Post has published by Valentine
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 83 total)
 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Nikki, eller Nikita som hon egentligen hette hade gjort det klassiska och smyga iväg ut mot grönskan istället för att fint sitta hemma och göra ingenting som hade varit planerna för dagen. Det fanns mycket att tycka om med att vara adel men det fanns minst lika många grejer som hon avskydde med det också vilket gjorde det till en ren balansgång. Det var väll tur att hon var van vid det hela annars skulle hon helt enkelt ha blivit en tok för länge sedan. Men idag så hade hon verkligen inte kännt för ännu en ohändelserik dag och hade därför vandrat ut själv när ingen märkte av det.

  Hon var klädd i en vacker, ljusblå klänning som hon fick hålla uppe tyget på medan hon gick för att inte slå halvt ihjäl sig. Det lockiga, röda håret var utsläppt och fötterna pryddes av ett par vita skor utan klackar. Ett fåtal smycken hade hon med som ett halsband med en ek i guld och ett simpelt armband; även det i guld. Hon såg nästan lite magisk ut hela hon där hon lugnt gick mellan träden nära staden utan ett tecken på missnöje trots att det kanske inte var det säkraste för någon som hon. Hon kunde varken slåss eller använda magi men åtminstånde kunde hon spotta rätt träffsäkert så det var väll i alla fall något?

  Hon lät handen löpa över en trädgren innan hon skuttade över en mindre sten på väg mot sjön som låg gränsande med staden. Långt ute i mitten på sjön låg magiskolan men hon hade aldrig varit där om sanningen skulle fram. Man behövde ju ha en viss magisk kunskap vilket hon inte direkt hade turen att få i livet. Visst var hon till hälften me’erisian men det var så långt som det hela sträckte sig. Hon hade ofta simmat omkring i Nir men aldrig riktigt vågat sig fram till skolan i sig och visste inte ens om hon skulle kunna nå den även om hon försökte.

  Hon gav ifrån sig en mjuk suck och satte sig ner på en mossig stenbumling för att vila benen lite efter sin rätt så långa promenad mot sjön. Passade på att se sig runt omkring i skogen där solen lös upp lövkronorna och fåglar kvittrade från alla möjliga håll, det var verkligen magiskt..

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Doften av människa i skogen fick de gula ögonen att vaksamt se sig omkring. Dock var det inte enbart människa det luktade, det var någon slags blandning. Kanske två personer eller en blandras, men vad spelade det för roll egentligen? Fast han kunde inte förneka att han blev en aning nyfiken då det kom till den okända doften, fast då han tänkte efter, påminde den inte om någon annan doft? Jo, han hade känt den för många, många år sedan men vart, hur och varför kunde han inte komma ihåg. Långsamt började han röra på sig, närmare doften, men så tyst som han kunde i sin mänskliga form. Han kunde inte dra uppmärksamhet till sig så därför befann han sig i den mänskliga formen, han skulle få ordentligt med uppmärksamhet om han befann sig i den han var mest bekväm med. Drakformen. Det enda som följde med honom från drakformen in i den mänskliga var två små horn ovanför pannan, men han försökte dölja dom med det svarta håret, men det var väl inte helt optimalt. Eller vänta, han hade ett ärr också som sträckte sig fram från halsen och upp till hans käklinje. Men förutom detta så såg han ut som vilken annan människa som helst. Kanske lite för blek men han spenderade nästan all sin tid i grottor där han inte behövde samtala med folk oavsett vad det var för ras.
  Dom gula ögonen fann snart det han letade efter, varelsen som var orsak till dofterna. Hon bara satt där och verkade studera naturen. Något som Xanthyr också gjorde för ett ögonblick. Det såg ut som en skog. Han fnyste till innan blicken föll på människan med dom konstiga dofterna igen och tippade huvudet lite åt sidan. Det första han lade märket till var det röda håret och den blå, långa klänningen. Var det inte obehagligt att gå omkring i sånt där? Xanthyr hade en långärman bomullströja med två knappar vid halsen och ett par byxor till. Han hade stulit det för många herrans år sedan och han tvivlade på att ägaren till kläderna levde fortfarande, men vem visste?
  Skulle han gå fram? Fast varför skulle han göra det? Nå, det var den kortare vägen till staden han var på väg till och han orkade inte riktigt ta några omvägar just nu. Det var en stor nackdel med mänskliga formen, att behöva färdas till fot. Hellre flög han, det var mer rogivande och gick fortare, men det skulle dra uppmärksamhet och han skulle troligtvis få soldater efter sig då. Xanthyr klev fram från sitt gömställe och tog några prövande steg närmare kvinnan som inte såg allt för gammal ut. Hur många år kunde hon vara? Arton kanske? Tänk när han var arton, herregud, det var längesedan. Xanthyr hade för länge sedan slutat räkna sin ålder, att fylla år var ingenting han firade längre.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Nikita hade ingen aning om att hon inte befann sig själv på denna platsen då allt verkade tyda på att hon var själv i fågelkvittrets värld. Till och från hördes det ett rasslande av löv när fåglar bytte gren att sitta på men annars tyckte hon sig vara ensam på platsen. Snart visade det sig dock att hon hade fel helt klart. Solen skimmrade i hennes långa, lockiga hår mellan löven av träden och fick henne nästan att se mer ut som en magisk fe än den hybriden hon faktiskt var. Plötsligt dök en man upp mellan träden vilket fick hennes gröna ögon att snabbt vändas mot platsen medan hon lite oroat hoppade upp på fötter igen, mest för att hon inte hade någon aning om vem detta var för man. Han kunde vara rånare, kriminell eller vad som helst och bara det oroade henne en hel del. Hon var varken stark eller snabb, dessutom var hon här helt själv vilket helt klart hissade upp röda flaggor upp i skyn.

  Hon bet sig lätt i underläppen medan hon tog ett trevande steg bakåt med blicken på den svarthårige, främmande mannen och visste inte helt vad hon skulle göra just i denna sekunden. Skulle hon skrika och hoppas på att någon mitt ute i ingenstans skulle komma och rädda henne? Någon som man inte borde lita på heller? Hon drog lite nervöst en slinga bakom ena örat med blicken vaksamt fäst på mannen som stigit fram. Prövande öppnade hon munnen och frågade lite smått skakigt; “Kan.. jag hjälpa dig herrn?” Hon var helt chanslös om han skulle visa sig vara en man av ond natur vilket fick henne att ifrågasätta sitt beslut för daglig frihet helt och hållet. Men kanske var han en snäll man? Vem visste egentligen.. “Vad gör du här ute?” Undrade hon sedan och kastade en kort blick mot omgivningen som helt klart var öde. Hade han gått vilse?

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Kvinnan kom på fötter ganska så snart efter att Xanthyr visat sig men han gjorde ingen ansats att komma närmare. Istället stod han bara stilla och nästintill stirrade på henne utan ett ord. Han såg hur osäker hon blivit, troligtvis även rädd över hans plötsliga uppenbarelse. Nog kunde han förstå henne, hon var ett lätt offer om hon inte besatt magi som skulle kunna rädda henne, men med tanke på hur hon reagerat så hade hon nog inte den gåvan. Dom gula ögonen betraktade henne fram tills hon öppnade munnen och talade. En ljuv stämma hade hon, var hon duktig på sjunga också? Kunde hon hjälpa honom? Troligtvis inte, han hade nog ingen direkt användning av henne. Om hon inte ville ge honom mat förstås, det var enda anledningen till varför han lämnat grottan han bott i ett tag. Han bytte grottor med jämna mellanrum så ingen drakdräpare skulle hitta honom och han skulle gå till samma öde mötas som hans familj gjort.
  Snart talade hon igen och ett snett, svagt leende spred sig över hans bleka läppar där han stod i skuggan av ett träd. Hans blick sökte sig åt det håll hon kommit och det håll han var på väg.
  “Jag är på väg till Hannadon.” svarade han med hes, grov röst och fäste blicken åter igen på kvinnan.
  “Vad gör du själv här ute? Utan eskort dessutom.” att hon var av hög rang gick inte att missa, hennes smycken och klänning måste vara värt en hel del. Dock hade hon haft turen att stöta på Xanthyr och inte någon våldsman. Vem som helst hade kunnat göra vad som helst med henne utan att hon kunnat hindra det, vad han såg för tillfället i alla fall.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Hon kände sig nästan lite skyldig över att ha reagerat som en skrämd hare vid hans uppdykande men hon hade direkt inte mycket att komma med trots allt. Världen var full av MÅNGA elaka män och kvinnor vilket kanske var anledningen till att hon egentligen inte fick vandra omkring som hon ville. Men Nikki hade alltid varit en sådan där ohjälplig, fri själ och rent av avskydde att sitta fast inne i herrgården hela dagarna. Hon ville ut i världen och uppleva vackra ting istället för att sitta hemma och blänga.

  Mannens röst var grov.. hes som talade om att han inte verkade använda tal allt för ofta men hon kunde inte känna ett uppenbart hot från honom ännu vilket märktes på att hon synligt slappnade av en aning vid hans fråga. Hon lade vikten mer på ena benet medan ett försiktigt leende spred sig på hennes läppar där armarna korsades lätt över midjan. Klänningstyget var fint utsprätt om henne där hon stod i grönskan. “Jag..” Hon tvekande lätt och skakade lätt på huvudet, lätt road över vad för dumheter hon hittat på. Gå ut.. själv.. i skogen.. “..Man kan väll säga att jag smög ut. Jag uppskattar inte att vara fast på ett och samma ställe dag ut och dag in.” Hon kikade lite intresserat på den udda mannen och tyckte sig skymta något i hans panna men var inte säker på vad det var ännu dock. “Vad ska du göra i Hannadon?” Undrade hon sedan lite nyfiket med oron som släppte mer och mer för var minut. Hon var inte direkt lättskrämd av sig generellt sätt vilket var varför hon kanske känt sig så skyldig till en början?

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Xanthyrs gula ögon fortsatte att studera kvinnan framför sig, men riktigt varför visste han inte. Då hon svarade på hans fråga så kände han hur ena mungipan kröktes upp i ett snett leende. Han hade haft rätt, hon var uppenbart högre rang än de andra, det var oftast bara dem som hölls inlåsta.
  “Hmm..” mumlade han bara då han inte hade något direkt svar på det hela. Istället stod han bara där och tittade på henne, för det fick man väl ändå göra? Dock kom en fråga och han höjde ena handen, kliade sig lite lätt bakom ena örat medan han funderade på vilket svar han skulle ge henne. Han kunde ju vara ärligt men han kunde också ljuga, men varför ljuga? Han hade ingen anledning till det.
  “Jag ska se om det finns någon billig mat där.” han hade inte så mycket pengar om han skulle vara ärlig. Självklart skulle han kunna jaga i skogen, men det där med fällor var han ganska värdelös på och han hade alla verktyg och vapen i grottan och han ville inte gå tillbaka för att hämta det. Han hade tagit med sig all valuta han haft så det återstod att se om det skulle räcka. Hade kvinnan framför honom pengar på sig? Då skulle han kunna råna henne, men det låg inte riktigt i hans natur att ge sig på kvinnor. Män gick bra, men kvinnor var mer oskyldiga, oftast.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Nikki må fortfarande vara aningen nervös, speciellt när mannen stod och stirrade så pass ihärdligt på henne vilket fick henne att känna det som om hon hade något i ansiktet. Han hade ett fasinerande leende som lekte på hans ansikte med vilket hon inte hade en aning om vart det kom ifrån men det fick henne att nästan bli lite nyfiken. Hon lyssnade på hans ord och kastade en kort blick på de omoderna kläderna han hade på sig som verkade komma från ett helt annat årtionde än det de befann sig i men han verkade ren nog i alla fall. Vem var han egentligen?

  “Jo mat finns billigt på de flesta platserna i Hannadon så länge man vet vart man ska ta sig men det är väll till mesta delen bröd, soppa och gröt. Jag vet inte vad du brukar äta?” Hon tog ett försiktigt steg fram emot honom, det var ingen lång sträcka men visade i alla fall att hon inte var lika rädd längre som i början när han dykt upp. Vad var det med den här mannen? Något kändes annorlunda med honom men hon kunde inte sätta fingret på vad det var. “Om du vill så kan jag visa dig vägen?”

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Det såg ut som att kvinnan inte längre var rädd för honom då hon kom lite närmare. Hon hade svarat honom också, att det fanns billig mat där. Han hummade igen, lät blicken vandra åt det håll han var på väg. Det som skulle störa honom mest var nog doften av människor, doften som hade etsat sig fast i hans minne och ibland gav honom hemska minnesbilder av slakten på hans familj och som gav honom mardrömmar om nätterna. Kvinnans röst fick honom att ryckas tillbaka till verkligheten igen och han såg länge på henne, funderade på erbjudandet. Skulle han ta det? Långsamt tog han några steg framåt, nickade lite.
  “Okey.” svarade han med sin mörka, hesa röst och tog några fler steg framåt, emot henne. Kanske kunde hon visa något stånd som hade kött? Det var favoritfödan, men han hade blivit en allätare med tiden, dels för att kunna överleva och dels för att smälta in bland folk.
  “Vad heter du?” frågade han plötsligt och dom gula ögonen studerade henne ännu en gång, uppifrån och ner. Vad var det för doft han kände igen men inte kunde placera? Det var sjukt frustrerande att inte kunna sätta fingret på vad det var.
  “Mitt namn är Xanthyr.” inget smeknamn eller liknande lämnades ut, det var hela namnet som gällde, om hon nu inte kom på något passande förstås.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Hon kollade nyfiket på honom där hon nu befann sig lite närmare och kom på sig själv snart vilket fick henne att skratta till lite ursäktande. Hon hade ingen aning ännu vad för ras han faktiskt var, kunde inte sätta fast det som det var men att han var intressant var ju att underdriva eller hur? Hon var inte heller den blygaste människan i världen även om hon var fysiskt svag vilket fick henne att nicka glatt åt hans svar innan hon sa. “Förlåt att jag stirrar men du har ett sådant fascinerande utseende. Jag är mycket för konst i allmänhet så tenderar att fastna i de flesta jag möter och du har helt klart ett yttre jag inte stött på förut.” Sa hon glatt vilket var rätt charmigt på sitt sätt att se ett sådant genuint leende hos henne. Hon må vara långt ifrån säker då hon inte visste något om mannen ännu men det betydde inte att hon behövde vara otrevlig eller hur?

  Vid hans fråga så hummade hon uppskattande till efter han presenterat sig med ett namn som skulle vara svårt för henne att uttala rätt från början vilket fick henne att säga. “Trevligt att stöta på dig herr Xan, mitt namn är Nikita men du kan kalla mig Nikki.” Hon var helt klart av adlig börd men hade i alla fall inte en pinne i rumpan som de flesta andra adliga alltid verkade ha. Visst kunde hon bete sig som hon skulle men han kändes som mer av en normalare typ. Visst satt vissa saker i oavsett hur hon försökte att verka mer alldaglig som att kalla honom ‘herr’ men hon var ändå rätt bra på att fixa smeknamn på andra i alla fall. Tänkte inte ens på att det kanske var viktigt för henne att säga hela hans namn heller men det skulle hon väll kanske snart bli informerad om eller hur? Man måste ju ändå testa?

  Hon log lätt och vände huvudet mot hållet som hon kommit ifrån. Detta var ju inte riktigt vad hon hade planerat men nya ting var kanske mer spännande än att sitta på sin favoritplats som hon spenderat allt för många timmar vid redan eller hur? “Denna vägen herrn.” Sa hon medan hon vände sig om helt och kastade en blick bakåt för att se så han följde med där hon började gå. Höll upp det dyra klänningstyget igen för att inte slå halvt ihjäl sig.

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Xanthyr hummade bara vid hennes ord om hans utseende. Det var bäst om hon inte visste vad han var innerst inne. Så han hade inga planer på att berätta det.
  “Xanthyr.” upprepade han då hon kom med det mest uppenbara smeknamnet, något som han blivit kallad för i evigheter men inte var speciellt förtjust i. Nikki? Om hon ville bli kallad för det så fick han väl göra henne till lags där. Han började tyst gå bakom henne, bara några steg bakom, samtidigt som dom gula ögonen följde varje rörelse hon gjorde.
  “Kalla mig inte ”herr” är du snäll, det får mig att känna mig gammal.” han försökte sig på ett snett leende igen, precis som förra gången, innan han ökade farten lite så att han kunde gå bredvid henne. Hans fingrar snuddade lätt vid klänningstyget, utan att det varit meningen, men nog kunde han känna att det var fina grejer hon hade.
  “Så, det kan inte vara lätt att tillhöra samhällets övre klass. Din klänning och dina smycken måste ha kostat en förmögenhet.” detta var Xanthyrs försök till kallprat. Han hade inte varit ordentligt social med något på flera år, så han hade nästan glömt bort hur han skulle uppföra sig. Dom gula ögonen sökte sig till kvinnans gröna innan han såg framåt igen för att se så att han inte gick in i ett träd eller liknande.
  “Kommer du inte hamna i problem nu?” vissa adliga och högre uppsatta ville ju inte att deras familjemedlemmar umgicks med folk som stod lägre i rang och var fattiga men kanske var Nikkis familj ett undantag?

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Då han rättade henne så nickade hon förstående mot honom och försökte uttala hans hela namn istället; “Xan..thyr.” Det var svårare att uttala vilket var varför hon delade upp namnet, mest för att lära sig själv bättre. Hon viskade därför ytterligare en gång, mest för sig själv; “Xan..thyr. Xan-thyr.” där hon gick över mossan. Hon såg lite förvånat ner mot Xanthyrs hand där han råkade snudda vid hennes klänning vilket kanske inte var helt acceptabelt i hennes kretsar men hon lät det glida bort för tillfället då det verkade som att det hade varit ett ärligt misstag.

  Vid hans fråga så vart hon nästan lite suspekt över detta kallpratande, kanske inte det vanligaste att prata om dyrbarheten över hennes kläder bara så där. Hade han någon baktanke med det hela eller var det bara ett klumpigt sätt att föra samtalet vidare. Vad skulle hon svara ens? Hon ofrivilligt lät tystnaden gå en stund tills hans nästa fråga anlände och hon vände blicken för att möta hans. Det hade kanske inte varit menat att hålla sig tyst under de långa sekundrarna men hon hade inte vetat hur hon skulle svara på den klassifikationen. Hon log därför lite ursäktande och ryckte lite på axlarna. “Det de inte vet om skadar dem inte.” Sa hon simpelt. Visst släppte de ut henne på utbildningar och dylikt till och från men hon anade att detta möte inte skulle falla väl in i hennes familj. Hade de vetat om vad som just nu hände skulle de antagligen sprängas av ilska.

  “Oavsett vad de säger så är det ändå mitt liv och som vuxen behöver de inte känna till allt jag gör.” Jo för hon var vuxen trots allt och hur osmart detta än var så var det ändå hon som valt att hjälpa mannen till lite mat. Måste se rätt besynnerligt ut dock att se en finklädd kvinna gå igenom skogen i fina kläder bara sådär med en man av lägre klass men ja hon var inte så himla petig faktiskt.

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Tystnaden gjorde honom inget, han hade levt i den så länge att den blivit hans vän. Men då kvinnan svarade på hans andra fråga så nickade han lite och gav henne det sneda leendet igen.
  “Det är sant.” nog för att de säkert skulle bli sedda med varandra då de närmade sig staden. Var hon verkligen okey med det eller ångrade hon sig? Det verkade inte som att hon gjorde det men vem visste med säkerhet? Den gula blicken vandrade över omgivningen, drog in dofterna som befann sig i en skog samtidigt som han lyssnade efter ljud som hörde till människor eller andra raser. Det var då hon talade igen som han fäste fokuset på henne.
  “Hmm.. det är också sant.” han nickade lite för att understryka det han sagt innan han åter blev tyst. Fåglarnas envisa kvittrande hördes och längre bort kunde han se en ekorre som sprang förbi dem.
  “Vad gjorde du i skogen helt själv?” hörde han sig själv fråga och blev nästan lite förvånad då han inte hade tänkt att ställa frågan högt. Hade hon bara suttit och njutit av befrielsen som skogen innebar eller hade hon varit på väg någonstans? Men om hon varit på väg någonstans, varför hade hon erbjudit honom att visa vart det fanns billig mat? Det var ett mysterium, hon var trots allt människa och dom var vidriga varelser, så enkelt var det bara.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Hon gick smidigt över skogsunderlaget vilket tydde på att hon var mera van vid det än vad man kunde tro, kanske inte direkt en expert men ändå stadig nog på fötterna för att inte hjälplöst ramla omkull varannan sekund. Hennes gång tydde dock på hennes klass då stegen var mjuka och välplacerade istället för hårda och bestämda men verkade även vara något så inövat att hon inte ens behövde tänka på det längre.

  Hon vart lite glatt förvånat efter hans kortare svar att han faktiskt frågade henne något mer, vilket hon inte riktigt hade trott att han skulle göra. Men det var som sagt inte ovälkomnat ändå. “Jo efter ett antal dagar instängd hemma så behövde jag komma ut. Bara andas. Jag gillar naturen väldigt mycket och finner det otroligt vackert. Jag var på väg ner till min favoritplats vid sjön för att bara njuta av att inte längre vara fast inomhus. Så planen var väl inte mer än så.” Sa hon medan hon skuttade över den där stenbumlingen som hon hoppat över åt motsatt håll på det där eleganta sättet hon ägde. Klänningstyget svepte över stenen bakom henne men hon verkade inte bry sig allt för mycket om att klänningen garanterat skulle bli smutsig nedtill efter detta äventyr.

  Hon kunde inte låta bli att ställa frågan lite roat tillbaka till honom. “Vad gjorde DU ensam ute i skogen?” lite retsamt som om det inte var en större skillnad att han var själv än hon. Men egentligen visste hon att det var en stor skillnad på många plan. Hon var svag, han såg stark ut. Hon kom från ett skyddat hem och han verkade kommit från en mer blygsam bakgrund. Hon var kvinna och han var man. Hon var inte van att vara själv medan han verkade vara motsatsen. Det fanns säkert betydligt mer som gjorde det farligare för henne än så dessutom.

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Sjön? Det var längesedan han varit vid sjön sist och verkligen tagit in det som fanns där, den vackra naturen. Men var det det hon kunde lukta? Sjövatten? Nej, hon hade ju inte gått ner till vattnet eller hur? Men var det kanske så att hon kände någon havsman? Det visste man inte, hon hade ju varit väldigt hjälpsam till honom. Ett lågt hummande lämnade honom bara som svar på hennes ord och han nickade lite lätt, höjde ena handen och kliade sig lätt i nacken. Nikki kastade sedan tillbaka frågan till honom själv och Dom gula ögonen riktades emot henne. Vad han hade gjort i skogen?
  “Jag var på väg till Hannadon.” svarade han med ett retsamt, litet leende innan han vred fram blicken igen. Hon behövde ju inte riktigt veta vart han kommit ifrån eller varför han inte bar med sig någon packning eller vapen. Enda vapnet han hade var kroppen, men han kunde slåss riktigt bra mot personer både med och utan vapen. Det var något som han tränat på i många år och nu kunde han nästan skryta om det, fast det låg inte i hans natur och som man säkert redan märkt så ville han inte dra onödig uppmärksamhet till sig. Tystnaden sjönk mellan dem då Xanthyr inte kom på något annat att säga eller fråga, vilket fick honom att förbli tyst och iaktta deras omgivning. Det fanns ju folk som var lätta på foten, alver till exempel, men de hade aldrig stört honom vad han kunde minnas. Det var människorna som var boven och hade alltid varit, skulle säkert alltid vara det också.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Nikki skrattade lite roat till över hans svar vilket tydde på att han inte ville gå ytterligare in på det hela vilket hon fick acceptera. Det var ju kanske inte hennes ensak att fråga ut honom på det där sättet trots allt. Hon såg rätt nöjd ut dock där hon med blicken fäst framåt promenerade med mannen av annan klass än henne själv. Hon hade inte blivit attackerad ännu i alla fall och förhopningsvis skulle det förbli så med. Ett flötsligt “Uff!” Lämnade henne där klänningstyget fastnat i en gren och stoppat henne i sin framfart. Hon stannade då upp och tittade bakåt för att sedan frigöra tyget från grenens våld genom att böja sig lätt nedåt.

  Det satt fast rätt bra men snart nog var hon fri och hon rätade på sig igen, rättade till tyget på det där vana viset innan hon började gå igen. Hade Xanthyr fortsatt gått så skyndade hon sig i kapp men hade han stannat upp så föll hon bara tillbaka i gång. “Har du varit mycket i Hannadon tidigare?” Ja det kunde hon ju inte veta om, Hannadon var en enorm stad så även om han var där jämnt så var det liten chans att hon skulle ha sett honom. Hon verkade inte lika störd över att ha fastnat som andra i hennes klass skulle ha blivit utan föll bara tillbaka i samtalande som om inget direkt hade hänt. Dock så var hon ju inte direkt vältränad vilket snart faktiskt fick henne att snava där hon tog sig över ett mindre, fallet träd vilket fick henne att börja falla framåt. Varför var hon så här klumpig just nu?

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Inte kunde Xanthyr undvika att titta på kvinnan då hon började sig fram för att frigöra tyget från grenen. Det måste vara jobbigt att vara klädd i en sådan klänning, och fastän han ville fälla en kommentar om det så motstod han frestelsen. Blicken vandrade över henne och han tippade huvudet omänskligt mycket åt sidan där han stod, men då hon var klar så rätade han snabbt på det. Han hade stannat upp då hon fastnat och då hon var klar och började gå så slöt han upp bredvid henne igen. Vid frågan så hummade han lätt fundersamt.
  “Nej, inte direkt.” svarade han fundersamt. Visst hade han varit i staden några gånger, men när det varit sist mindes han inte. Han hade hållit till i skogen och framförallt grottan och han mindes inte senast han lämnat den, det kan ha varit dagar, månader eller år sedan sist. Tid var ingenting han höll koll på längre, han kämpade sig igenom dagarna som bara bestod av att äta och sova.
  “Jag är inte så förtjust i människor.” erkände han och lät blicken falla på Nikki som verkade gå en aning för framåtlutad, som att hon var på väg att falla. Xanthyr höll fram ena armen för att fånga upp henne, som om hon inte vägde mer än en fjäder.
  “Vill du åka på ryggen fram tills vi kommer till planare mark?” hörde han sig själv fråga och han kände hur ett snett leende formades på hans läppar, fram tills han fick en minnesbild av Hydron som red på hans rygg då han varit barn. Leendet dog ut och blicken sänktes men han samlade sig snabbt igen och såg upp på Nikki, fäste sin gula blick i hennes gröna och inväntade ett svar på hans fråga som han inte riktigt hade tänkt ställa.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Det må vara konstigt men hon uppskattade att prata med denne Xanthyr, kanske mest för att han var en uppfriskande bris från hennes vanliga, adliga kallprat? Oavsett så stimulerade han hennes hjärna mer än vad något någonsin gjorde hemma. Hon må vara otränad och tyngd av fina klänningen men trots att hon brytit sig loss från grenen och sedan fallit framåt så blev hon ‘räddad’ trots allt och det mesta var frid och fröjd. Även om hennes far skulle bli högröd i ansiktet över att någon av så låg ‘klass’ rört vid hans dotter. Hon, med Xanthyrs hjälp, rätade på sig med ett generat litet leende och suckade lite roat över hennes egna ovana i att gå omkring i skogen. Xanthyr verkade vara otroligt stark med, visst vägde hon kanske inte mycket men hon vägde oavsett men det verkade inte ha varit ens ett litet problem för honom att få henne tillbaka på fötterna igen. Hon hämtade sig rätt snabbt och såg lite undrande på den bessynnerliga mannen. “Varför då om jag får fråga?” Undrade hon då det verkade finnas typ trehundra olika anledningar att misstycka om människor.

  Dock kom en fråga som hon inte förväntat sig vilket gav ett ansikte av ren förvåning mot Xanthyr. Menade han att hon skulle använda honom som en.. häst? Hon såg det sneda leendet ändras till ett mer neutralt som om han nyss tänkt på något men hon visste inte vad det kunde vara. Hon tänkte dock svara honom mer än att nämna det försvinnande leendet och fnissade till lite. “Oroa dig inte, jag är tuff nog att ta mig igenom detta hinder. Stor, stark och intiminderande vet du!” Skämtade hon där hon hissade upp klänningstyget aningen igen för att beslutsamt börja vandra igen. Hon var tacksam över att ha blivit erbjuden hjälp dock även om hon inte nämnde just den detaljen. “Dessutom! Det är inte allt för långt till tills vi når vägen till staden.”

  Hon kikade snart nyfiket på honom igen och nu när hon var så nära kunde hon se att han hade horn. Horn? Vad var han för ras då? Men likt innan så bestämde hon att inte fråga för mycket på en och samma gång.

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Hon ville veta varför han inte gillade människor, kanske för att hon hade sådant blod i sig? Eller ville hon verkligen genuint veta för att hon brydde sig? Nej, det var fortfarande främlingar för varandra. Han sneglade emot henne innan han såg framåt igen.
  “De är själviska monster som mördar allt som är annorlunda och inte passar in i deras värld.” svarade han enkelt.

  Sedan fick han svar på frågan om kvinnan ville ha skjuts på ryggen och han kunde inte hålla tillbaka ett litet större leende och han skrattade till, lågt, nästan som ett hummande även det men om man ansträngde sig så kunde man höra det låga skrattet. Hon hade humor och det var länge sedan Xanthyr hade skrattat, förutom åt korkade djur förstås.
  “Som du vill.” han tänkte inte fråga henne igen, så nu fick hon stå sitt kast att gå i den långa, säkert tunga klänningen genom skogen. Xanthyr hade inte speciellt mycket att säga just nu, istället klev han upp på stigen som till slut blev synlig och han knuffade undan en stor sten som låg i vägen för Nikki, utan att riktigt tänka på att hon kunde gå runt den. Men var man ensam i flera år så blev man nog lite konstig i huvudet, eller hur? Den ljusgula blicken såg sig runt bland träden, lyssnade intensivt innan hans blick fäste sig på kvinnan. Tänk om de skulle se henne med honom nu? Vad skulle de då göra? Långsamt tippade han huvudet åt sidan medan han nästintill stirrade på Nikki, helt i sin egen värld.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Vid hans ‘enkla’ svar så vart hon lite nervös och skrattade till lite oroat på samma nervösa sätt. Var verkligen ALLA människor så hemska? Visst kunde hon till viss del kanske hålla med men A-L-L-A!? Betydde det att hon var hemsk eller halvhemsk? Vem visste egentligen? Hon borde dock säga sin åsikt vilket fick henne att le lite generat till över detta hatet för hennes ras. “Nå det är väll kanske lika illa att säga att ALLA är monster? Finns nog lika många monster i alla raser, sen kan jag erkänna att det är svårt att hitta de bra men det finns ändå ganska många av dem.” Hon försökte vara så diplomatisk hon kunde för att inte göra denna mannen arg på henne. “Känner du ingen från ditt folk som är ett monster? Och hur många snälla av din ras finns det? Skulle gissa att det är en salig blandning där med eller?” Undrade hon och vart förvånad av att han bokstavligen flyttade en hel stenbumling åt henne. Stannade därför upp kort innan hon kom på sig och tacksamt gick vidare framåt över den lilla gropen som fanns efter bumlingen. “Man tackar!”

  Hon log dock snällt mot honom utan ett tecken på att vara störd över hans åsikter om hennes ras, eller ja, rashalva där de tog sig till stigen in mot byn. Märkte hur han stirrade på henne och visste inte riktigt vad hon skulle säga, skulle hon säga något? Hon valde att faktiskt säga något om saken. “Vad? Har jag något i ansiktet?” Undrade hon medan hon kände efter över ansiktet lite roande vilket tydde på att hon skämtade. Log sedan brett där de började vandra mot staden via stigen. Det fanns inte allt för många människor just här men de stötte på ett fåtal som hade en variation av reactioner mot dem. Män bugade respektabelt till för henne och kvinnorna neg lätt medan blickarna studerade mannen hon befann sig med med mångsidia ansiktsuttryck. Vissa trodde kanske att det var en av hennes vakter medan vissa såg lite oroade ut och så vidare.

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Kvinnans diplomatiska svar fick honom att ilskna till där han gick.
  “Tack vare människor är vi en utdöende ras och jag har inte träffat någon på många, många år.” muttrade han fram och sneglade bara emot henne. Nej, han hade inte hört, sett eller känt lukten av en annan drake på evigheter. Kanske för att han befann sig i sina grottor och skogar, men ärligt talat så visste han inte vart han skulle leta om han ville hitta någon. I princip alla höll sig gömda för att inte bli mördad.

  Då kvinnan sade det om att hon hade något i ansiktet så vände han bort blicken och log snett, såg åter framåt och studerade personerna de mötte efter vägen. De luktade alla vidrigt av människa och Xanthyr ville nästan kräkas på varenda en som gick förbi, men av respekt för Nikki så lät han bli. Dom gula ögonen studerade kvinnorna som neg, männen som bugade sig och självklart visste han att det var till Nikki och inte till honom, men det gjorde inte att han kunde låtsas att det var till honom. De såg nog att det var en stor skillnad mellan deras klädsel, hennes dyra kläder och hans egna trasor. Han skulle behöva investera i nya kläder, eller bara stjäla från någons tvättlina som han gjort för så många år sedan med dessa kläder. Doften av mat och ljudet av prat fick honom att höja blicken lite och fick syn på murarna längre bort. Han längtade verkligen inte till att känna doften av vidriga människor, och ljuden skulle verkligen göra ont i öronen. Xanthyr hejdade sig en aning där han gick, visste inte riktigt om han verkligen skulle följa med eller försöka fånga något i skogen i alla fall.. eller bara vara hungrig.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 83 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.