Galatea Jernfot

Namn: Galatea Jernfot
Kön: Människa
Ålder: 18 år
Längd: 170 cm
Tyngd: 65 kg
Ögonfärg: Stålgrå
Hårfärg: Ljusbrunt
Födelseort: Sydöst om staden Iserion, i familjen Jernfots fäste
Folkslag: Människa
Lojalitet: Iserion, Jernfot och deras allianser
Civilstånd: 

Biografi

 

Bakgrund

Familjen Jernfot är relativt nyuppkommen inom adeln. Familjehuvudet och fadern Sirius har ett skarpt sinne för affärer, vilket är anledningen till varför familjen snabbt fick det gott ställt och kom upp sig inom adeln. Det var dock ingen lätt väg att gå, varför Sirius varit mycket strikt med vilka familjen umgås med och hur de ska föra sig bland folk.

Galatea fick lära sig den hårda vägen redan från tidig ålder att inte utmärka sig allt för mycket. Enligt hennes far och mor borde en flicka i de högre samhällsklasserna vara stillsam och beskedlig. Någonting som Galatea egentligen inte var. Hon ville helst rida ut på äventyr och göra allt vad hennes bror fick lära sig. Fäktas, diskutera och så vidare.. Allt detta till sina föräldrars förtret. Mången gång blev hon skickad till sitt rum för att skämmas över hur hon betett sig, och mången gång har hon rymt därifrån när ingen passat på henne för att slippa bli uttråkad.

Hade hon fått välja hade hon helst sluppit adeln och dess strikta regler. Leva fritt och göra precis vad hon själv behagade.

Utseende

Galatea är inte särskilt lång, men smärt och söt. Hennes runda ansikte är inramat av långt, silkeslent ljusbrunt hår som oftast är uppsatt i intrikata frisyrer. Ögonen är stålgrå, alltid utforskandes efter nya äventyr.

Klänningarna hennes mor alltid väljer åt henne att bära är sydda i dyra och fina tyger, i familjen Jernfots silvriga och ljusblå färger.

Personlighet

Äventyrslysten och något otålig ibland. Längtar efter spänning och äventyr hellre än att bli en ung fin dam.

Familj

Familjehuvudet och fadern Sirius Jernfot

Modern Adriana

Äldre brodern och nästblivande familjehuvud Castor Jernfot

Kammarjungfrun Ester, som alltid lyssnat och funnits vid Galateas sida

Egenskaper och förmågor

Underliggande, ännu outforskade magiska förmågor

Svagheter

Sitt tålamod

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.