Bain

Bain – Alv, arkanist
Spelas av: Arcsteel

Namn: Bain
Kön: Man
Hårfärg: Röd
Folkslag: Skogsalv

Redan när Bain bara var ett litet rött yrväder till pojk visade han magiska kunskaper. När han själv förstått att han besatt förmågan slutade han aldrig att tjata om utbildning förrän han skickades iväg till Caras Aelir. En förälders sorg men ett barns lycka.

Tiden i Caras Aelir blev inte riktigt som han hade tänkt sig. Trots det växte han upp där och var en relativt duktig elev. Skolgången var vänlig mot honom i det anseendet att han tidigt blev populär bland de andra eleverna. Bain var dessutom en fröjd för ögat, något som inte ändrats det minsta sedan dess.

Strax innan examen började Bain dra sig undan. Han sågs träffa mystiska personer och missade lektioner. Det var med nöd och näppe han tog examen, fastän han varit närapå exemplarisk förut. När han till slut lämnade skolan var det inte många som skulle kalla honom vän längre. Inte för att han någonsin slutat vara sådär jobbigt charmig, utan för att de gled ifrån varandra.

Efter en snabb visit hemma, uppenbart full av hemligheter, begav han sig på en pilgrimsresa. Resan varade i många år och nu vet ingen om han ens lever. Enligt rykten har en arkanist vid samma tilltalsnamn dykt upp som anställd hos adeln i Isèrión.

 

Bild hämtad från: https://www.deviantart.com/anndr

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.