Bain

Bain – Alv, arkanist/magiker
Spelas av: Arcsteel

Namn: Bain
Kön: Man
Hårfärg: Röd
Ögonfärg: Grön
Folkslag: Skogsalv
Lojalitet: Aenya (Akh’Nairfinde)

Redan när Bain bara var ett litet rött yrväder till pojk visade han magiska kunskaper. När han själv förstått att han besatt förmågan slutade han aldrig att tjata om utbildning förrän han skickades iväg till Caras Aelir. En förälders sorg men ett barns lycka.

Tiden i Caras Aelir blev inte riktigt som han hade tänkt sig. Trots det växte han upp där och var en relativt duktig elev. Skolgången var vänlig mot honom i det anseendet att han blev vän med eleverna som var populära på skolan. De hade för vana att mobba andra elever för att höja sin status ännu mer.

Strax innan examen började Bain dra sig undan. Han sågs träffa mystiska personer och missade lektioner. Det var med nöd och näppe han tog examen, fastän han varit närapå exemplarisk förut. När han till slut lämnade skolan var det inte många som skulle kalla honom vän längre.

Efter en snabb visit hemma, uppenbart full av hemligheter, begav han sig på en pilgrimsresa. Han spenderade sin tid med att lära sig magi och utöva denna ihop med djup meditation uppe bland mörka berg. Bain var borta i många långa år och troddes nästan vara död när ryktet kom att han tagit anställning i Iserion. Han kom nära familjen som han arbetade hos. Till en början skulle han underhålla gäster med eldkonster och tända brasor men kom sedan att få en överenskommelse med herren i huset om att göra uppdrag i utbyte mot en tjänst.

Bain har genom åren inriktad sig på mörk magi, utöver sina eldkunskaper.

Nytt sedan rollspelsstart:

– Bain har återvänt hem, träffat sin syster Aenya och gått med i hennes rebellstyrka Akh’Nairfinde.

 

Bildinspiration:

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.