Post has published by Hanlinn
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 27 total)
 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Kullerstensgatorna var dränkta i regnet, som fortfarande piskade de personer som rörde sig i den mindre staden Grandal i provinsen Caleindet. Namnet hade de fått för att deras trädavverkning, i deras många skogar och framför allt – granar. Till och med från staden kunde man skymta de stora mörka skogarna. Det var många år sedan Nenya Saelorian hade satt sin fot där. Någon gång i barndomen hade hon ett svagt minne, ett politiskt besök.

  Regnet var att föredra, enligt Nenya. De dolde stanken som vanligtvis fick henne att rynka på sin känsliga näsa. Ett snett leende kom på hennes rosenröda läppar, lite road över människan som ras. De såg sig som världens herre, men för henne var det som boskap… Om till och med inte en irriterande surrande fluga. Så högljudd, speciellt när den fann sig själv nära sin död.

  Länge hade hon spanat efter Althar Fernfire, tredje sonen till fursten som styrde över Grandal. Inte mycket hade hon vetat om honom när hon var i Gröndal. Inte mer än att han existerade, trots allt så långt bortom inflytande och makt. Båda fina motivationsfaktorer som gick utmärkt att använda… för många åtminstone. Och Nenya hade sett hur mannen tyckte om att känna sig stor. Inte behövd, utan känslan av makt. Makten att hålla någons liv och framtid i sin hand. En känsla som vampyren själv fann ett tycke i.

  När väl hon närmade sig tavernan, som mannen brukade vara i, såg hon ner på sin klänning som en gång varit vit men som nu var en blandning av röd och svart. Hon böjde sig ner för att ta lite av leran och dra sitt finger över sitt ansikte och hår som i ett försök att få henne att se ut som ett offer.  Rufsade om sitt hår och rev  i sin klänning, så att man kunde skymta hennes lite mörkare hy under.

  Det såg ut som om hon hade sprungit länge och hennes fötter var bara och det såg ut som om de var såriga, men snarare var det allt blod. Vid närmare syn på det, skulle de nog synas att det inte var hennes. Hur kunde det var? När hennes egna sår läktes fort nog för att inte uppnå vad hon velat.

  Lite desperat, bankade hon på dörrar till hus hon visste var tomma. Hårt, lite för hårt för en ung kvinna som henne kanske. Men vad gjorde man inte om man var en kvinna, desperat och i nöd?

  ”Snälla! Någon har tagit allt jag har! Jag ber er…!” ropade hon samtidigt som hon bankade på dörren till huset och hennes elektriska blåa ögon såg nästan panikfyllda ut och det korpsvarta håret verkade vara överallt. Det såg lite groteskt ut med en sådan fin dam, täckt med blod, lera och smuts.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Althar hade gjort som han alltid brukade göra, ta sig till sin favorittaverna Gyllensten, supa sig rätt redligt full och spela spel tills han antingen vunnit allt eller förlorat allt. Ibland om han haft turen på sin sida brukade han slösa bort det på alla de vackra kvinnor som lockade med sina starka parfymer och otroligt vågade klänningar. De hade alltid behandlat honom som den kung han alltid önskade att vara men tyvärr var alt bara fantasier som han hela tiden vaknade upp ifrån på morgonen. Hans liv var allt annat än han önskade sig då han inte skulle få ärva mycket från sin fader på grund av de två äldre bröderna och ingen i societeten behandlade honom med respekt. För att fördriva tiden på dagarna studerade han, tränade svärdsfäktning och jagade medan kvällar och nättar bestod av att dränka sina tankar i både sprit och i lustfyllda lekar.

  Denna gång begav han sig ganska tidigt hem då spriten gått ned för fort och pengarna försvunnit ur hans fickor då de som spelade denna gång var betydligt mycket skickligare än han själv. När det kom till kortspel var han ganska lugn när det kom till förlust, i andra grenar var han dessvärre allt annat än trevlig. Han kunde nästan mörda för att få förlusten att försvinna och många hade tyvärr fått smaka på hans vrede när detta skett.

  Regnet slog sig ned kallt mot hans hår och ansikte som såg ganska slitet ut efter allt drickande. Han kunde än så länge gå rakt men hans sinnen var inte riktigt med honom. På hans axlar låg en kappa som skyddade mot regnet. Han bar under en enkel svart tunika som visade väl de muskler som spelade sig där under medan ett par svarta åtsittande läderbyxor ramade in hans figur. Stövlarna var slitna då han sällan tog på sig sina finskor till tavernan. Han höll sig alltid i låg profil, samtidigt som han inte behövde klä sig i vackert tyg för att se bra ut. Han var fullt medveten om sin stilighet som lockat många kvinnor på fall. Trots vattnet som mer eller mindre dundrade mot gatstenarna kunde han ändå urskilja en kvinnas rop längre fram. Nyfiket sneglade han ut över gatan och kunde lite längre fram skymta en siluett från en kvinna som sprang bankandes från dörr till dörr. Hon såg rädd och stressad ut, precis som han gillade det. Han var ingen hjältetyp men han hade alltid en smak för att hjälpa kvinnor i nöd. Stegen förlängdes för att skynda sig fram även om de inte var de stadigaste för stunden. Blicken kunde inte helt fokusera på kvinnan men han lyckades ändå ta sig fram utan att vingla omkull. ” Behöver ni hjälp min kära?” Rösten var förförisk med en falsk trygghet begraven i stämman. Det charmiga leende han så väl visste fick många kvinnor på fall lekte över de fylliga läppar som han bar. De ofta intensiva bruna ögonen var lite mer oklara på grund av spriten och även om han försökte fokusera på hennes ansikte vandrade den även över hennes kropp i ett försök att fånga situationen, vilket gick så där när tankarna inte riktigt kunde samla sig. ” Jag kan säkert stå till tjänst om ni behagar.” Han tog ett steg närmare för att se till så de inte var mer än en meter från varandra men han försökte så gott som det gick att hålla koll så inget farligt lurade i skuggorna. Hon verkade ha sprungit för något.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Rösten fick henne att sluta banka på dörren och sjunka ner i en hög på marken. Inte särskilt brydd om det blöta underlaget eller smutsen. Ett snyftande lämnade hennes läppar och ögonen var puffigt röda och näsan lika röd. Hon drog en hand under hennes ena öga i ett försök att torka de blöta kinderna och snyftade till igen.

  “De… de kom ifrån ingenstans… Min fars pengar… ” snyftade hon  vidare, svårt att riktigt få fram något med sin hesa röst som tydde på att hon hade skrikit länge efer hjälp. De blixtrade blå ögonen fästes mot mannen och det fanns en bubblande panik där.

  Den unga damen lutade sig fram för att på sina knän krypa fram till mannen och rycka tag i hans tunika och se upp på honom med sina stora ögon som strålade hjälplöshet.

  “Allt borta…!” kved hon vidare och snyftade ännu en gång för att lite vingligt sträcka sig upp. Fortfarande med ett tag om hans skjorta uppmanade att följa efter henne till en gränd.

  “Tjuvarna sprang hitåt… Snälla… Hjälp mig!” kved hon och såg över axeln när han följde henne in i gränden.

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Ju längre in i gränden de kom verkade mörkret bli djupare och djupare. Men det hördes inga ljud från några tjuvar som firade att de stulit pengar av en kvinna. Nej det var nästan onaturligt stilla, förutom kanske några skepnader som låg på marken om man kollade längre in. När de kom fram till kropparna skulle de se att de var livlösa, men inget blod verkade de spillt på gatorna. Någon… eller något… verkade ha tagit hand om tjuvarna.

  En skugga mörkare än natten tycktes lägga sig över dem, ett dovt läte, som en tung vindpust orsakad av enorma vingar som fälldes ihop, hördes över gränden. Men inte kunde väl där vara något med så stora vingar?

  Ur mörkret uppenbarade sig en lång och slank siluett som närmade sig paret. Vid ett snabbt ögonkast kunde man tro att det var en fager man, men vid närmare blick skulle man se att det var något annat. Figuren hade långt svart hår som hängde fritt ned till midjan. Han var klädd i långa svarta tyger passande en adelsman, och hade blek hud som stod i stark kontrast till det mörka håret och de mörka kläderna. En detalj var de onaturligt vassa naglarna, som nästan såg ut som klor. Men den mest uppenbara faktorn av att något var fel var mannens ögon, som saknade ögonvita och var helt svarta

  ‘Är detta männen ni söker, min dam?’ frågade han med en gest på de döda kropparna, något teatraliskt. Rösten var behaglig, varken för låg eller för ljus, och hade en lockande melodi i sig som var svår att lägga fingret på. Det var som om allt mannen hade att säga var något man skulle behöva lyssna på, och tro på.

  ‘Och vem har vi här, är det kandidaten?’ undrade han, frågan tycktes något ur sitt sammanhang.

  ‘Men så oartigt av mig, trots att jag vet vem ni är kan jag knappast förvänta mig att ni vet vem lilla jag är.’ I en plötsligt snabb rörelse, helt oväntad från figuren som precis stått stilla som en staty, gjorde han en teatralisk bugning som fick hans långa tyger att fladdra omkring honom innan de graciöst la sig igen.

  ‘Mitt namn är Ayperos, och jag ser att jag är skyldig er en tjänst för att ni tagit hand så väl hand om min Nenya.’

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Kvinnan som han stött på verkade helt förstörd och hennes ord var lika desperat och rädd som hon såg ut. När hon pratade om pengar och fader kunde han inte hålla tillbaka ett litet leende för var det pengaproblem som hon var så ledsen över kunde han säkert lösa det, för en viss annan betalning så klart. När hon drog i hans skjorta följde han lite fundersamt efter då han gärna inte ville stöta på tjuvarna. Vad skulle han göra mot dem egentligen när han knappt kunde gå rak? Bättre att erbjuda henne pengar istället. ” Om det är pengar dem tog min sköna så kan vi nog lösa det utan våld. Hur mycket var det dem tog från dig?” Frågade han bara lugnt i ett försök att få hennes uppmärksamhet medan ena armen lades bakom hennes rygg för att trots det blöta tyget borde hon känna hans varma hand mot sig. De hann inte komma långt in i mörkret förrän hans suddiga ögon kunde beskåda något längre fram. När siluetten blev större tog han ett steg framåt för att ställa sig emellan mannen och kvinnan men han sade inget utan bara studerade personen som kom allt närmare. Orden mannen yttrade var både behaglig och lockande på samma gång även om en dold fara gömde sig långt där inne. De ord läpparna yttrade gav Althar bara en rynka mellan ögonbrynen medan det sega huvudet försökte greppa innebörden av dem. Det var inte riktigt sammanhängande och när han började uppfatta vissa drag hos mannen kom äntligen lyset upp i hans huvud. Detta var inte alls bra! Försiktigt tog han några steg bakåt för att försöka skapa ett avstånd mellan dem utifall han behövde fly ut ur denna gränd. Kvinnan brydde han sig inte alls om längre då han värdesatte hennes liv betydligt högre än sitt. När han även nämnde kvinnans namn började polletten trilla helt ned, detta var en fälla! Han behövde ta sig härifrån genast.
  ” Nöjet var helt på min sida!” Han höjde händerna som för att visa sig ofarlig medan stegen fortsatte bakåt. Regnet låg tungt om deras kroppar men inte ens en tanke låg på hur dränkt hans hår verkligen var. Något sade åt honom att direkt börja lägga benen på ryggen och springa medan orden hade skapat en nyfikenhet djupt inne i hans sinne. Därför blev det något mellanting med att bara skapa ett visst avstånd. ” Det var trevligt att hjälpa till och då hon har dig borde jag ge mig av.”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Den unga damen rynkade på näsan över de döda kropparna, inte för att de var döda. Utan snarare för deras stank. Däremot vaknade hon till lite och var snabbt ivägen för adlingen för att sedan lägga huvudet på snedden och med några bekymrade ögonbryn rynkade.

  “Åh, men vi har så mycket mer att diskutera. Har vi inte?” frågade hon med en spinnande röst och strök en hand igenom sitt hår för att lite visa sin släktring. Något som hon vanligtvis inte hade, men den visade Saelorians ståtliga träd, som var deras märke. Ett märke som han skulle känna väl igen när de praktiskt taget ägde marken de var på nu.

  “Och vi som hade tänkt prata affärer… antar vi får finna någon mer passande, vad säger du Ayperos?”

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Ayperos mörka hår var som en mantel då det pressades mot hans kropp i regnet, och det fanns en viss nyfiken och kanske lurig glimt i de helt mörka ögonen utan ögonvita som studerade Nenyas kompanjon och reaktionerna han hade.
  ‘Mycket att diskutera.’ höll han med som kommentar till Nenyas ord.
  ‘Och inte kan ni väl neka er visroy, bäste furstling?’ frågade Ayperos, då Saelorians ring – en symbol för makt i Calendiet – glimmade till i mörkret.
  ‘Så vad säger vi, en drink vid en värmande eld, kanske?’ föreslog Ayperos lättsamt, som om det hela bara var en enkel konversation mellan vänner. Han steg fram och la en arm om ynglingens axlar.
  ‘Se så unge herrn, bara slappna av, du har inget att frukta från oss…’ sa Ayperos med sin behagliga stämma.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Varenda liten muskel i hans kropp skrek att han skulle fly för sitt liv, så fort benen bara orkade men hans sinne var förvånansvärt nyfiken på dessa två. Som om de skulle kunna locka honom frivilligt ned till helvetetes eldar helt frivilligt. När de talade försökte han hålla fokus på dem båda men all den tidigare dryck han slängt i sig gjorde det lite svårt att hålla ett stadigt grepp om verkligheten. Hann inte ens se ringen på hennes finger förrän han hörde om vem hon faktiskt kunde vara. Han hatade att buga för andra men hade lärt sig den hårda vägen att sin stolthet var inte mycket värd i andras ögon. ” Jag ber så mycket om ursäkt för min okunskap. Hade jag haft vetskap om vem ni är skulle jag direkt ha bugat.” Han sänkte sin kropp i en väldigt smidig bugning även om han hade svårt att hålla tillbaka yrseln som träffade hans huvud när det lutades framåt. Han visste redan nu att fly inte längre var ett alternativ men han hade också börjat greppa att detta var en farlig fälla som han så dumt trillat ned i. De hade inte tagit till dessa skådespel om de hade något trevligt att diskutera om, då hade de sökt upp honom i hans hem mitt på ljusa dagen. ” Självklart följer jag med då det är en ära att få prata med er.” Hans käkar bets hårt ihop på sina ord och även om de var väldigt vänliga låg en viss bitterhet djupt begraven i dem. Deras familj hade inte mycket makt och som tredje sonen hade han ännu mindre makt så det vore visast att spela med och inte göra dem arga. Skulle gudarna faktiskt le mot honom kanske de erbjöd något intressant, troligen inte men hoppet var ofta det sista som lämnade kroppen. ” Det finns en taverna i närheten eller önskar ni något mer privat?” Frågade han sedan och lät sin blick fortfarande vandra mellan dem två otroligt vackra varelserna vid sig. Armen som lades om hans axel verkade vänlig men ändå sprang en kall kår upp längst hans ryggrad, som en varning att han inte skulle ta detta för lätt på situationen.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Det fanns ett nöjt leende på Nenyas läppar och hon nickade lätt för att göra en nonchalant gest med handen. Bugningar var inte direkt hon brydde sig om… Snarare att de kom framåt i samtalsämnena. Hon började röra sig till ett hus som inte låg långt ifrån vart de var.

  “Åh, jag är så glad att du ser det så!” kvittrade hon, lite överglad kanske för att öppna dörren med en nyckel som hon hade gömt i sin hand. Eldstaden sprakade och det fanns några enkla fåtöljer. Hon fångade upp en filt på vägen som hon lade omkring sin nästan nakna kropp innan hon satte sig i en av fåtöljerna.

   

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Ayperos mörka ögon följde ordväxlingen mellan Nenya och deras måltavla med en viss mån av nyfikenhet. Ett visst leende växte sig där då mannen verkade infinna sig i sitt öde. Trots allt, vilket annat val hade han? Och han var, enligt Nenya, rätt val för deras mål.
  ‘Ah, en taverna?’ frågade Ayperos som om det hela var något av en exotisk resa in i människornas vardag, och gav Nenya ett höjt ögonbryn som om han sökte efter de rätta orden. Hans långa vassa kloliknande naglar trummade lätt mot ynglingens arm.
  ‘Jag tror Nenya här har arrangerat något… mer privat. Kanske en trevlig plats för en trio som oss, eller vad säger du?’ frågade han och följde Nenya för att låta mannen sätta sig ned innan han själv gjorde det likaså.
  ‘Så… För att gå rakt på sak, har vi ett erbjudande åt dig.’ sa han med sin behagliga stämma.
  ‘Nenya, vill du vara snäll och upplysa vår kära vän?’

   

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Althar försökte få sina snurriga tankar att enas och om vissa saker började falla på plats fanns det mycket han inte riktigt greppade. Kvinnan hade lurat honom men det dramatiska skådespelet hade han inte riktigt greppat. Hon hade bara kunnat erbjuda lite välvilja i gränden så hade han väldigt enkelt följt efter men istället hade han på något sätt lekt med honom. Den andra mannen var mer lik en demon och vad han gjorde här eller ville var ett mysterium men han hade ändå greppat att önskade de honom död så skulle han troligtvis redan ligga i gränden med sitt blod rinnandes över gatstenarnas. Skulle dock sköljas bort rätt fort på grund av det i regn som piskades mot marken och mot deras kroppar. Han följde bara med men försökte fokusera på deras ord även om hans hjärna inte fullt följde med lika fort. De visade in honom till ett hus som ingen annan verkade infinna sig i för stunden. Tacksamt gick han fram och satte sig i en av fåtöljerna men brydde inte sig om hur genomdränkt han verkligen var. Istället studerade han bara dem två medan ordet erbjudande låg kvar på hans tung. ” Erbjudandet låter till och med positivt, så antingen måste ni älska att överdramatisera eller så är ert erbjudande egentligen mer ett krav.” Han var inte helt bakom flötet då många människor försökt utnyttja honom genom livet. Som yngre hade han varit mer naiv men som den tredje sonen hade han fått lära sig att överleva de som ville utnyttja hans svagheter. ” Men ni har min nyfikenhet och självklart kan jag troligen inte neka er. Så ni har min fulla uppmärksamhet.” Han värdesatte sitt egna liv före allt annat och därför tänkte han inte vara dum nog att riskera det genom att göra dessa två arga. Värmen från elden började nu göra sig påmind mot hans kropp och han slappnade av lite i fåtöljen åt den välkomnade känslan. Han började faktiskt bli rätt kall men spriten höll han en så länge varm i kroppen, skulle dock bli en tidsfråga innan den gick ur honom samtidigt som kylan kröp sig tätare. Han drog sin ena hand igenom det nästintill svarta håret så de blöta striporna flyttade sig från hans ansikte och slickade sig bakåt mot hans huvud. De tydliga linjerna i hans ansikte gjorde sig påmind medan hans stubb runt käkarna ramade in det ännu mer.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Lite roat följde Nenya honom med blicken, lite som en katt följer en insekt som slog mot fönstret. Skulle han hitta ut i tid?  Fast han verkade förstå att det bästa hade varit att lyssna till dem. Hon drog filten lite närmare sig och lät blicken vandra mot en vinkaraff som stod där med röttvin. Hon nickade åt Ayperos att hjälpa dem att hälla i de tre tomma glasen då det var utom hennes räckvidd.

  ”Många män vill leka hjältar och ett skri på hjälp från en vacker, desperat kvinna… Vem brukar säga nej till ett sådant tillfälle att skina” svarade Nenya, på samma sätt att hon gick upp en ton på det sista ordet så att det formulerades om som en fråga. Lite som om hon testade hans tålamod. Vart drog han gränsen? Eller… fanns det en? Hon lutade huvudet till sin ena axel.

  “Du har visst en frustration över din egna situation, hm? Fast i mitten utan något specifikt… värde för din familj. Desperat nästan, inget fel med det förstås. Förutom från din familjs sida…” hummade hon vidare och när hon fick glaset från Ayperos slog hon lätt med sina vassa naglar över glaset.

   

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Ayperos log ett charmigt och något roat leende över Althas snabba vis att tala, kanske var det nervositeten eller annat som ledde till det, beundransvärt kanske i viss mån. Leendet lyfte även fram Ayperos något mer spetsiga tänder.
  ‘Du har en god förståelse hur världen fungerar, ser jag. Det är bra. Trots allt gör det allt detta lättare.’ sa han och gestikulerade åt Nenya då hon la ett finger på situationen.
  ‘Vad vi erbjuder dig är en ny chans att komma in i det Karmanska samhället. En chans som gör dig mer… betydelsefull, en person med fler öppna dörrar. Något som låter intressant, kanske?’ frågade han lugnt.
  ‘Säger namnet Dendar dig något, kanske?’ det skulle det så klart, det stora betydelsefulla huset som satt Thaldwin på tronen, som sades vara utdöda i detta lag efter Loradons öde.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Kvinnans filt verkade väldigt skön och värmande och för ett tag sedan hade han hoppats på att han kunnat dela den värmen men nu visste han bättre. Hennes ord fick honom dock att le lite lömskt då detta inte stämde in på honom. ”Hjältar är de som inte värdesätter sitt liv. För bara ett litet tag sedan hade jag tänkt utnyttja dig och din nakna kropp om ni inte lurat mig före.” Erkände han utan någon skam i sin kropp. Han dolde inte sina intentioner alla gånger, berodde självklart på situationen och vem han ville utnyttja men han hade aldrig porträtterat sig själv som en hjälte. Han var den som alltid försökte slå sig uppåt vilket dem både verkade veta om. Deras ord fick hans ögonbryn att rynka sig en aning då han inte gillade att främlingar kände till om honom så väl, som om de valt ut honom med noga beräkning och kalkylering. Hur kan de haft ögonen på honom utan att han ens haft en aning?

  ” Allt låter självklart intressant men allt som är för bra för att vara sant, är också just det. För bra. Är dock eran erbjudande möjlighet för mig att få mer status i samhället och det inte innebär att offra mitt liv, min familjs liv, så är jag troligen på i och för sig.” Han kliade sig över skäggstubben medan tankarna rördes runt i hans huvud. Inget var gratis i världen men han tänkte inte tacka nej om erbjudandet faktiskt kunde gynna dem båda. Han gillade inte när ett erbjudande målades upp som något fantastiskt. Bättre att få korten på bordet direkt, men han skulle troligen inte säga nej i alla fall, även om det skulle kosta honom dyrt. ” Jo namnet känner nog dem flesta till. Ett namn som dött ut tyvärr på slutet.” Han var lite nyfiken på varför de just nämnt det namnet och där av rätade han lite på ryggen och lutade sig framåt, lät hela tiden sin blick vandra emellan de två gestalterna som troligen inte var människor för fem öre. De hade inte varit hotfulla än vilket var en viss lättnad men samtidigt, skulle de attackera vad hade han att säga till om då? Bättre att vara lite mer medgörlig och låta dem hållas än att komma med tomma hot.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Ett litet skratt föll ur Nenyas läppar när han nämnde att det inte var hjältens titel som hade lockat honom. Män var ibland allt för lätta att styra. En hjälplös tös. Som snubblar in på ännu en hjälplös situation. Så unikt. Tanken fick henne att le snett så att hörntanden syntes men snart lyssnade hon på Ayperos ord och Althars reaktioner.

  Det var inte svårt att se nyfikenheten där. Kanske till och med en gnutta hopp där? Lugnt och kanske med irriterande långsamt sippade hon på sitt glas vin och hummade nöjt för sig själv.

  “Ett fall ja. En död som inte hade behövts om det inte vore för en konung som inte är kapabel till rätta beslut. Eller ens några beslut…”

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Ayperos höjde ett ögonbryn lite åt vad mannen sade om hjältar och att utnyttja Nenya. Nå, kanske det skulle vara rätt man för deras mission, han verkade inte vara rädd att göra det som behövdes göras för sin egen vinning. En vinning som skulle vara bra för dem med.
  ‘Ett namn som de flesta trodde dött ut, ja.’ höll Ayperos med.
  ‘Men, Dendars sista arvinge lever.’ avslöjade han, trots allt hade de sett till att hon skulle överleva då de tog Loradon, för att se om det kunde gynna dom, och stunden kanske var inne.
  ‘Så låt oss tala klarspråk.’ fortsatte Ayperos och tog sig närmare den unge mannen och mötte hans blick, med ögon som var djupare än avgrunden utan ögonvitor.
  ‘Karm är i spillror efter vår lilla stunt i Loradon, jag och Nenya här tar all ära för det.’ sa han med ett litet lurigt leende.
  ‘Konungen har förlorat många allierade och är i desperat behov av någon att lita på, att hjälpa honom återbygga Karm som tappat förtroende för honom. Det är där du kommer in, unge visroy Dendar.’ han höjde ett ögonrbyn, för att se om saker klickade hos den unge mannen.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Hade inte spriten i hans huvud gjort tankarna så sega skulle orden säkert ha fastnat men nu var de suddiga och kunde inte riktigt pusslas ihop. De pratade om en släkt som skulle vara utdöd samt att de hade haft handen i det som hänt i Loradon. Det lät väldigt osannolikt men samtidigt hade inte Althar varit speciellt insatt i dessa händelser då han haft huvudet mer mellan kvinnors ben, eller haft deras huvud vid sitt. Han hade försökt klättra och hålla sig insatt i vad som viskades men det hade varit betydligt mycket mer småskaligt och nära inpå. De nämnde även om att infiltrera och komma konungen närmare, där han skulle spela in på något sätt men än kunde han inte helt greppa hur. Fan att spriten gjorde sig alltför påmind denna kväll. För att försöka lugna de snurrande tankarna lade han sitt pekfinger och tummen mot näsryggen och masserade med slutna ögon. ” Ni skulle verkligen ha försökt haft denna konversation vid nyktert tillstånd.” Mumlade han tyst medan en viss lättnad kom från hans rörelser. ” Ni vill att jag ska komma konungen nära. Jag som står så långt bort från allt. Genom att?” Det retade honom att svaret troligen fanns så nära honom bara att han inte riktigt kunde greppa allt som sagts. Dendars arvinge, vem var det nu igen? Han borde veta detta men inget namn kom till talan. Var det inte en dotter som det pratats om? Vågade han verkligen tro att de erbjöd honom ett giftermål med en kvinna vars status överträffade hans på så många nivåer? ” Okej jag måste vara för full. Det jag tror mig höra kan inte vara sanningen. Vad skulle ni tjäna på det? ” Han vågade inte säga det han trott högt, rädd att de skulle skratta åt hans dumheter för varför skulle de erbjuda honom en sådan status och makt? Något lurade där under, något otroligt farligt.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Ett litet irriterad läte kom ifrån Nenyas läppar. Tröga fan. Fast var inte de flesta män sådana? Hon drog en hand igenom sitt hår samtidigt som hon drog ett djupt andetag. Nästan för att stilla sin irritation, även om det inte riktigt lyckades utan man kunde höra den sammanbitna irritationen där i hennes svar.

  “Varför ifrågasätta allt gott? Uppenbarligen är du en ung man med potential att göra något, men som hämmats av samhällets uppbyggnad. Något som vi vill göra något åt. Inte sant?” frågade hon, sammanbitet och gjorde en nonchalant gest framför sig.

  “Information till oss, kanske en tjänst här och där… mot en fin flicka och makt. Vad mer kan du önska dig?”

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Ayperos sneglade på Nenya, kanske de hade missbedömt denna man i alla fall? Var han så här trögfattad fanns det en stor risk att det inte skulle gå så långt som han hade hoppats. Men återigen, Dendarflickan och han spelade ingen roll, det var kanske värt ett försök. Ayperos var en tålmodig demon, men han började tröttna på denna lek.
  ‘Det är rätt simpelt. Du gifter dig med Kiora Dendar, blir din familjs överhuvud, kommer nära konungen och håller ett öga på Sandor Thaldwin åt oss. Jag är säker på att det finns vintunnor du kan dränka dig i om du så önskar. Eller så kan vi dränka dig i en vintunna nu, om du föredrar, och göra oss av med besväret. Nå? Kan vi framskrida?’ frågade han och sneglade på Nenya, för att röra sig mot utgången.
  ‘Få ordning på detta, Nenya. Kanske få honom att nyktra till lite innan du introducerar honom till den väntande damen…’ sa han med en menande blick, och gav ynglingen en sista blick med något som kunde likna avsmak, innan han lämnade dem i källaren.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Att de båda blev irriterade gick inte att missa men det var dem som kommit till honom när han mer eller mindre varit stupfull och de tog honom samtidigt för en idiot. De erbjöd honom verkligen allt men ville knappt ha något tillbaka!? Inget så kostsamt kom i princip gratis och de kunde ljuga så tänderna knakade men så full var han inte. Han satt dock stilla och såg mannen försvinna, lät blicken bara följa honom innan han tillslut talade till kvinnan. ” Tro mig inte vara naiv. Ni kommer inte med ett sådant erbjudande för att bara höra lite viskningar.” Han reste på sig och drog sin hand genom håret men något ändrade i hans ansikte, ett flin som inte funnits där tidigare, som om han var beredd på att göra avtal med självaste djävulen. De behövde säkert mycket mer från honom men han var trots allt villig att betala otroligt mycket. Han hade bara önskat veta mer vad det gällde innan han gjorde ett avtal men samtidigt tänkte han inte låta detta erbjudande försvinna på grund av teknikaliteter. ” Men jag är dock villig att betala för att få det ni erbjuder. Så ursäkta min dimma till hjärna som inte riktigt greppade situationen.” Kanske hade hans mask börjat falla till marken, visa den makthungriga person som hela tiden gömde sig där under. De ville inte se honom död och då kunde han med nöje spela deras docka så länge de höll det de erbjöd. Han skulle få det han så länge jagade och de önskade en spion, han skulle bli den bästa spion de haft.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 27 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.