Post has published by Beckan92
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 102 total)
 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Redan som nyfödd hade denna kvinna krav, förhoppningar som många andra skulle ha krossats under. Två högalver i en av de finaste familjerna inom Nela’thaënas var hennes föräldrar och självklart hade båda påvisat magiska förmågor som tvingat de båda att genomgå utbildning på Akademin som ung för att kunna behärska de förmågor de besatt. De hade stor talang men i akademins värld var de nog mer medelmåttig då ingen av dem stuckit ut, vilket självklart satt stor prägling på deras stolthet som de nu pressade ned på sin förstfödde dotter. De ville inte genomgå den förödmjukelse de tidigare behövt gå igenom när de återvänt till sitt hemland så denna kvinna fick axla inte bara sina föräldrars förväntningar utan de förutfattade meningar andra haft om hennes familj. De påminde henne ständigt genom livet hur deras stolthet som familj stod på spel och hur hon måste vara utmärkt i allt hon genomförde, om det var vapenhantering, politik, magi, ja listan var lång i allt hon måste vara perfekt i.

  Kvinnan hade lyckats klättra upp för den alltför branta backen genom livet, hon hade påvisat egenskaper för att kunna hantera magi, hon hade varit en flitig elev i de ämnen som slängts på henne samt hade hon lyckats hålla sitt huvud högt i de sammanställningar familjen hållit för att visa utåt vilken perfekt familj de var med en styrka som många borde frukta. De hade höga anknytningar till självaste drottningen och hade alltid visat sin lojalitet till henne när väl chansen än fåtts. Kvinnan hade vid en ganska sen ålder skickats till Akademin för att genomgå samma utbildning som hennes föräldrar där allt hade börjat raserats. Hennes duktighet med svärdet hade varit på den högsta nivån där hon hade fallenhet att hantera magin genom att förstärka sina egenskaper men också sitt svärds genom olika element, tyvärr hade det stannat där. All magi utanför detta hade hon tyvärr aldrig lyckats med och hur mycket hon än kämpade verkade det vara som ett stort stopp framför henne. Lättare hade det aldrig blivit när hon hela tiden blivit jämförd av alla runtomkring henne mot den förbannade Lex som hela tiden slog henne på fingrarna. Han hade till och med rättat henne öppet inför alla i salen vilket gjort henne till åtlöje, han, en sketen människa hade rättat henne. Aldrig hade hon varit så ursinnig i hela sitt liv och det hade tagit veckor innan hon återhämtat sig bland dem andra. De glömde ofta hennes brister när de fick se henne träna med sitt vapen och då hon kunde mycket i teorin hade hon snart viftat bort de fel som krackelerat på ytan.
  Hon hade nu varit på skolan i några år och förhoppningsvis skulle det inte dröja alltför länge innan hon skulle få återvända hem till sin rättmätiga plats vid sina föräldrar, bli för en gångs skull prisad för sin talang och allt hon kämpat för.

  ”Caenath magister Linguans önskar att se dig efter lektionen. ” Rösten från läraren bröt kvinnan ur sina tankar där hon satt och kluddade något lät i boken. Det eldröda håret hängde som ett draperi vid sidan av hennes ansikte där en fläta också infann sig. De bärnstensbruna ögonen såg sig lite halvt förvirrat omkring på alla ögon som nu tittade tillbaka och det ända kvinnan fick ur sig var en enkel nickning. Varför ville magistern få tag på henne? Hon hade hört rykten om att uppdrag skulle delas ut till de topp studenter som existerade på skolan men kunde hon redan ha fått en plats? Dessa uppdrag delades ut ibland för att testa eleverna och utveckla dem ännu mer i sina kunskaper och färdigheter. De var oftast två elever och en lärare i dessa uppdrag som kunde variera beroende på vad Akademin hade på lager för stunden. Läraren som stod framme vid tavlan fortsatte att prata på om en historia som Caenath inte alls var intresserad av och tankarna flög åter igen vidare åt andra håll. Denna gång funderade hon vad magistern ville och om hon faktiskt lyckats bli utvald. Ivern inom henne steg för varje minut och det var ingen konstighet att hon var först ut ur klassrummet när lektionen väl var över. Med vana steg rörde hon sig över de hårda stenarna i hallen, raka vägen mot magisterns rum som fanns längre bort, en våning upp. Nästan andfådd stod hon utanför hans dörr och behövde till och med hämta andan innan handen knackade lätt på. Den välbekanta mörka rösten svarade med en indikation på att hon kunde kliva på. De rätt dunkla rummet som luktade allt för mycket gamla böcker var välkänt för kvinnan då hon tillbringat mycket tid i lärande syfte här. Stenväggarna var prydda men lite för många bokhyllor och böcker stod även staplandes på golvet. Det fick knappt plats mer än ett skrivbord och tre stolar, en för magistern och två till elever.
  ” Ni önskade att se mig?” Frågade kvinnan försiktigt när hon klev in i rummet och satte sig ned på en av de tomma stolarna som magistern bara gestikulerade emot.
  ”Ja och du verkade ha varit den snabba hit. Vi ska vänta på en till så ska jag påbörja varför jag sökt er.” Den rassliga rösten tillhörde en äldre herre med vitt kort hår prydandes på huvudet. Skägget var som alltid välvårdat och kort men matchade färgen på hans hår. Han var relativt tanig i kroppsbyggnaden och de isblåa ögonen stack verkligen ut mot den vita huden han besatt. Klädseln var ofta lätt med en skjorta, ett par byxor och stövlar till. Han var en man som bara brydde sig om böcker och kunskap.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex hade spenderat större delen av dygnet nere för att mixa magiska drycker vilket fick honom att se nstan galen ut. Skyddglasögonen på plats och håret ståendes likt han hade elektrifierat sig själv vilket inte direkt såg bättre ut tack vare soten han haft i sitt ansikte efter dessa åthävor. “Mr. Lex, du har blivit tillbedd att..” Men Lex la ett smutsigt finger över läpparna på läraren med ett hyschande ljud innan han avslutade sin nuvarande dryck med högt fokus. Drycken var blodröd och luktade starkt av svavel och då han släppte ner en speciel kristall i drycken så löd ett ljud likt ett pistolskott genom salen ilket i sin tur fick en hel del att rycka till i fasa. Han studerade drycken medan han drog upp glasögonen på pannan, ögonen omringade av sotiga ringar från glasögonen . “Det är perfekt! Jag sa ju att jag kunde få fram detta efter ett tag.” Flinade han medan han hällde upp drycken i mindre flaskor för att sedan lägga ner dem i en påse som han mjukt slängde över axeln.

  Läraren verkade irriterat försöka vänta på ett tillfälle att prata och verkade finna ett. Med en suck så öppnade de munnen igen innan de sa; “Du har blivit kallad.” Sa han och gav ett brev till Lex som hn slarvigt öppnade och läste igenom informationen innan han lämnade rummet för att ta sig dit, med handen som höll hans läkande trolldrycker i handen.

  Utan att fixa till sig efter hans lektion så klev han snart in igenom dörren för att sätta sig på stolen brevid den rödhårige kvinnan som han sett en hel del under åren. Hon ansågs ju vara en av de bästa hon med så det skulle ju vara skamligt om han inte visste om sina största konkurrenter. Han var som sagt smutsig, sotig och doftade av källaren där trolldryckerna skapades men det var i alla fall imponerande på något sätt att han inte ens försökt fixa till sitt yttre innan han kom hit. llt som skulle hjälpa var ett bad men det hade han inte hubbit med när brevet sagt att han skulle hit nu.

  Lex var rätt känd för att vara en udda person att känna vilket antagligen var anledningen till att han redan gjort sig hemma på kontoret genom att ta en fjäderpenna och ett dokument för att anteckna vad detta mötet skulle handla om. Han antecknade alltid trots allt. “Så vad kan jag hjälpa er båda med?” Frågade han, redo att börja skriva ner instruktioner.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Magistern och Caenath behövde inte vänta länge förrän fotsteg hördes utanför dörren. Ingen knackning utan eleven verkade bara klampa in utan någon hyffs och gjorde sig känd genom en stor och skarp doft av svavel som fick kvinnan att rynka på ögonbrynen och höja sin hand till näsan för att försöka hålla doften undan lite. Det stack verkligen i hennes näsa men magistern verkade inte det minsta brydd utan bara gestikulerade mot stolen som eleven slog sig ned på. Det var inte först nu som kvinnan sneglade mot eleven och förvåningen kunde verkligen läsas på hela hennes ansikte innan den förvrängdes till irritation då hon inte alls hade några goda tankar om denna elev. Lex var irriterande, ohyfsad och, och irriterande! Hon ville inte alls vara i samma rum som honom, än mindre sitta så här nära och inte gjorde han det lättare att bli omtyckt då han rent av stank och såg ut som ett förbannat troll! När han väl öppnade sin mun slog det intill gnistor ur Caenaths ögon då orden slog hårt mot hennes stolthet. För att inte rent av klippa till honom borrade sig hennes naglar in i stolkanten i ett försök att lugna de känslor som bubblade upp där under, alldeles för nära ytan.
  Linguans verkade ha sett detta tydligt då han direkt tog till orda i ett försök att avvärja hela situationen. ” Som ni kanske vet har skolan ett anseende och en plikt att hålla. Varje år får några väl utvalda elever äran att hjälpa till med uppdrag för att både träna men också få erfarenheter om det livet kan erbjuda utanför skolans trygga väggar. Denna gång har jag bett om att ni två ska.” Magistern hann inte ens avsluta innan kvinnan stod på sina ben och slog båda händerna ned på skrivbordet med en dov duns.
  ” Ni kan inte mena allvar att jag ska behöva vara ute i säkert flera dagar med honom!?” Utbrast hon irriterat och slängde ut ena armen för att gestikulera att det var Lex bredvid henne hon syftade så tydligt på.
  Magistern harklade sig enkelt och var självklart lite besvärad över situationen då han troligen inte riktigt förstått de känslor kvinnan haft mot Lex, var nog få som egentligen kände till det då hon försökt undvika honom som pesten.
  ” Livet väljer inte alltid det som önskas och det vore en bra erfarenhet för er fröken om ni kommer utanför er bekvämlighet.” Med dem orden slog sig kvinnan ned med armarna trotsigt i kors och blicken slogs åt sidan på några böcker vars damm täcke tydde på att de inte blivit rörda inom närmsta månaderna.
  ”Som sagt. Ni har fått äran att följa med på detta uppdrag då jag sett era kunskaper. Ni är väldigt skickliga och jag tror ni båda kan få ut något av detta uppdrag. Vad uppdraget gäller kommer ni tyvärr inte få reda på i förväg. Det ända jag kan säga är att ni reser om två dagar, vi kommer vara på resande fot i troligtvis en vecka och ni behöver packa därefter. Vi kommer mestadels sova efter vägarna och mat kommer jag se till att vi har. Några frågor på det?” Hans blick svepte mellan dem båda men kvinnan verkade bita ihop hårt för att inte yttra något mer. Hon hade förstått att detta inte skulle gå att diskutera och då hon gärna ville visa upp sin skicklighet kunde hon självklart inte tacka nej heller.
  ” just ja. Självklart kommer skolan belöna er för detta men ni ska även veta att inget med uppdraget är säkert.” tillade han snabbt efter att ha lyft sitt finger i vädret.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex var helt klart en udda man som många inte förstod sig på och detta hjälpte nog inte situationen att han stank av svavel och inte ens försökte fixa till sig mycket alls. Visst KUNDE han ha försökt att fixa till sig inför mötet men med tanke på allt sot över honom så ansåg Lex att det skulle vara en hopplös sak att ens försöka sig på. Lex var inte den som brydde sig mycket om sitt utseende oavsett vilket ofta kunde synas på hans slitna och välanvända klädesplagg. Han använde kläder tills de nästan föll isär trots allt och det tillsammans med hans sociala svårigheter gjorde honom till ett lätt mål att prata om.

  Han satt där och antecknade det Linguan sade tills den punkt då den rödhårige kvinnan hoppade ilsket upp på fötter med handflator som drämdes ner i bordsytan. Vem var detta? De hade träffats många gånger förr men han visste inte vem hon var vilket helt klart skulle vara något som skulle irritera denna kvinnan när hon väl fick reda på det. Hon hade blivit presenterad för honom en hel del gånger men inte hade han lagt det på minnesbanken, det hade ju inte med magi i sig självt att göra eller hur?

  Han blinkade till en gång innan hans blick vändes ner till pergamentet igen för att skriva om den rödhåriga kvinnans reaktioner på uppdraget och namngav det hela som ett uppdrag i sig. Efter att han antecknat allt så vände han blicken från Magistern till den rödhåriga kvinnan innan han med ett brett leende innan han åter såg på magistern. “Jo vem är hon?” Frågade han som om de aldrig träffats förr, detta trots som sagt att hon blivit både presenterad för honom, att han rättat henne och att de haft klasser tillsammans. Lex var ju här för magin och det var ju en anledning till varför han var så bra som han var med. Hundra procent av hans sinne gick till magi vilket självfallet inte lämnade någon plats för något annat i hans liv.

  Andra studenter festade, spelade och allt möjligt medan han befann sig på extra utbildningar eller i ett av de stora biblioteken på skolan. Han vände blicken tillbaka mot kvinnan medan han ‘för första gången’ skulle få lära sig vem hon var.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Orden från Lex fick magistern att slå sig själv för pannan medan en kvinna rusade ut från rummet med en dörr smällandes bakom sig. Magistern suckade bara lätt och reste sig upp för att blicka ut genom fönstret som fanns bakom honom.
  ”Och jag trodde hon skulle bli problemet.” muttrade han tyst medan händerna smekte det välvårdade skägget under tiden hjärnan funderade på hur han skulle göra med dessa två. Ingens beteende var acceptabelt i detta sammanhang men han kunde inte längre säga till Chaenath då hon troligen var långt borta.
  ” Jag vet att du inte är den mest sociala typen men för att detta uppdrag inte ska sluta med två döda elever ber jag dig att verkligen tänka efter.” Han vända sig tillslut om och även om han tidigare varit bekymrad så såg han lugn och sansad ut. Det var sällan någon såg honom arg och hade någon väl lyckats trycka på hans nerver, ja då förtjänade de en eloge.
  ” Du vet väl att du kan lära dig magi utanför böckerna? ” Han log lite milt och satte sig igen vid skrivbordet med ryggen tillbaka lutad medan de isblåa ögonen studerade mannen framför sig.
  ”Hon är Chaenath, samma nivå som dig när det kommer till prestation inom denna akademi. Jag vill varna dig pojk att fortsätter du trycka på hennes knappar kommer din magi inte rädda dig.” Han skrattade lite åt tanken på ilskan som Chaenath kunde uppvisa och ovissheten hos Lex som inte förstod det sociala samspelet. En otrolig dålig combo men trots allt den bästa utmaningen för dem båda. Han hade sett hur de stannat av i utvecklingen, inte som talanger men med sin personlighet och bara genom utmaningar skulle de kunna fortsätta framåt igen.
  ” Så iväg med dig och börja förbered det som du behöver inför resan. Jag ser fram emot att resa med er två.” Han log vänligt och lyfte upp ena handen som mer eller mindre gestikulerade åt Lex att röra sig iväg. Mannen tog sedan fram en bok ur alla de högar som han ivrigt började läsa i, så sliten som den var hade nog boken varit hans favorit om den inte ägts av någon annan tidigare.

   

  ” Alosrin följ med mig.” Ropade kvinnan bara ilskt när hon rörde sig igenom hallen och stötte på sin närmsta vän som ivrigt hade stått och väntat på henne efter lektionen. Förbryllat tittade han bara efter henne innan kroppen började röra sig efter i en hastig takt. Han var säkert ett huvud längre än henne och hade kastanjebrunt långt hår som nu var uppsatt i en boll på huvudet. Hans smaragdgröna ögon hade fångat många kvinnors hjärtan både innanför och utanför akademins väggar men Chaenath hade bara blivit en nära vän och en träningspartner.
  Som en trogen hund följde han nyfiket efter och såg hur hon tog av sig sin jacka där ett svart linne syntes under. Hon bar byxor i läder med höga stövlar till som alltid var väl putsade. De båda gick förbi flertal elever som hälsade artigt men fick bara en artig hälsning tillbaka från Alosrin som log sitt alltför charmiga leende. Kvinnan stannade inte förrän de stod ute på gården. Vid hennes höft fanns det svärd hon alltid bar på, rätt nätt i storleken men mer krävdes inte för att det skulle vara dödligt. Kvinnan behövde inte säga mycket förrän Alosrin också drog sitt svärd. Han hann knappt säga eller göra något innan kvinnan slungade sig fram mot honom med en fart som inte var normal och de båda svärden slogs emot varandra med en hög klang. Elever runtomkring hade nu börjat lägga märket till detta och samlats runtomkring för att nyfiket ta del av händelsen. Chaenath och Alsorin brukade ofta gå ut hit för att träna så detta var inget nytt för någon men många elever ville gärna få se dem strida i hopp om att kunna lära sig något.
  Alsorin lyckades trycka tillbaka henne lite och med en rörelse svingade han svärdet mot henne, spetsen smekte vid hennes mage medan hennes kropp parerade bakåt, lät henne göra en bakåtvolt med hjälp av händerna och landade smidigt en bit bort innan hon åter igen kom mot honom med en farlig snabbhet och kraft. Alvmannen hade alltid svårt att hänga med och lyckades bara värja med nöd och näppe. När Chaenath väl satte sin sida till kunde han aldrig slå henne men nog lät han henne jobba för sin seger.
  ” Någon måste verkligen ha retat dig idag.” Skrattade han retsamt ut men fick ducka snabbt för att inte bli träffad av svärdet som svischade förbi hans huvud. Många elever runt omkring greppade efter andan då det såg allt annat än säkert ut men de båda alverna kunde inte bry sig mindre om omgivningen för stunden. Han lyckades hålla ut en stund till innan svärdet slogs ur hans hand och landade en bit bort. Kvinnan slängde sig över honom för att se till så hans kropp smällde i marken med henne ovanpå sig med sitt svärd mot hans strupe. De båda flåsade högt med kvinnans ilskna blick spänd i mannen som förvånansvärt inte verkade det minsta orolig. Han bara flinade tillbaka det charmiga leende som han alltid gjorde och lät henne lugna ned sig själv.
  ”Tack.” Mumlade hon tillslut fram och reste sig upp men lät sin hand sträckas ut för att hjälpa även vännen upp. Så här brukade det ofta gå till när Chaenath behövde få ventilera, vilket hon behövde oftare än önskat. Hennes stubin var kort då hon hade lätt till frustration när saker inte gick hennes väg. Alsorin som också kom från en fin familj hade redan från dag ett förstått vad hon gick igenom och hade alltid funnits där för att hjälpa henne.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex kunde urskilja ilskan i hennes ansikte där hon for ut och smällde igen dörren bakom sig vilket lämnade en kort, obekväm stämingen inne i rummet hos dem båda. Snart kom dock magisterns röst och talade om för honom både råd och namnet på kvinnan han skulle arbeta med. Namnet kändes inte bekant så var hon ny i hans grad? Men om sanningen skulle fram så visste han nog inte namnet på någon i sin årsklass vilket var imponerande på sitt sätt över 10 år på skolan.

  Lex rätade på sig medan han drog fram en liten flaska av sitt nya elixir där svaveldoften kom från innan han sköt fram den lilla flaskan mot magistern. “Ett eget påhitt. Slänger du denna på marken så dras ljuset ut från rummet du befinner dig i, ända nackdelen är att man också blir täckt av sot men jag kommer lösa detta med. Vem vet; kanske har ni behov av den i framtiden.” Den tilltuffsade Lex vände blicken mot dörren innan han skrämmande nog sa; “Får se till att hålla denna Chnath på bra humör då.” Utan att vara medveten om att även om det var nära så var det INTE hennes namn.

  Han trodde självfallet att han nu kommit ihåg hennes namn och såg stolt ut mot magistern. “Oroa er inte, hon kommer lugna sig… hmm… vad hette hon igen?” Om han ändå hade skämtat så skulle det nästan blivit lite roligt men nu så hade han genuint tappat namnet igen på henne. Stark start. Han höjde pappret och pennan och kladdade ner ett C med informationen ‘ Ilsken och troligen singel’ brevid när det kom till hans ny partner innan han vek ihop arket och stoppade in det i jackan. “Jag går och fixar mina ting direkt.” Sa han medan fjäderpennan fästes bakom örat vilket verkligen fick honom att se ut som en galen professor.

  Säkerligen så suckade magistern till när Lex lämnade rummet men det var inget som den konstiga mannen lyssnade efter. Istället tog han sig raka vägen bort mot sitt rum för att göra i ordning sin packning. Efter ett bad, nya kläder och skor såg han åter annorlunda ut till sig själv. Håret var kammat bakåt och innefodret av hans rock fylld med diverse olika drycker som alla hade olika användningsområden. En påse med runor hade han även med sig blandat med det ena och det andra. Han slängde ihop en packning, satte på sig en hatt innan han lämnade sitt rum. Han låste rummet med diverse besvärjelser innan han tog sig ner till huvudsalen i skolan. För en gångs skull ren och hel så bara det var väll facinerande.

  Hans egna temperament var som sagt udda. Han var den som sällan reagerade på förolämpningar och dylikt men det var inte ovanligt att en kommentar slutligen nådde honom som brukade irritera de andra mer än han själv. Han var rätt lugn men som sagt så hörde det till att han mer kunde förstå djur och inte folk. Han greppade ett äpple som han bokstavligen lät sväva brevid honom där han gick genom salarna och fortsatte skriva på sina dokument.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Elever mumlade runt de två elever som givit dem alla en enastående show att beskåda, tyvärr var det lätt att missförstå till något negativt då Chaenath sällan visade sin trevliga sida. Detta var självklart inget de båda brydde sig om men ganska snabbt började folk undra om kvinnan faktiskt försökt skada Alsorin som var rätt populär på denna skola, inte otroligt begåvad inom magi men tillräckligt för att locka till sig nyfikna blickar med den karisma som han utstrålade. De var verkligen som natt och dag när det kom till personligheten men det var nog deras olikheter som gjorde att de kom ännu bättre överens. Chaenath hade aldrig problem att stå i Alsorins skugga medan Alsorin aldrig tog hennes hårda ord allvarligt. Hon var även immun till hans charm vilket var en egenskap han faktiskt gillade, han kunde vara mer sig själv runtomkring henne.
  ” Jag blev uttagen till ett uppdrag.” Mumlade hon tyst fram där de stod och även om hon såg rätt dyster ut så sken Alsorin upp som den solstråle han var.
  ”Men det är ju toppen! Grattis. Visste att de skulle se din potential.” Utbrast han glatt och lade sin hand på hennes axel, kunde känna pulsen från hennes kropp fortfarande slå hårt därunder efter den ansträngning hon nyligen gått igenom. De båda såg in i varandras ögon, hennes bärnstensbruna mot hans smaragdgröna. Hans hår hängde bakom hans rygg i en lång fläta där några få hårslingor envist tagit sig ur och hängde inramande runt det skarpa ansiktet med de lite alltför perfekta dragen.
  ”Lex är den som ska följa med.” Mer behövde inte kvinnan förklara innan mannen skrattade roat till och kliade sig i bakhuvudet med den andra handen och såg nästan lite besvärad ut då han visste vart detta skulle leda någonstans.
  ”Ouch. Den sved. Jag vet hur mycket du älskar honom.” Flinade han retsamt mot kvinnan som borrade sin ena armbåge djupt in vid hans revben.
  ”Det där är inget att skämta om.” Fnös hon fram och började röra sig tillbaka till de välbekanta korridorerna av hård sten och kall luft. Hon behövde börja förbereda sig inför avfärden som skulle hålla henne ifrån Alsorin, den trygghet hon hade här och troligen bara den ända som kunde lugna henne med sin lättsamhet.
  ” Hur ska du klara dig utan mig?” flinet växte sig bara allt större där han gick efter men tystheten från kvinnan indikerade på att hon höll nog med honom lite. Han fångade upp lite av allvarligheten i hela konversationen och tystnade. Följde bara med henne till hennes rum där de hållit till otaliga timmar med prat, plugg och övningar. De båda hjälptes åt att packa, pratade lite vad som kunde behövas och se till att hon inte missade något. Hon förberedde sina runor och hade även sitt vapen som hon byggt likt en runa. Denna kunde hjälpa henne hantera elementen och forma svärdet utefter det element som önskades. Detta var hennes styrka, att kombinera stridskonst med magi för att förstärka det hon redan var duktig i. Magi och trolldrycker överlag hade aldrig varit hennes styrka även om hon faktiskt försökt med hela sitt hjärta.
  ” Jag kommer sakna dig.” Suckade Alsorin ut tillslut när det var dags för honom att gå tillbaka till sitt rum för att sova. De kramades bara enkelt om varandra, nämnde att de ses snart igen innan kvinnan gick och lade sig. De hade en dag imorgon på sig men båda skulle vara otroligt upptagen med skola och hon sedan med förberedelser. De skulle inte hinna se varandra alls innan hon skulle ge sig av.

   

  Dagen hade äntligen kommit och som magistern senare nämnt väntade hon utanför akademins port vid soluppgången. Han hade bara skickat en lapp till troligen Lex också som beskrev hur de skulle mötas upp. En stor gäspning lämnade kvinnans läppar som stod lutad emot den alltför kalla stenväggen bredvid porten med armarna i kors över bröstkorgen. Hon var enkelt klädd men ändå väldigt propert. Läderstövlar, läderbyxor, hennes svärd som vanligt hägnades från hennes höft i ett bälte, en svart skjorta där ett enklare bröstharnesk i läder hängde över. Hon hade en mantel på sig med huva som ännu inte var uppfälld. En enklare ryggsäck fanns också ståendes vid hennes fötter, väntandes på den färd som snart skulle ske. Till kvinnans förvåning kom magistern till porten sittandes på en vagn med två svarta hingstar dragandes framför. Vagnen var helt i metall och inga fönster syntes till. Det ända som verkade finnas var en dörr längst bak med lite galler på sig men ett skynke var neddraget på andra sidan så kvinnan hade ingen chans att se vad som fanns i den.
  ” Denna vagn ska till Barastar.” svarade Magistern på frågan som syntes så väl över kvinnans ansikte när hon förvånat studerade vagnen. Hon vågade inte fråga något, speciellt inte när hon fick höra vart de skulle. Det lilla hon väl kunde om det landet gav bara en indikation på att resan skulle bli allt annat än lätt, speciellt med en sådan tung vagn på släptåg. Ovanpå metallvagnen kunde hon se att han hade packat med sig lite nödvändigheter som de skulle behöva och utan att fråga tog hon upp sin ryggsäck och slängde den ovanpå med allt annat.
  ” Ska vi ha hästar eller ska vi gå?” frågade kvinnan tillslut lite enkelt då hon egentligen inte brydde sig vad svaret skulle bli. Båda delarna fungerade för henne men självklart var det alltid smidigare att resa från en hästrygg.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex var inte direkt den som simmade i vänner då han var en person som så gott som ingen förstod sig på. Detta talade ju för sig självt att han spenderat tiden ensam och största delen i trolldryckshörnen av skolan för att fylla på ett förråd till resan som kom. Under denna tiden hade han skrämt bort andra elever av misstag som kommit fram för att önska honom lycka till i det prestigefyllda uppdraget men då han aldrig varit beredd på att någon var på väg mot honom så skedde explosioner, illa luktande dofter och allt möjligt som snabbt fick skaran att skingra sig. Det var hans första, stora uppdrag på skolan, trots alla åren han befunnit sig där så nu var det dags att visa vad han lärt sig under sin vistelse på skolan.

  Efter ett noga planerande av drycker och färdmedel så var han till slut på väg ner mot mötesplatsen iklädd ett svart färgschema av kläder. Byxor, stövlar, bälten, skjorta, rock och hatt. Som vapen hade han med sig två långdolkar som hängde vid var höft men om han kände sig själv så skulle de nog inte ens behövas. Han var ju trots allt en man som levde på magi, vilket var klart med tanke på att hans packning svävade efter honom likt äpplet hade gjort ett par dagar innan. Och förvånandsvärt nog så var hans näsa riktad ner i ett pergament med fjäderpennan som aktivt citerade både det ena och det andra. Hans skrifter skulle ingen annan utom han själv kunna följa då det pendlade mellan ämnen vid varje andetag. Formler, tankar, kom ihåg lappar, ämnen och allt möjligt annat kunde ofta hittas på ett och samma ark. Vid vissa tillfällen verkade pennan skriva vidare utan att han ens höll i den där han dubbelkollade något i sin packning för att se så det inte var något han glömt. Han snappade upp pennan lika enkelt igen och fortsatte att notera efter att han dubbelkollat vad det nu var han letade efter.

  Med tanke på att hans fokus låg på pergamentet så kunde man tro att han skulle spatsera rakt in i magistern med tanke på hastigheten han höll men utan att ens titta upp innan så stannade han plötsligt upp en meter från dem båda, precis i mitten mellan dem. Han slutade även att notera vid denna punkten och knäppte till med fingrrna vilket fick pennan och pappret att ljudlöst försvinna upp i tomma intet. Det var inte borta, bara dolt. “God morgon!” Fick han ur sig medan han greppade tag i sin flygande packning för att röra sig mot förvaringen och slänga upp den där. Mystiska läten kunde höras för hans packning och man fick en känsla av att den var betydligt tyngre än vad den normalstora väskan verkade tala om. Utan samma, graciösa aktning som Chaenath verkade ha så undersökte Lex vagnen genom att gå runt den och kika på diverse ställen utan att direkt säga något ännu. När han väl kommit tillbaka efter upptäcksfärden så nickade han uppskattande. “Vagnen är säker.” Sa han mest för sin egen skull innan blicken först nu föll på de båda andra i sällskapet. Kikade på dem lite nyfiket i väntan på att få reda på om de skulle gå eller rida då han kommit in i scenen innan magistern hade hunnit svara på kvinnans fråga.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Chaenath följde bara Lex med blicken när han kom ut, hoppades innerligt att han skulle gå rakt in i den hårda metallen, lyckan verkade inte vara på hennes sida när han stannade en bit ifrån. Han verkade inspektera vilket bara retade kvinnan mer. Som om han den allsmäktige Lex behövde inspektera att allt var säkert, som om magistern inte var kompetent nog. Hur vågade han egentligen? Så otroligt hög på sig själv att hon önskade innerligt att någon kunde ta ned honom på jorden igen, helst under den om hon skulle vara ärlig.
  För att få ventilera lite gick hon fram till honom lutade sig framåt för att stirra in i hans ögon. ”Du stinker inte i alla fall. Tur för dig annars hade du fått släpat efter vagnen.” Hon rätade på sig, blicken var allt annat än trevlig innan hon vände sig om till magistern som faktiskt inte verkade bry sig om vad de båda gjorde eller sade. Han väntade på att dem båda skulle bli klara då detta bara var väntat. Han kände dessa två individer och inget de gjorde förvånade honom, jo han hade nog väntat en liten argare reaktion från Chaenath mer än en retsam kommentar som Lex kanske inte riktigt skulle förstå.
  ” Ni kommer börja gå. Sedan kommer hästar vänta på er längre fram. Det kommer finnas några få regler på denna resa. Vad som än händer måste ni lyda mina ord och vad som än händer ser ni till att vagnen aldrig öppnas. Denna vagn ska under alla omständigheter levereras till sin destination. Håll frågorna kring vagnen till ett minimum och tala inte till någon annan om detta. ” Förklarade han med en väldigt allvarlig röst som gav kvinnan en ilning genom hennes ryggrad. Magistern hade aldrig varit allvarlig eller hård, verkade otroligt lugn hela tiden men dessa ord, de menade allt. Han skulle inte tillåta någon avvikelse från dem båda och Chaenath ville inte veta vad han egentligen var kapabel till.
  ” Jag förstår” svarade bara kvinnan kort och gick upp till de två hästarna för att ge dem lite uppmärksamhet. Dessa skulle troligen bli hennes bästa sällskap under resans gång så lika bra att hamna på deras goda sida. Hon viskade mjukt i deras öron medan hon klappade dem, kunde känna magistern studera hennes ryggtavla försiktigt där han satt.
  ” Lex har du ridit förut?” Utbrast magistern då han faktiskt kom på att han aldrig kollade upp sådant innan färden. Det skulle inte vara några större problem men det kan vara bra att veta i förväg.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex såg allt som ett prov vilket kanske inte gjorde det otroligt att han skulle undersöka alla vrår för att se att fången inte hade en väg att ta sig ut på. Han blinkade till då han plötsligt fick den där kvinnan i ansiktet som talade om för honom att han inte stank, varför skulle han stinka? Han hade ju just badat? Hon däremot luktade som hon hade tränat nyligen? Eller så kanske hon bara svettades lätt? Utan att direkt hymla med det så svarade han bara förvånat som svar; “Är det inte dumt att träna innan ett uppdrag? Ska musklerna inte vila ett dygn innan?” Undrade han därför lite eftertänksamt innan han gick förbi henne med ett lätt hummande. Kanske visste hon det bättre än honom, han tränade ju inte så ofta själv trots allt.

  Han lyssnade på instruktionerna utan att tänka mer på Chaenaths kommentar eller odör. Han gick igenom instruktionerna flera gånger i huvudet för att vara säker på att han uppfattat dem rätt och skulle komma ihåg dem. Gå först. Sedan hästar. Inte öppnas. Levereras absolut. Håll tyst. Han gick som sagt igenom listan ett par gånger medan han inte riktigt verkade ta tonläget på samma sätt som sin medarbetare. Han förstod det hela, han kopplade det bara inte på samma sätt. Han förstod att det var högst allvarligt och nickade förstående till orden sedan att han inte kopplade att den vänliga magistern plötsligt hade hårda ord var ju en annan sak. “Jag förstår.” Sa han medan han stannat upp då allt hade blivit undersökt vid det här laget. Chaenath hade tagit sig till hästarna vid detta laget för att bekanta sig med dem och Lex ryckte faktiskt till lätt då magistern plötsligt utbrast sin fråga då den stora volymökningen inte varit något han förväntat sig.

  Han funderade till innan han ryckte lite på axlarna i sitt svar. “Jag red hit som barn annars har jag ju bara befunnit mig på plats.” Svarade han ärligt utan att verka skygga ifrån att säga att han spenderat hela sitt liv på skolan. Många hade undrat hur länge Lex varit på skolan då han alltid redan varit där både när de påbörjade sin utbildning och avsutade den. Lex hade inte någonstans att ta sig dock så istället för att studera grunderna till magin så gick han in på djupet på allt han gjorde. Till och med så pass att han uppfunnit nya trolldrycker till olika sorters ting bland annat. Vissa hade ju en punkt där de kände att de var bra nog att lämna skolan men den punkten skulle nog Lex kanske aldrig nå. Han vände blicken mot hästarna och Chaenath lite frånvarande innan han fortsatte. “..men jag kommer ihåg hur man gör så det ska nog gå.” Hans blick vred sig mot fångens vagn och undrade nästan vem som befann sig där inuti men kom på sin nyfikenhet och skakade bort den funderingen. Det spelade ingen roll vem som var där inne, allt som spelade någon roll var att de kom fram dit de skulle.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Chaenath ville så gärna visa honom varför träning vid vissa tidpunkter var bättre än att sitta på sitt arsel men denna gång lyckades hon bita ihop och hade hittat lugnet igen bland hästarna. Tyvärr verkade inget vara långvarigt och kvinnan skulle verkligen få lära sig den hårda vägen att behöva behärska sitt temperament.
  ” Det duger tyvärr inte då detta kommer vara farligt. Du och Chaenath kommer få dela häst då hon mycket väl kan strida från hästryggen om det skulle behövas.” Förklarade magistern bara enkelt och ignorerade totalt den rent av ilskna blicken som Chaenath gav honom. Hon ville bara skrika rent ut i frustration och be dem båda dra dit solen inte längre lyser men hon visste att orden skulle slösas bort på döva öron.
  ” Modigt beslut. Mitt svärd kanske råkar tappa kontrollen under en strid.” muttrade hon bara tyst för sig själv och såg hur magistern slog med tyglarna i luften för att få hästarna att nu börja röra på sig. Hon flyttade sig lite för att inte stå mitt i vägen innan hon började gå efter. Hela sin tid på denna akademi hade hon önskat att få äran till ett sådant uppdrag, nu hade hon börjat få insikten i vilken otroligt dålig önskan det egentligen var. Magistern var otroligt skicklig och hade visat sina kunskaper flertal gånger om men han verkade envisas med att verkligen trycka henne till sin gräns. Frågan var om hon skulle krackelera först eller om denna Lex skulle tappa sitt huvud före det. Självklart var han en av de bättre på akademin, det fanns inget att diskutera här men han hade absolut ingen vana utanför böckerna, det var rent utsagt farligt då stressade situationer alltid skapar misstag från den ovane. Hon ville gärna inte stå mitt i allt när det felet väl kom.

   

  ” Det är motvind så jag kan ta täten.” Chaenath tog några joggande steg framåt och fokuserade på sitt inre. Hon hade väldigt bra hörsel och då det var motvind skulle inte hästarnas hovar och vagnens klunkande förstöra. Ögonen såg sig hela tiden runtomkring, letandes bland skuggorna efter vad än som kan lura där i mörkret. Självklart var sannolikheten för attacker väldigt minimala så nära akademins trygga famn men något hon lärt sig var att aldrig ta något för givet. Mycket kunde hända bland dessa vägar, oavsett hur nära de var akademin.
  Till hennes förvåning kunde hon höra någon sjunga, en sång hon så väl kände till, av en röst så förförisk och charmig att till och med Chaenath reagerade. Blicken såg sig bakåt mot vagnen som rösten verkade komma ifrån men inget mer hann hon tänka på förrän magisterns näve bankade mot metallen.
  ” Håller du inte tyst så kommer jag se till att din mun aldrig öppnas igen.” Ropade han hotfullt och rösten verkade tystna direkt, hade förstått budskapet och verkade också förstå allvaret i det. Självklart vågade inte kvinnan fråga eller ens tänka mer på detta även om en viss oro hade lagt sig djupt inne bland hennes tankar. Sången hade varit en alvsång vilket innebar att det de transporterade var levande och alv. Tänk om det var någon hon kände? Troligtvis inte för ingen bland de högre upp verkade ha försvunnit så detta kunde vara en lågblodad brottsling med säkert smutsigt blod i sig.

  Solens strålar hade börjat leta sig fram bland bladen där de rörde sig framåt på vägen. Dammet sprätte upp från den sovande plats den vilat på och smutsade ned alla som rörde sig över dess hårda grus. Dagen skulle troligen bjuda på fint väder om de hade tur vilket innebar att de kunde hålla uppe tempot, kanske skulle de till och med trötta ut Lex som troligen inte var van vid denna sortens motion? Skulle vara allt roligt att se honom krypa fram efter vägen på slutet av dagen, där han hörde hemma egentligen, bland dammet och smutsen som den skitiga människa han var.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex tänkte aldrig på vad han sa eller hur det skulle uppfattas då han i sin värld bara konstaterade faktan eller nämnde sådant alla kunde se. Sedan att det antagligen sågs som både hårt och taktlöst var ju en annan sak. Som den gången han rättat Chaenath inför folkmassan, det hade kanske inte tagits bra men hon hade ju sagt fel svar vilket fick honom att rätta det. För honom var det bara så simpelt men alla visste ju, förutom honom själv, att livet sällan var så simpelt. Det fanns massor med känslor som han inte förstod sig på. Skulle någon säga åt honom att han klädde sig som skit så skulle han enbart byta om eller ignorera vad andra tyckte, oavsett så skulle han inte ta illa upp men skulle man till någon annan säga samma sak så skulle de kanske till och med bli sårade. Kanske även utskämda? Han hörde inte vad hon muttrade men antog att det inte var menat att höras viilket självfallet fick honom att ignorera det. Ett annat tecken på hur ussa denna Lex var. En vanlig person skulle kanske fråga vad hon mummlade om men talade man inte hörbart så struntade Lex i det totalt. Kanske dumt med tanke på vad det var som hon faktiskt muttrade om. Sedan förstod ju Lex inte ens att hon ogillade honom såatte.. det var ju en annan sak med.

  Lex tog ett steg åt sidan när hästarna började röra på sig för att falla in i gång brevid hästarna som drog vagnen, på motsatt sida än var Chaenath befann sig för att det skulle vara det mest effektiva med tanke på deras uppdrag. Jo Lex var ingen van motionerare så frågan var ju hur han skulle må efter dagen.. Något sa honom att han skulle ha ofantlig träningsvärk och bli helt miserabel imorgon men han fick ta det då. Åtminstone så visade han sällan hur han mådde, men sedan hade han inte kämpat igenom träningsverk och fysisk trötthet heller.

  Han hörde snart den vackra sången från vagnen vilket fick honom att vrida tillbaka huvudet mot vagnen som var punkten från en fina melodin. Den lät alvisk och lockade honom till sig vilket fick ett abrubt slut då magistern smällde ner handen mot vagnen och beordrade alven där inne att hålla munnen stängd innan han fixade det själv. Var det verkligen en alv där inne? Likt Chaenath? Sen visste han ju att det fanns alver av olika slag vilket inte tydde på att alver var direkt lika varandra, ungefärligt lika lika varandra som människor var trots allt.

  När sången dött ut så var det enbart tystnad som omslöt dem om man bortsåg från stegen, hovar och hjulen som tog sig över den grusiga marken. Skulle det bli varmt idag eller hålla sig mot den svala sidan? Det var ju trots allt vår vilket kunde erbjuda både det ena eller det andra. Lex hade turen att stövlarna var väl ingångna så han slapp skavda fötter men det betydde inte att de inte skulle ömma efter dagens vandring. Magi verkade falla så naturligt för Lex vilket talades om där hans vattensäck från sin packning lossade sig självmant från bagaget och for tyst igenom luften till Lex hand där han greppade tag i vattensäcken och tog ett par klunkar av innehållet. Han hade fått upp värmen i kroppen och hans mun hade känts som en öken vilket var anledningen till vattnet. Han lät dock inte vattnet flyga tillbaka itan knöt det i bältet då något sa honom att han skulle fortsätta att bli törstig i detta vädret. Hur långt skulle de ta sig via fot? Det visste han inte men han hade ju fått det talat om för honom att de sedan skulle hamna på häst. En häst han skulle få dela med alven. Kanske skulle han ha fokuserat att lära sig mer om praktiska ting med? Kanske något att lägga på minnet för framtiden?

  Plötsligt så visslade Lex till aningen vilket besvarades av fåglar från ett träd lite längre fram. Ett leende fyllde hans ansikte under fågelsången vilket han besvarade åter för att bemötas av samma, fina sång från fåglarna. “Gyllende Sparvar..” Sa han nöjt medan man kunde bevittna hur fåglarna flaxade omkring från gren till gren en bit framför dem. “..Kända för sin fina vårsång i jakt på en partner. En av få raser i detta område som väljer en partner för livet. Fjädrarna är potenta i trolldrycksskapande.” Sa han nöjt, mest för sig själv men ändå så det kunde höras ifall chaenath och magistern ville veta detta. Magistern kunde det nog redan men kanske visste inte Chaenath detta?

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Varför var allt som kom ur hans förbannad mun så jävla irriterande, så nedvärderande och så fruktansvärt taktlöst? För att vara så smart var han så otroligt korkad att hon knappt visste om hon skulle skratta eller gråta. Hon hade inte samma kunskap som honom, lyckades inte göra samma saker som honom men hon hade pluggat samma klasser, gjort samma saker så helt bakom flötet var hon inte. Hon var en av dem som studerade mest, förutom Lex så klart för den mannen hade ju inte ens ett liv utanför böckerna, gick precis inte att slå. Hon hade alltid höga betyg, bäst i klassen på stridskonst och användning av magi ute i verkligheten men ändå verkade han se ned på henne så otroligt mycket.
  ” Bara för att du är lärarnas gullepojke betyder det inte att vi andra är helt efterblivna. Du må vara skicklig i magi, ha otroligt mycket teoretisk kunskap, men här ute, här är mitt territorium och vill du komma hem med ditt liv i behåll råder jag dig att lära dig något nytt. Att hålla klaffen!” Orden var som ett väsande mellan hennes tänder, ett försök att låta artig men med ett stort misslyckande till irritationen. Hon slängde en snabb blick på honom, skakade bara missnöjt på huvudet och fortsatte framåt. Han var nog för korkad för att förstå dessa ord, förstå innebörden av dem. Hon hade en poäng, hans ord skulle troligen få honom dödad en vacker dag och här ute fanns det betydligt farligare saker än hon själv. Magistern verkade inte ha lyssnat på något av orden som sagts då han bara tittade framåt med en ganska avslappnad sits, lät ögonen hoppa från gren till gren framför sig bland dem tjocka träden. Vinden gjorde sig dock lite påmind, lät våren visa sitt rätta jag då kalla smekningar for förbi deras kinder. Solen må värma men i luften låg fortfarande en kyla som gjorde sig hörd genom trädkronornas blad. Fåglarnas kvitter hade absolut varit en vacker sång att lyssna på, en välkommen melodi från att inte göra dessa resande alltför uttråkad på sin färd.

  Det gick några timmar där på vägen där inget hade stört dem. Allt hade varit otroligt lugnt vilket gjort att de låg före i schemat. De började snart närma sig en liten stuga där två hästar stod utanför, klara för att få börja röra på sig. Chaenath var inte långt ifrån att greppa situationen och magistern behövde bara nicka åt henne för att hon skulle gå fram och lossa en av hästarnas tyglar från pålen. Inne i huset verkade det konstigt nog vara tomt och mörkt. Det rök fortfarande från skorstenen så någon måste ha varit här nyligen även om de inte längre fanns kvar. Chaenath gick med hästen tillbaka mot Lex och vagnen hade nu stannat in för att vänta på de andra två.
  ” Du får hoppa upp själv.” Sade hon bara enkelt medan handen strök sig över hästens mule, viskade några ord på alviska medan hon mer eller mindre myste. Hästen var en brun hingst som verkade tillräckligt musklad för att orka bära dem båda. Hon väntade ändå tålmodigt på Lex innan tyglarna lades över hästens hals. Med bara två steg och en sving så satt hon bakom honom och tog i tyglarna. Normalt sett kanske männen brukade sitta bakom kvinnan men då Lex var den ovane behövde han sitta i sadeln. Kvinnan styrde hästen mot vagnen och de var åter på vägen igen.
  ”Jag vet inte vad du kan så ger instruktioner utifall. Håll i manen eller i sadeln när vi väl börjar röra på oss. Skulle du tappa…” Hon var tvungen att ta ett djupt andetag, trycka djupt ned all den stolthet som fanns där inne innan hon kunde fortsätta med orden. ” Skulle du tappa balansen så lutade dig tillbaka mot mig.” Den sista meningen kom igenom sammanbitna tänder. Varje liten nerv i hennes kropp skrek av avsky när hon behövde sitta honom så här nära, ville bara få genomborra sina dolkar i hans rygg, putta av honom från hästen, ja något åtminstone för att få bort honom härifrån. Magistern verkade studera dem noga, eller rättare sagt studera Chaenath noga när hon kom upp bredvid honom. Han verkade inte lita på henne vilket han i och för sig inte borde.
  ”Redo?” Frågan från Magistern verkade vara mer retorisk då han satte sina hästar framåt i galopp. Chaenath var inte sen efter och fick hingsten i en lugn galopp framåt. Trots att hon satt väldigt fel jämfört hur man borde så kändes hon ändå väldigt bekväm på hästryggen. Skulle det krävas kunde hon nog till och med slåss från en hästrygg. Hon hade alltid haft en bra koppling till djur överlag.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Det var nog tur att han inte sa vad han tänkte denna gången då han blivit distraherad efter halva hennes mening och tappat tråden. Hans tankar hade börjat forma att han inte var van att hon kunde saker men det hade avbrutits för att uttalas då fåglarna verkade stila för honorna i hopp om att bli utvalda partners. Så istället hummade han bara till lite eftertänksamt med blicken på fåglarna innan han fäste blicken framåt igen. Vad som hade hänt om han yttrat sin tanke var nog bäst att han inte visste om.

  Timmarna rullade på och snart nådde de hästarna som väntade på dem utan för ett rätt så mysigt hus om man frågade Lex. Påminde honom vagt om huset han befunnit sig i innan han for till skolan även om de minnena var så gammla att de var svåra att sätta bilder till. Dessutom hade han varit så ung när han hamnat på skolan att det kändes som han varit där hela livet. Han tog sig fram till den bruna hästen, la en hand mot dess starka överkropp medan chaenaths röst skyndade honom att sätta sig till rätta. Han undersökte tygeln innan han satte foten på plats och ovant tog sig upp på hästen med viss svårighet men inte så pass illa som man hade kunnat förvänta sig. Snart så satt han i den bekväma sadeln och klappade hästen lite över manen. Han hade inte direkt samma egenskap som Chaenath hade men hade i alla fall fördelen att de flesta djuren verkade känna av att han gillade djur vilket hjälpte i många lägen. Om man ogillade djur så kunde djur känna av det direkt och visa ogillande tillbaka.

  Han lyssnade på hennes instruktioner och virade lugnt händerna om manen på hästen för att göra sig redo, kände doften av Chaenath där hon satt sig bakom honom och kunde inte hjälpa att tycka att det skulle vara skönt att vila fötterna aningen efter den lång promenaden. Något sa honom att det inte skulle vara mer vilosamt efter ett tag att rida, han kom ihåg hur öm han varit så många år tidigare, men fötterna hann väll i alla fall kurera sig? Hästen rörde sig bort mot magistern och snart så började hästarna att röra sig betydligt snabbare på ett sätt som fick honom att känna det som om han svalde luft. Han var tvungen att anstränga sig med att studera magistern brevid dem under allt skuttande för att se hur han red, härmade det snart och fann att det genast blev mycket smidigare att rida. Tur var väll att Lex var en begåvad student, annars skulle han redlöst skuttat omkring hela resan.

  Han vände blicken framåt i vårgrönskan för att hålla ögonen på omgivningen, liksom hålla koll på att ingen befann sig i närheten av dem alla. Byn där hästen väntat försvann snabbt då den inte direkt var stor att tala om och fick dem att befinna sig på en väg som var mer trampad jord än vad den var grus. Ljudet från hovarna var mer harmonsika nu än vad de varit på det grusigare planet. Solen värmde men vindarna svalkade där han vände blicken snett bakåt mot den för ögonblicket tysta vagnen. Vem kunde vara där inne?

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Rytmen från hästens steg och rörelser fick det alltid att lugna Chaenaths sinne. Det var alltid en sådan befriande känsla att få röra sig i takt med hästen, känna de båda i harmoni medan vinden drog i hennes hår. Känslan var densamma trots att Lex satt framför henne men han började sakta försvinna från hennes medvetande som fokuserade allt mer på omgivningen och hästen. Vagnen verkade väldigt tung men hästarna hade ork att dra den framåt i sin hastighet. Det guppade till då och då men troligen fanns det runor runt omkring vagnen som hjälpte till. Det började röra sig snart till skymning och det blev allt svårare att se framför sig på den rätt trånga vägen de rörde sig på. Som tur behövde Chaenath bara viska några ord som gjorde hennes syn bättre än tidigare i mörkret. Hästarna höll fortfarande en stabil galopp men hon kunde enkelt känna av att energin inte var på samma ivriga nivå som tidigare under dagen. De skulle snart behöva stanna för att låta dem vila och de själva skulle nog behöva sova snart.

   

  ”Se upp!” Ropade Chaenath ut till dem båda medan hennes ena hand släppte tygeln för att dra sitt svärd. I sista sekund lyckades hon klyva den i mitten innan den träffade hennes ryggtavla. Snabbt lade hon över tyglarna till Lex och med en smidig rörelse hoppade hon av hästen och landade på marken med ena knäet mot smutsen som fanns där. Hon fick snabb avvärja två pilar till medan hon hörde hur Magistern saktade in vagnen för att försöka förstå vad som hände. Chaenath var inte slö med att uttala några välvalda ord innan hennes svärd flammade upp i en låga. Under hennes fötter kunde få ögon beskåda luften som började röra sig i cirklar innan hon med en väldig fart sköt sig emot riktningen från pilarnas position. Hennes ena fot sattes emot en trädstam och bara med ett hopp var hon uppe i ett träd där det snart kunde höras svärd som träffade varandra. Det tog bara några få sekunder innan en kropp föll ned på marken och Chaenath var snabbt efter för att borra sitt svärd igenom bröstet på den. Personen var helt svartklädd med en mask som dolde ansiktet, det gick inte att urskilja vem detta kunde vara och Chaenath hade inte tid att grubbla över det heller. Hon hade märkt att det fanns fyra stycken till bland trädtopparna som hon behövde ta hand om.

  Magistern hade stoppat vagnen helt och med en besvärjelse från en av runorna fått upp en sköld runt vagnen och dess ekipage. Han höll koll på dem båda för att se om han behövde rycka in och hjälpa till men ville helst inte lämna vagnen om det verkligen inte var nödvändigt. Kvinnan verkade lika snabbt som hon dykt upp flyga in i ett annat träd medan hennes dolk hade slängts iväg. Tydligen måste den ha träffat för en skadad person föll ned med en dov duns innan den reste sig upp och kom nu springandes mot Lex med svärdet i högsta hugg.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex hade inget problem med att sitta på samma häst som chaenath och det var för honom rätt fridfullt att rida över grönskan på väg mot nya mål. Hade det inte varit för att han var på ett uppdrag så skulle han garanterat ha låtit sig drömmas bort. Det var ju inte direkt ofta som han lämnade skolan trots allt eller hur? Men detta var inte rätt tillfälle. Ju mer tiden gick ju tröttare blev Lex och han kunde inte hjälpa att undra hur mycket längre de skulle röra sig denna dagen då både kropp och rumpa kände tröttheten inom honom just nu. Om inte sömn så skulle en bensträckare i alla fall inte skada!

  Plötsligt utbrast Chaenath sitt ‘se upp’ och snart där efter hade hon hoppat av hästen och lämnat tyglarna till Lex. Snabbt stannade han upp hästen för att ta sig ner på marken , kände hur kroppen skrek av stelheten från färden och hur musklerna ömmade men det fanns inte tid för att återhämta sig. Inte nu i mitten på en attack. Snabbt satte han handen i innerfickan och drog ut sin påse med runor, knöt upp den innan han kvickt svepte med handen så att runorna föll ur tygpåsen. De föll dock inte till marken utan istället snurrade de snabbt runt om honom medan de började lysa i blått vid samma ögonblick som attackeraren for till attack mot Lex. Blixtrar började sippra ur från runorna medan Lex hoppade bakåt och i samma ögonblick sköt iväg en kraftig blixt mot mannen. Blixten träffade honom rakt i bröstet vilket slungade honom bakåt igen med ett gnyende med tanke på att man vid el sällan kunde hjälpa att låta när man träffades.

  Runorna började sedan glöda i rött där Lex snurrade runt och sköt iväg en våg av eld mot attackeraren närmast magistern för att se till att attackerarna höll sig borta från fången. Han tog sig fram för att ställa sig som skydd framför vagnen med ögonen som snabbt sökte igenom omgivningen. Personen som han slungat elden mot hade med nöd och näppe undgått att bli träffad men stapplade till över den udda undanflykten brevid det brinnande trädet som fått ta slaget istället. Runorna började åter snabbt snurra men i detta läget i grönt färgschema där taggiga grenar omslöt flyktingen för att snabbt från alla sidor närma sig mitten där attackeraren befann sig. Det verkade som att denna var betydligt bättre än den första som träffades av blixten då denna snabbt hoppade rakt uppåt för att undvika att bli träffad, greppade tag i en gren på trädet denne stått under men var inte beredd på att tagggrenarna skulle skjuta rakt uppåt efter de omslutit hans förra plats. Grenarnas taggar fick blodet att sprätta omkring mannen där de slets genom köttet på honom och virade fast honom runt trädet han hängt i. Mannen kämpade med att komma loss men det hade han inte mycket för där grenarna surrae sig hårt om hans lemmar. Nu var det dock en rätt skör situation för Lex då han behövde hålla fast mannen med runmagin men skulle någon mer fara till attack så skulle han behöva snabbt prioritera vem som skulle få motstånd. Säkerligen nästa attackerare då den nuvarande var sårad men vem visste.

  Han kastade upp den grönlysande blicken mot Chaenath medan taggarna borrade sig in i mannens kropp. Han kunde inte från sin position urskilja hur många som fanns där uppe men han var säker på att Chaenath skulla ta hand om hoten där, det viktigaste var ju att skydda vagnen eller hur?

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Till hennes förvåning verkade Lex klara sig hyffsat bra av sig själv. Hon hade bara behövt hålla ett vakande öga mot honom medan det största fokuset varit att leta reda på de resterande som gömde sig så väl bland bladen. Desto mer hon slogs mot dem desto mer började hon inse att de inte var några simpla tjuvar eller vägpirater, de var vältränade, välkoordinerade lönnmördare som gav henne allt mer besvär desto längre in i striden hon var. Det verkade även som om hon missbedömt antalet då allt fler dök upp från skuggorna för att attackera. För stunden verkade de fokusera på henne vilket var tur men hon kunde inte ta död på dem lika lätt som tidigare, speciellt inte då tre var på henne samtidigt. Med en specialattack lät hon sitt svärd svepa genom luften och föra en våg av eld mot de runt omkring henne. En person hann ducka undan men dem andra två föll ned på marken med flammorna ätandes in i deras hud, smälte allt som fanns där och lämnade bara efter sig en hemsk odör av bränt hår och kött. Någon få hade lyckats skada henne men de hade varit rätt ytliga och inget som lyckats stoppa henne. Det frustrerande var att de aldrig verkade riktigt ta slut och då de började inse sitt underläge mot kvinnan började tre stycken bege sig nedåt till marken för att ge sig på Lex istället.
  ” Lex se upp” Ropade Chaenath till innan hon blev tillbaka knuffad av en annan som fick henne att ramla ned på marken med en dov duns. Hon svor tyst till i frustration innan blicken såg upp mot dem tre som ni gav sig på Lex. Två av dem hade svärdet i högsta hugg men en av dem verkade även använda magi i ett försök att få övertaget, den verkade styra naturen precis som Lex tidigare gjort.
  ” Som fan heller.” Hon ignorerade en dolk som placerades i hennes arm då all fokus låg på att samla upp sin magi och med en otrolig hastighet sköt hon sig mot dem tre och Lex. I hennes ögon hade situationen sett dödlig ut och hon tänkte inte låta sin svaghet vara den som fick henne på fall. Som en blixt hade hon kommit upp vid hans sida och med sitt svärd parerade hon ett av svärden medans den andra genomborrade hennes sida. Magikern hoppades hon till gudarna att Lex kunde ta hand om för där gick hennes gräns. I rent raseri skrek hon till och lät svärdet klyva dem två med ett svep innan hon mumlade fram några få ord igen och med ett svep lät hon svärdet åter igen klyva vinden framför henne som sände iväg en våg av eld, träffade både träden men också dem som satt där inne. Kvinnan hoppades innerligt att detta skulle vara dem sista för svärdet i hennes hand föll ned mot marken för att sedan få sällskap av kvinnan som handlöst föll framåt. Med en dov duns hade hennes kropp intagit sin position bredvid de andra kropparna där även hon börjat färga jorden under henne i den blodröda nyans som tidigare varit en vacker syn i hennes ögon.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex kramade om med hjälp av magin den där skickligare motståndaren tills knakandet kom som tydde på att han blivit besegrad, ja knakandet och att han slutade röra på sig självfallet. Snarorna sjönk ner tillbaka under marken och kroppen föll med en dov duns ner på marken i samma stund som han kunde höra Chaenaths röst ovanför sig. Han snurrade runt och spärrade upp ögonen medan runorna började forma nästa magiska attack medan dunset från Chaenath fick honom att komma av sig aningen då blicken sökte sig bakåt för att se så hon var okej.. självfallet i fel ögonblick med tanke på att tre män for till attack mot honom. Han hann precis vända tillbaka blicken med elden som formade sig på runorna när han visste att han skulle vara för långsam. Han tog ett steg bakåt när Chaenath for fram och blockerade attacken från svärdet som annars skulle träffa Lex mitt i bröstet. Han fick snabbt sammla sig från chocken som föll sig där hans runor sken aningen svagare innan de tog fart igen då Chaenaths blod färgade honom från skyddet hon gett honom.

  Med ett eldsvep föll Chaenath till marken vilket fick Lex ansikte att ilskna till ordentligt medan runorna satte fyr på allt utom cirkeln de befann sig inuti. Inte långt nog för att nå vagnen men långt nog att ta ut de sista attackerarna som anfallit dem. Han vände snabbt blicken åt alla håll för att försäkra sig att den glödande omgivningen inte längre hade faror som lurade innan runorna med magi flög tillbaka in i påsen medan Lex satte sig ner på knä i blodet brevid Chaenath för att se hur han kunde hjälpa henne bäst. Efter att snabbt syna situationen framför sig så greppade han tag om hennes axlar för att vända på henne vilket självfallet skulle göra ont men som det inte fanns något annat val för heller. Han knöt fast runorna i bältet innan han rotade runt i sin rocks innerfickor för att dra upp en bärnstensfärgad trolldryck som han korkade upp. Hans ansikte var helt fokuserat till skillnad från alla de andra som garanterat skulle förlora spåret efter en sådan händelse. Men detta var ju vad han studerat och han visste att det inte fanns tid för svaga punkter i den riktiga världen. “Detta kommer göra ont..” Sa han innan han hällde drycken över såren som syntes under det uppfläkta plaggen. Samma sekund som drycken träffade såren så började det bubbla och fräsa under en orange rök vilket skulle kännas som citron i ett öppet sår, fast värre. Dock så verkade reaktionen stoppa blödandet relativt kvickt följt av att en rosa hy byggdes upp över de föredetta såren. Huden skulle vara känslig och hon skulle vara försvagad över blodsförlusten men såren? Ja de var borta, ersatt av ljust rosa hud.

  “Magister Linguans, det är fritt fram!” Ropade Lex bort till magistern och vagnen innan blicken föll tillbaka ner på den nyligen, smärtsamt läkta Chaenath. Sårläkning var vanligtvis alltid smärtsamt när det utfördes magiskt om man inte var född med helande kraft.. men det var ju inte Lex. Han såg på henne, han var i betydligt bättre skick än henne men det berodde ju faktiskt på att Chaenath hindrat honom från att bli uppsprättad. Annars hade det varit han som blivit smärtsamt läkt OM han inte mist livet det ville säga. Lex var inte bra på att utforma sociala utbyten vilket antagligen var varför han satt tyst ett bra tag innan han kom på sig och ändrade mål. “Var försiktig, såret har ny hy vilket kommer vara lätt att slita upp under ett par timmar..” Hon såg blek ut, låg i sitt egent blod och var smutsig efter anfallet i den halvbrända omgivningen men hon hade räddat hans liv.. Vad sa man egentligen för det? “Kan du resa dig?” Undrade han sedan medan han rullade upp på fötter vid henne.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Chaenath var vid medvetande men knappt efter det som nyligen hänt. Det var inte bara såret som fått henne att kollapsa utan användningen av magi som ätit musten ur henne. Det hade varit lite för många på samma gång vilket krävt mer användning av magi som hjälp, ett för att få mer snabbhet och styrka men också med hörsel. Hon hade verkligen pressat ur sig det mesta när det kom till denna strid och även om hon var duktig var hon inte perfekt och långt ifrån oslagbar.
  Hade hon inte varit så pass uttömd på energi skulle kvinnan ha protesterat högt när Lex vidrört henne. Tack vare smärtan som högg så hårt vid hennes sida orkade inte riktigt tankarna fokusera på de skitiga människohänderna som vidrörde huden. Inte heller att hon nu behövde ha hjälp från Lex av alla personer. När han vände på henne var blicken suddig och hon orkade knappt hålla ögonlocken öppna, därför kunde hon inte uppfatta vad som hände förrän en brännande känsla fyllde henne utifrån och in. Helvete vad det gjorde ont at bli helad, tack och lov var hon inte helt ovan vid denna känsla då det hänt ett antal gånger att hon behövt bli hoplappad på skolan. Istället bet hon hårt ihop och ett mer gnyende lämnade hennes läppar, hade hon inte varit så pass svettig redan hade hon nog svettats mer från smärtan som nästan fick hennes huvud att sprängas. Tillslut började det äntligen att avta och hon kunde försöka återhämta sig lite från allt som hänt. Hon orkade inte mer än att sätta sig halvt upp med ena handen mot såret som fortfarande ömmade. Orden som Lex uttalade var knappt hörbart för henne då hon fortfarande försökte greppa tag om verkligheten om omgivningen medan huvudet mer eller mindre snurrade.
  ”Tack.” Var det ända hon kunde mumla fram till Lex även om det hade en bitter avsmak i efterhand på hennes tunga. Hon orkade inte bråka och han hade ändå hjälp henne trots sin motvilja till det hela. De hade trotts allt ett uppdrag att uppfylla och hade hon inte fått hjälp skulle det bli ännu mer problematiskt. Efter en stund kunde hon tillslut komma upp på vingliga fötter och hon plockade upp sitt svärd som åter sattes i hennes hölje. Kändes verkligen som om hon skulle spy där hon stod men med ren vilja lyckades hon få behålla allt i magen.

   

  Linguans verkade ha hoppat ned från vagnen och nu gått fram till dem båda, gav Chaenath en studerande blick och konstaterade att de inte kunde fortsätta mycket längre fram i det skick hon var vid.
  ” Bra jobbat båda två. Jag tror vi får hitta ett bra ställe att stanna till på så ni får vila och återhämta er. Tror det ska finnas en sjö längre fram där vi kan så läger.” Förklarade han enkelt, verkade inte ens berörd att någon kunnat mista livet eller att han inte ens hjälp till. Tydligen verkade den där vagnen vara så otroligt viktig att han inte ens vågat lämna den under stridens hetta. Hade han lämnat dem om det blivit en värre situation?
  ” Lex klarar du av att rida så Chaenath får vil..” Mer hann han inte säga förrän kvinnan avbröt mitt i meningen med en ilsken röst.
  ” Jag är skadad, inte död. Ge mig fem minuter så kan vi rida.” Aldrig att hon skulle sitta i hans famn, över hennes döda kropp! Någon måtta fick det allt vara med hela denna förjävliga situation. Viss stolthet fanns det allt kvar även om den tagit ordentligt med stryk den senaste timmen. Magistern verkade vilja säga emot men då han fick en trotsig blick tillbaka verkade han ge upp den striden och gick därför tillbaka till sin vagn. Chaenath gick efter för att klappa om hästen som lydigt stått och väntat på dem båda. Hon tog tag i tyglarna och väntade på att Lex skulle hoppa upp igen så de kunde ge sig av. Kvinnan såg verkligen inte fram emot denna ridning men förhoppningsvis skulle den hållas kort och då belöningen skulle vara ett bad samt mat fanns det åtminstone något att bita ihop för.

 • Rollspelare
  Member since: 17/03/2020

  Lex kände hur hans krafter var betydligt färre nu efter striden men tänkte inte låta det synas i nuläget men om något så visste han att han skulle sova tungt i natt. Just nu var fokuset på att hela Chenath för hade han varit slö med det så hade hon garanterat blödit ut snabbt på marken. Det var ju inte de mildaste skadorna hon fått utstå och det värsta var på grund av honom.. Hade han haft bättre koll och varit snabbare skulle hon inte blivit lika skadad men ändå visste han inte vad han skulle säga till henne. Vanliga människor skulle använda ett tack men nu var Lex inte vanlig för att inte tala om socialt inkompetent. Så istället fick han ett tack vilket fick honom att känna sig lite skyldigare då han inte ens kommit på att använda ett simpelt tack för att hon räddat hans skinn. Var det för sent att använda det nu? Skulle han göra det? Kanske var bäst.. “Tack själv..” Fick han ur sig även om det kändes konstigt och ovant i munnen att säga sådanna ord. Men alla behövde väll starta någonstans eller hur?

  Han flyttade på sig där hon tog sig upp på fötter igen och korkade ten tomma flaskan igen för att lägga den i en av de många fickorna på jackan. Han kikade ner på sina sotiga händer innan han gick fram till kroppen tillhörande den mer svåra motståndaren som han krossat med naturmagin för att dra av den döljande huvan för att bevittna den döde alvens ansikte. Det var ingen han kände igen men hur skulle han egentligen känna igen någon som inte gått på skolan? Han suckade medan han gick tillbaka de få stegen till grupperingen samtidigt som Linguan kom mot dem med sitt bra jobbat uttalande. Han lade märke till hur otroligt ohjälpsam magistern hade varit i det hela men antog att fången måste vara så pass viktig att det kunde offra deras liv så länge fången var ‘säker’. Vem var egentligen fången? Han öppnade munnen för att svara magistern men blev avbruten av en ilsken Chaenath igen som talade om att hon minsann skulle rida. Var hon så stolt att ingen fick hjälpa henne? Han hade ju inte sagt emot när han fick bli styrd eller hur? Men något sa honom att saken grundades i något annat. Vad det var dock hade han ingen aning om.

  Han följde Chaenath till hästen och tyckte nästan att hästen såg större ut nu när kraften lämnat honom och en känsla av att det skulle vara jobbigt att klättra upp slog honom. Men det var bara att bita ihop. Utan att visa något till det yttre så satte han foten på plats med händerna om sadeln för att skjuta sig upp på sadeln igen och sätta sig till rätta. Det kändes som om han lyfte hundrafemtio kilo men klarade det ändå och fann sig lättad på sin plats uppe från marken. Han hade helt klart sett bättre dagar efter striden men var inte direkt ovan vid att vara smutsig så det störde honom inte överdrivet mycket i alla fall. Han såg fram emot att vila för även om han verkade oberörd av allt så stämde det inte, han var bara bra på att hålla det inne.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 102 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.