, hade gjort att hon lyckats få upp sin yxa igen.

  Hastigt ögnade hon sina möjligheter. Ah, så klart! Eller i det korta ögonblicket hade det känts som det vettigaste att göra. Men nu när hon väl svingade sin yxa mot bestens öppna gav. Hon lyckades göra en rejäl rispa som gjorde att blodet skvätte ner hennes armar, lite av hennes ansikte och dvärgens sköld.

  Sedan svalde hon lätt och drog tillbaka sin yxa, för att sedan knuffa undan dvärgen och sig själv från gapet. Till en bättre position, eller hon hoppades att dvärgen inte skulle göra allt för mycket motstånd. Fast hur mycket kunde en dvärg väga?

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Arand hade backat då han kände trycket från den magiska energi som utövades, men då han såg rötterna som växte fram och höll i besten gjorde han ett hastigt språng. Med viga steg utan att stanna i farten klättrade han upp för rötterna, och med ett skutt var han på bestens rygg. Sammanbitet föll han ned mot bestens nacke, och la all sin tyngd på klingan för att den skulle sjunka ned djupt i nacken. Bestens våldsamma vrål och skakningar fick honom att glida av, med svärdet fortfarande kvar i dess nacke. Allt han kunde göra var att rulla bort från stampande tassar och den slingrande svansen.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 43 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.