Hide Deithal

“En kejsares dygd sitter inte i hans kläder”

Spelas av: Kallamina

 

Namn: Hideaki Deithal
Kön: Man
Ålder: 20 år
Längd: 181 cm
Ögonfärg: Mörkbrun
Hårfärg: Svart
Födelseort: Masei
Folkslag: Människa
Lojalitet: Kejsardömet Nirai
Civilstånd: Ogift

 

Biografi/Bakgrund
Haitao Hideaki Deithal, eller Hide som han informellt kallar sig, föddes som tronarvinge till den Niraianska kronan. Men tiden innan kröning blev kort då han som 15 åring miste sin far och samtidigt efterträdde honom som kejsare av Nirai. Hans inställning till rollen har varken varit positiv eller negativ. Han ser med stolthet och en aning arrogans på sin position och utför sina plikter med självsäkerhet. Men att bli kejsare vid så ung ålder, utan erfarenhet eller personliga allianser, gör ansvaret även mycket tungt emellan åt.

Under sina fem första regeringsår har Hide främst lutat sig mot sin farbror, Doruku, för stöd och vägledning – utan att ifrågasätta särskilt mycket. Att få hjälp med att axla ansvaret av kejsardömet har gett honom mer av den frihet han alltid längtat efter, men det kan ha kommit till ett pris han inte räknat med…

I den kejserliga familjen döljs även en mörk hemlighet som inte ens kejsaren själv känner till. Att Hide har en äldre syster, som drivits på flykt då kronprinsen fötts, är någonting som kan komma att skaka hela den unge kejsarens tillvaro.

 

Utseende
Hide är en ung man med ett ganska typiskt Niraianskt utseende. Långt, svart hår ofta uppsatt i en knut eller hästsvans, mörkbruna monolida ögon och ljus blek hy. Den unge kejsaren är 181 cm lång, vältränad, men har ännu inte helt styrkan av en erfaren krigare – även om han inte är långt därifrån.

Så ofta han kan klär han sig väldigt enkelt. Hide föredrar komfort över etikett och formalitet. Hade han fått välja helt själv hade han alltid gått runt i sina svarta linnebyxor, tygskor och svarta linneskjorta men utöver träningstillfällen och sina få stunder av ensamhet är detta sällan något han kan göra. Ändå försöker han så ofta han kan att klä ner även den kejserliga utstyrsel. Han bär färre smycken och lager än tidigare kejsare och vid första ögonkastet kan många mista honom för någon av lägre rang än den han faktiskt har.

 

Personlighet
Hide är en ung, nyfiken och ibland impulsiv man. Uppfostrad till kejsare och i rollen som detta har han sällan haft särskilt mycket frihet, därför är det något han värderar högt vid alla tillfällen han får. Att träna stridskonst och kampsport, använda kroppen fysiskt är något av det bästa han vet tillsammans med att smyga ut från palatset och ströva runt obrytt och oupptäckt på Maseis gator. Efter en vad som kan kallas en ganska isolerad uppväxt är Hide kort och gott en person som allra främst vill se mer av livet utanför det han är van vid.

Hans impulsivitet och kanske lite förekommande arrogans kan ibland göra att Hide inte tolkas som den mest intelligenta regenten. Men ännu är han ung, bristen på tillförsikt och eftertänksamhet behöver inte betyda att han inte är smart, tvärt om har han för det mesta bara fokus på lite fel saker…

 

Familj

Far: Zaekan Deithal – död

Mor: Lioma Deithal – kvinna, år

Syster: Okaji Deithal – kvinna, 33 år

Farbror: Doroku Deithal – man, år

 

 

Rollspelstrådar
Oväntade möten
En kejsares dygd sitter inte i hans kläder

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.