Skogstroll

Välkommen till Talanrien – ett forum för textbaserade rollspel i en fantasyvärld på svenska! Denna artikel handlar om ett av de många folkslag som befolkar världen, nämligen skogstroll.

Om du är nyfiken att veta mer om talanrien, forumrollspel eller textrollspel kan du läsa denna artikel!

Skogstroll

Historia

Som de flesta mindre troll härstammar skogstrollen från släktet småtroll som från början kom från bergen i norr, men i de första seklerna tog sig några ner till skogen, där de så småningom utvecklade ett utseende och förmågor för ett folk i skogen. Från början hade de ett mer centrerat område i skogarna i norr, men när populationen och handeln med andra folk ökade sig blev fler skogar befolkade av skogstrollen.

Utseende

Små till längden, omkring 110 cm. Inte så muskulöst byggd. Kvicka i fötterna. Lite mörkare hy, mossa och blommor. Blommorna representerar ursprung och rang. Rangen visas på hur många blommor som finns, ju fler ju högre rang. (Se rang nedanför) Ursprunget visas på vilken blomma/blommor som syns. Lång och ståtlig svans, med hårkalufs på slutet av svansen. Ringar i slutet av svansen, visar rang och åldersgrupp. Olika metaller för olika rang (se rang nedanför), åldern visas i antalet ringar. En ring är barn, som är upp till ca 12. Två ringar om man räknas som ungdom eller lärling. Tre ringar om man klarat prövningen för att bli kallad vuxen. Vanligtvis mörka hårfärger som smälter in i skogens omgivning. Det vill säga brunt eller svart hår. Utseendet kan variera lite, beroende på vad det är för skog.

Egenskaper

Använder sig hellre till trick och diskussion för att ta sig ur trassel och bråk, även kunniga i magi. Vanligtvis tar de till magi som är kopplad till skogen, exempelvis träd eller skepnadsbyte. Väldigt få som kan svärdskonst etc. Väldigt stolt folk, sätter vanligtvis skogens varelser före sig själva och andra utomstående. Hårömma, både i svanstoppen och på huvudet. Fastän att de är troll så tål de solen bättre än bergstroll och kan i viss mån visas sig i solen. Det kan vara i djurfamn eller att något döljer solens strålar så som trädens kronor eller moln. Föredrar att inte vistas allt för lång tid dock, skadas av det får huvudvärk och försvagas allmänt. Har vanligtvis endast ett förnamn och inget efternamn. Skickliga med ord.

Rang

Lägsta rang(Isafinö): Färgen på ringarna på svansen är koppar. De har få blommor, men mest mossa och gräs på sin hud – vilket gör att de enkelt kan gömma sig i skogen. Deras uppgifter är att spionera, rapportera, vakta och skydda de med högre rang. Männen bär oftast endast ett kjolstycke som klädsel, kvinnorna sommarklänning.

 De utför de så kallade militäriska yrkena. Isafinö-trollen lär sig vanligtvis två till tre djurhamnar för att kunna lättare ta sig närmare fiender och skydda skogen. Dock är det ovanligt att isafinö-trollen blir högre rang än motsvarigheten till “menig”, som bland skogstrollen kallas Furiett Bland de första isafinö-trollen var Heidún och Garsad, och många av de trollen i denna rang är antingen från dess släkte eller har tillkommit senare, då de flesta som tillkommer till skogstrollen börjar i denna rang.

Näst lägsta rang(Ephansös): Färgen på ringarna på svansen är silver. Blommorna är något mer än lägsta rangen. Deras uppgifter är vanligtvis agera som handelsmän, laga, samla och jaga mat. Lite mer utsmyckat kjolstycke, för herrarna och en klänning som likaså den var mer utsmyckad. Lär sig en, eller två djurhamnar för att ta sig snabbare och mindre bemärkt till människostaden. Efter ett tag utvecklades några av de lägre rang till en lite högre, beroende på dels skicklighet, rikedom men även kärlek. Den första som sägs ha uppnått denna kallas Reina.

Näst högsta rang(Däinde): Färgen på ringarna är guld och rangen kan nästan motsvaras till människosläktets adel. Är med i större förhandlingar och har vanligtvis några av de högsta rangen inom militäriska yrken. De som hjälper till och styr landet, rapportera Klädseln för männen är ett utsmyckat kjolstycke och en mantel (i vintertid). Kvinnorna hade mer utsmyckade klänningar och även de mantlar vintertid. Lär sig vanligtvis en djurhamn.

Högsta rang(Hestuä): Utav kunglig släkt, ringarna är gjorda i vitguld och deras uppgift är att hålla samma skogstrollen och ha kvar deras domän. Samma klädsel som Däinde fast mer utsmyckat. Lär sig vanligtvis en djurhamn.

Mat

Samlar bär, svamp och vad som går och hitta i skogen, jagar av skogens djur och kan ibland vid större fester ha tagit till sig handel med människorna, eller något annat folkslag. Kan ibland förekomma att människor hamnar på menyn, i desperata tider eller i Bergakungens sal.

Text av Hanlinn

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.