Post has published by FruVider
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 49 total)
 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  “Drottningen är en tyrann, vi måste avsätta henne! Hon styr Iselem med en slavdrivares hårda hand och hennes piska slutar aldrig vina. Det måste få ett stopp!” Slagorden ekade mellan den underjordiska salens många stenpelare. En medhållande susning kom från den glesa publiken av trötta och magra arbetare. Djan stod lutad mot den svala stenväggen, lite i utkanten av samlingen människor, håret och halva ansiktet dolt av sin gråa sjal. Ingen hade vänt några misstänksamma blickar mot honom. Inte då, och inte vid tidigare möten. Blicken vandrade över den lilla hopen människor medan talaren fortsatte sitt arga skanderande. Så missnöjet mot Akila hade nått huvudstaden tillslut. Han log under sjalen. Ditt stora rike ska falla under sin egna vikt, Akila Tenir. De bärande pålarna, arbetarna, har redan börjat ruttna.

  Då mötet var över skingrade sig folkhopen och rörde sig vaksamt upp på gatorna av Thel Shaen. Solen hade börjat stå lägre på himlen och de hetaste timmarna var över. Snart skulle staden vakna till liv. Djan var långt ned i staden, i utkanten av hamndistriktet. Inget fint område direkt och blicken lyftes mot palatset som tornade upp sig i fjärran. Det var en lång bit till makten. Och han var där. Tanken var hisnande och han fick bita sig i läppen för att inte gapskratta. Istället var det bara ett förtjust fnittrande som kom ut. Hans hat för överheten hade alltid funnits där, men det här nya hatet mot Tenir? Det hade inte alltid varit hans. Eller? Hans tankar vandrade till Sera. En känsla av förakt kröp fram från mörka vrår i hans sinne vilket fick honom att vrida lite olustigt på sig då han dök in i en mindre gränd. Hon avsa sig kronan. Tanken var envis och tryckte undan föraktet en aning, men inte helt.

  Han tog sig igen gränder och torg som långsamt började komma till liv inför kvällens svalka. Med sina vanliga, om än inte så smutsiga, resekläder smälte han in bra bland människorna. Ingen vände sin blick efter honom, ingen kände igen drottningens nya rådgivare. Den där bekanta olustkänslan som han burit på en tid nu började krypa fram. Kanske var det något form av samvete, minnen han förträngt som försökte göra sig påminda. Det fyllde honom med tvivel, tvivel om att ens återvända till palatset. Stadens portar var inte långt borta, han hade alltid kunnat vända om och ta sig ut i öknen. Men nej. Då skulle han alltid fly och aldrig bli fri på riktigt. Istället dök han in under några färgglada tyger och in i en luftig och, hittills, ganska tom taverna.

  Så det var med några mynt till värden för en kanna vin som han slog sig ned vid ett avskiljt bord ute på en av balkongerna. Man kunde nästan skymta hamnen därifrån, i alla fall masterna och på de hundratals båtar som låg där. Nedifrån gatan ökade sorlet från människor och butiker. Snart skulle denna stad under solen att vakna helt, med sitt nattliv lika hett som Iselems dag. En kväll borta från palatsets tystnad skulle göra honom gott. Även om vinet han nu drack av var mycket surare än det han vant sig vid.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Havet vilade tungt i skogen, glittrande som utspilld smält metall. Inte alls lika vild som när Djan och Sera var på dess böljor för några månader sedan. Minnena fick henne att rysa till och hon ångrade att hon ens satt sin fot tillbaka i Iselem. Det var nog lika bra att försvinna fort. Det hela var ett misstag.  Den ena handen höll upp den långa och slanka kroppen medan den andra handen höll hon foten till ett glas rött vin. Ögonen var slutna, som om hon sov. Kronprinsessan andades djupt och kände snart igen Djans doft… och den bittra eftersmaken han nu brukade ha.

  Greppet kring vinglaset hårdnade lite. Skulle hon fly? Nej, han hade säkert redan lagt märke till henne och att ge honom lyckan att se henne skrämd var inget hon ville. Hon höll sina ögon stängda och förde vinglaset till sin mun för att lite nonchalant ta upp en av böckerna. Uträkningarna och orden brukade få henne att somna vanligtvis. Fast hon hade varit fast besluten av att hitta något som skulle kunna få Djan ifrån den bittra och mörka magin. Kanske om hon fann något nu?

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Tanken på Sera verkade inte vilja ge med sig. Den höll sig kvar, gjorde sig påmind genom det där bekanta krypande i skinnet av hennes närvaro. Det fick honom att halsa första glaset vin. Blicken var fäst i fjärran, förbi skeppens master och havsfåglarnas cirkulerande runt hamnen. Djan hällde upp mer vin i sitt glas. Sera förföljde verkligen hans sinne, hur mycket han än försökte tänka på annat, eller ingenting alls. Det var nästan som att han kunde känna hennes doft.

  Lite irriterat drack han av vinet och blicken fästes vid glaset han snurrade mellan sina fingrar innan han ställde ned det. Med en suck, vilket var ovanligt för honom dessa dagar, lutade han sig tillbaka och drog upp ena benet på stolen. Om han ändå hade fått henne att förstå att det han gjort varit nödvändigt, då kanske hon inte skulle hemsöka honom såhär.

  Blicken gled ut över de andra borden och stolarna på balkongen som var inredd med färgglada tyger som gav skugga och svalka mot solen. En äldre och försupen herre verkade stirra gjupt i sitt glas en bit bort, en kvinna med en bok verkade slumra till i ett av hörnen. Hon påminde honom om Sera, tänk att hon även skulle förfölja honom i vaket tillstånd. Blicken vändes tillbaka ut över skeppen.

  Djan frös till där han satt och vände tillbaka blicken till kvinnan. Det var ingen tanke. Det var Sera. När han kände efter insåg han att hennes närvaro var verklig. Ett leende sprack upp på hans läppar, för visst blev han glad över att det verkligen var hans gamla vän. Och han var tillräckligt skrupelfri för att tro att hon absolut inte ville ha någonting med honom att göra. Sagt och gjort, han var redan påväg till henne med glas och vinkanna.

  “Och här trodde jag att du gett dig tillbaka till Caras…” orden åtföljdes av ett skratt och han satte sig ned på stolen intill henne.

   

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Det var som om allt det som hade skett på skeppet hade varit en dröm. För här kom Djan lika glad som vanligt, med vin i högsta hugg som om det vore vilken dag som helst. Lite förbryllat rynkade hon på ögonbrynen för att sedan låta läpparna vridas uppåt i ett litet leende. Hon hade inget större val trots allt. Han hade redan hunnit sätta sig ner. Utan att tveka svepte hon glaset så att det var tomt och slog ner det i bordet.

  “Jag sökte faktiskt efter dig” erkände hon, kanske var det dåraktigt men hon kunde inte rå för att låta bli. Plötsligt blev hon lite för medveten om hennes svarta hårslingor som föll ner i hennes ansikte. Lite för rörigt för att vara i Djans sällskap. Hon såg på hans hår, något var ändrat med det, men hon drog bort ett par hårstrån som inte riktigt passade in i hur han såg ut.  En varm känsla fyllde henne och en viss rodnad dök upp på kinderna när hon var så nära honom.

   

   

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  “Hm, är det så..” Han var osäker på om han kände sig förvånad eller inte. Även om de båda närvarat på var deras upplevelser kring det nog väldigt skilda. Djan fyllde på Seras glas och log mot henne bakom sitt då han tog en klunk “Det är väl klart att du inte kan vara utan mig” ett retsamt, men ändå varmt skratt följde hans ord.

  Även om han inte trott sig att stöta på Sera på ett sådant ställe så var hon sig lik. Det gladde honom och fick honom att le. Eller så var det kanske ett spratt från hans egna tankar trots allt. Han själv hade förändrats, och med ett gott liv som palatset erbjöd så torde det ha varit till det bättre. Men även om han inte var lika mager längre så hade trots allt fler gråa hårstrån än tidigare och mörka ringar under ögonen. Något tärde på hans sinne, och det syntes.

  “Vart har du varit?” Frågade han sådär lite i förbifarten då han ställde ifrån sig glaset och drog sin stol närmare hennes. Tillräckligt nära för att luta sin arm mot ryggstödet till hennes stol. Djan drog upp ena benet i stolen, vänd mot Sera då han tog upp glaset igen och balanserade det mellan sitt knä och fingrar.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Att Sera var orolig för honom märktes och hon flyttade sin stol lite närmare Djan. Försiktigt, ömt och mjukt strök hon sin mjuka hand över hans kind. De blå ögonen var oroliga och det var svårt att inte se det. Försiktigt lade hon sin näsa mot hans och de blå ögonen var som ett lugnt hav.

  “Här och där… Men jag ser att något gör dig orolig och att du inte sover något” hummade Sera, med en len och omtänksam röst och strök tummen över hans mörka ringar under ögonen.

  “Vad är det som stör dina annars lugna tankar?” fortsatte hon med en mild röst. Fast det var svårt att vara så mild, tanken på vad han hade gjort med Sasha… Samtidigt som hennes hjärta slog alldelles för fort. Tanken på att korsa de sista milimeterna och pressa sina läppar mot hans var lite för lockande och gjorde att hon rodnade.

   

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Djan lutade pannan mot hennes och slöt från hennes ord. Han var säker på att hon inte var verklig nu och en klump av ångest formades i hans bröst. Hon var bara en dagdröm, ett fragment av hans egna tankar och önskningar. En bit av hans samvete som kommit för att göra sig påmint om att han svikit henne. Även om hennes beröring kändes så verklig.
  “Allt. Ingenting. Det finns så mycket som behöver göras” Varför svarade han henne, hon var ju bara en del av hans sinne, så hon visste ju redan?

  Djan öppnade ögonen och mötte hennes. De var så lugna och trygga. Denna dagdröm var så verklighetstrogen att han var tvungen att ställa ifrån sig glaset på bordet och röra vid hennes kind. Hennes hud kändes varm under fingrarna då han drog undan den svarta hårslingan och fäste den bakom hennes öra. Han dröjde kvar med handen, lät tummen stryka längst hennes öronsnibb. Det kändes verkligen som att hon var där.
  “Varför sökte du efter mig?”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Ångesten och oron vällde ut från hans ögon var inte svår att se och hon fick en klump i halsen. Hon fortsatte milt att stryka handen över hans kind.

  “Vad är det som behövs göras?” frågade hon, lite förvirrat. Nog för att det alltid var något som var tvunget att bli gjort. Men Djan brukade inte ha några tvång. Vad hade han nu tagit sig till? Vad hade hennes mor tvingat honom att göra?

  “För att… jag vill ha tillbaka min Djan” viskade hon, nästan ohörbart, som om hon inte riktigt vågade yttra sina tankar och anledning att söka efter honom. Egentligen var det bara en dåres hopp och trots det… Var han så nära henne nu.

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Djan fann det svårt att hålla kvar blicken i hennes, det fick den där klumpen i bröstet att bli större. Så hans blick följde istället sina egna fingrar då han drog dessa genom en av hennes lockar. Hennes fråga fick honom att le. Hon visste ju redan, men kanske han behövde säga det högt för att han själv skulle förstå.
  “Civilisationen måste falla. Så vi kan vara fria” Rösten var låg men det fanns en övertygande ton i den.

  Han höjde blicken och la handen om hennes nacke, uppenbart förvånad över hennes ord. Han hade ju inte förändrats eller försvunnit? Det hade varit hon som lämnat honom.
  “Men jag har aldrig lämnat dig Sera” Han placerade en kyss på hennes panna, lät läpparna dröja kvar med en låg suck. “Det skulle jag aldrig göra.”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Vemodet över hans ord. Civilisationen måste falla. Hon visste vad det innebar. Hennes hals och läppar blev lite torrare och hennes blick var orolig. Hon hade alltid velat skapa en revolution bland folket, att de skulle kunna ta ett eget initativ och leda. Men nu på senare tid hade hon fått en annan tanke.

  “Om civilisationen i Iselem ska falla, måste jag också falla.” påpekade hon, tyst och försiktigt. Som om tanken skrämde henne. Döden kändes kall, trist och grå. Att hon skulle vara Saharahs ljus och hamna i ett vackert efterliv hade hon sedan länge lämnat Hon hade istället sett det som ett tomrum. Ett mörker.

   

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Djan kramade om hennes nacke och lät sedan fingrarna dra genom hennes svarta lockar då han sträckte sig efter vinglaset.Blicken var fäst i fjärran, sådär dimmig och frånvarande som den brukade. Även om där också fanns ett mörker.
  “Nej” Sa han enkelt och drack av vinet. Blicken vändes tillbaka till henne. “Du kastade din krona. Sen försvann du.”

  Ett leende spred sig på hans läppar och han lutade åter pannan mot hennes, hans blick fäst i hennes blåa ögon.
  “Du är fri från tronföljden.” Vad nu än Djan sagt till drottningen och rådet av präster kunde man ju alltid diskutera, men tydligt var att han var övertygad om att hon inte skulle ärva någon tron i alla fall.
  “Jag skulle aldrig låta dig dras ned med dem”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  “Du mördade Sasha… och sedan tvingade du mig att lämna dig.” påpekade Sera och bara tanken fick henne att rysa. Blodet, skrattet… den galna blicken. Allt kändes så fjärran som i en dröm. Hade det bara varit en dröm? Nej… Något var fel med Djan. Allt sedan hon tvingade honom in i sin mors sinne. Det var hennes fel att han blivit som han var. Skulden vägde på henne som en sten som höll ner henne.

  Fri från tronföljden. Från början hade hon älskat den tanken, men nu var hon inte säker på om det var allt som behövdes. Orden som lämnade Djans läppar fick henne att le lite vemodigt.

  “Djan… Det spelar ingen roll. Jag är en Tenír. Mitt blod måste också flyta för att kunna befria folket.” sa hon tyst och strök en hand över hans nacke milt.

  “Min mors blod flyter också igenom mina ådror.”

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Djan drack av vinet och ställde ifrån sig glaset med ett kort “tsk” åt hennes ord om mord. Det var såklart att hans samvete skulle göra Sera till en åklagare. Blicken dröjde vid glaset, sammanbiten för ett ögonblick.
  “Det var nödvändigt…” Rösten var låg, knappt hörbar. Inte så övertygande direkt.

  Hennes ord var förvånansvärt smärtsamma för honom att höra. Men han visste också att de var sanna. Han kunde inte dölja sig bakom sitt hopp om att hennes försvinnande även skulle bli hennes räddning. Men kanske… kanske skulle hon fortsätta hålla sig gömd. Vart än i världen hon var, för den Sera som han åter vände blicken till var ju inte där. Inte på riktigt i alla fall. Djan kunde inte förmå sig att säga någonting utan skakade bara på huvudet, sammanbiten mot den klump av ångest som bara växte i bröstet.

  Han la armen om hennes axlar och drog henne till sig, kinden lutad mot hennes och ansiktet begravt mot hennes hår. Som alltid när han ville gömma sig.
  “Jag önskar att du verkligen var här”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Att han hde dålit samvete och ångest var inte svårt att se eller höra. Snarare drypte han av ångest. Hon strök milt hans hår och tryckte hans huvud mot henne för att ge honom lite värme och trygghet. Sedan kunde hon inte rå för att skratta lite varmt åt hans sista ord och lyfte bort hans huvud för att sätta sina händer omkring hans kinder.

  “Men Djan, jag är här. På riktigt” sa hon med ett svagt leende och drog ett djupt andetag för att samla mod för att sedan korsa de sista avståndet för att ge honom en längtandes och djup kyss. Hon tryckte sig lite omedvetet mot honom och trasslade in sina händer i hans hår.

  Alla känslor var som en storm inom henne och även om det fanns en djup oro och sorg var det som om hon sköt undan det nu. Hjärtat slog hårt mot bröstet och hon lutade sin panna mot hans.

   

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Djan var både förvirrad och misstroende. Klart hon inte var där? Eller? Men han kunde inte fortsätta den tankegången, överrumplad över hennes plötsliga kyss. Han gjorde dock inget motstånd då det skänkte honom en klarhet och lugn. Så han la handen om hennes nacke och besvarade hennes kyss, det var som ett ögonblick av frid för ett plågat sinne.

  Med pannan mot hennes, deras näsor snuddande mot varandra och läpparna inte långt isär så skrattade han plötsligt till. Ett lågt skratt blandat av förvåning och lättnad. Djan lät blicken vila i hennes för ett ögonblick innan han sänkte den så att ögonen nästan var helt slutna.

  “Du borde inte ha kommit tillbaka” Rösten var låg. “Men jag är glad att du gjorde det” Han strök fingrarna längst hennes kind och lyfte upp hennes haka så deras läppar möttes igen i en mjuk och dröjande kyss.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  För ett litet tag kändes det som om det bara fanns de två i världen. Som om resten inte existerade. En underbar känsla. Hon andades tyngre och gnuggade sin näsa mot hans, lite lekfullt efter att han besvarat hennes kyss. Orden ringde fortfarande i hennes öron. Du borde inte ha kommit tillbaka. Hon visste att det var sant.

  “De skulle hitta mig vart jag än var.” påpekade hon simpelt i en utandning efter den dröjande kyssen. Sedan gav hon honom ännu en kärleksfull kyss. Lite vemodigt såg hon på honom.

  “Du har ändrats, Djan. Det är något mörkt över dig och ditt sinne.”

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  För ett par korta minuter fanns det inga bekymmer eller dystra minnen. Bara det bra, det glada och lustfyllda. För en stund var ångesten borta och den värme han kände långt ner i magen var inte av vinet. Men stunden var snart borta och hennes ord fick honom att vrida lite obekvämt på sig och sänka blicken.

  “Om det gör det… så är det för att det behövs” Han höjde blicken till hennes igen, tummen smekte hennes käkben och ned över hennes hals. Skulle hon förstå om han förklarade? “Ingenting är svart eller vitt Sera. Allt är bara en grå sörja..”Han la båda händerna om hennes kinder och höll stadigt hennes blick i sin.

  “Allt är kaos.” Allvaret i hans röst överskuggades av det leende som letat sig fram på hans läppar. “Och imorgon kommer du vara borta igen. Så låt oss inte tänka på det som varit. Jag vill ha dig här. Nu. Utan några skuggor från det förflutna.”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Orden förvirrade henne, samtidigt som det gav henne en mer klarhet likaså. Hon strök en hand genom hans hår milt, ömt för att kyssa hans panna.

  “Och vad gör vi nu?” hummade hon och strök sina händer över hans hår och höll honom nära sig. Som om hon var rädd för att han skulle försvinna om hon inte höll fast honom. Fast det fanns en oro att han skulle bli galen igen… Vart skulle hon fly då?

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Djan släppte hennes kinder och och lutade sig tillbaka i sin stol. Hans blick vändes bort, ut från balkongen och över de små hustaken och skeppsmasterna.
  “Ja, vad nu..” Upprepade han hennes fråga och lutade både ena armen och hakan mot sitt knä. En del av honom önskade att han kunnat göra sin pakt ogjord, få resa och driva runt igen. Men han visste att det höga pris han betalat var värt den kraft han nu kunde frammana och styra. Blicken gick över hans egna fingrar som han sträckte ut på. Det fanns ingen ånger över det blod som flutit över dem.

  Där fanns också Sera. Djan vände blicken mot henne, kinden lutad mot sitt knä. När det väl kom till det, så skulle han göra det han kunde. Så hon kanske skulle få leva. Men förhoppningsvis var det långt till dess och han kunde för en kväll förtränga det som komma skall.
  “Du sa att du sökte efter mig, att det var därför du kommit hit. Vad hoppades du på skulle hända?” Han sträckte ut ena armen till henne och tog hennes hand i sin för att få den lilla närhet det gav.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  En rysning gick genom Sera, som hon kunde känna mörkret som fanns i hans själ. Som om blodet, makten och girigheten var något som fyllde hennes mun med en äcklig bränd smak. Hon räckte ut tungan i en avsmak, utan att vara medveten om det.

  Disträ och fundersamt tog hon tag i hans hand. Strök sin tumme milt över hans handrygg och betraktade hans fingrar och hennes. Hon öppnade munnen för att svara, men det kom inte ut något förutom luft.

  “Jag… hoppades kunna hjälpa dig bort från mörkret… Till mig”

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 49 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.